banner359

Evliya Çelebi’nin İzinden Yürüdüler

24 Eylül 2019 Salı 16:58
Evliya Çelebi’nin İzinden Yürüdüler

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) organizasyonuyla Evliya Çelebi Kültür Rotaları Birinci Etap güzergahında Boğazköy-Şehitler rotası yürüyüşü gerçekleştirildi. 62 kişiyle yapılan yürüyüşte, doğanın tüm güzellikleri keşfedildi.

İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tarafından 15 günde bir düzenlenen doğa yürüyüşleri yoğun katılımlarla devam ediyor. Geçtiğimiz Pazar günü 62 kişiyle “Evliya Çelebi Kültür Rotaları” yürüyüşlerinin startı verildi. Katılımcıların oldukça keyif aldığı doğa yürüyüşü; Boğazköy-Sungurpaşa-Çavuşköy-Şehitler kırsal mahalleleri arasında gerçekleştirildi.

62 kişinin katılımıyla yapılan “Evliya Çelebi Kültür Rotaları” yürüyüşünün ilk etabı başarıyla tamamlanırken, parkur toplamda 8 ayrı etap sonunda tamamlanmış olacak. Pazar günü yapılan ilk etap yürüyüşünde, Belediyespor dağcılık ekibinden yürüyüş lideri Cemal Kuş öncülüğünde İnegöllü doğaseverler Evliya Çelebi Kültür Rotaları İnegöl sınırları başlangıcı olan Boğazköy’den Sungurpaşa’ya yürüdüler. Burada verilen molada doğaseverler köy halkıyla sohbet edip bölge hakkında bilgiler alma fırsatı da buldu. Sungurpaşa’da verilen molanın ardından Çavuşköy’e doğru yola çıkan grup, tarım arazilerinin ortasından geçen traktör yolu ile ilerleyip Sungurpaşa köyünün sırtlarında doğal güzelliklerin eşliğinde Çavuşköy manzaralı patika yollardan Çavuşköy’e ulaştı. Çavuşköy’ün misafirperver ve sıcakkanlı inşaları ile çay eşliğinde sohbet eden grup, ardından Şehitler kırsal mahallesine doğru yola çıktı. Çavuşköy-Şehitler arası, dik rampalar ve yeşillikler arasından geçen traktör yollarından oluşan güzergahta katılımcılar bir yandan İnegöl semalarını biryandan da Uludağ manzarasını izleme fırsatı buldu. Çavuşköy-Şehitler arsında Şehitler Tepsi yakınlarında 1 saat öğlen molası verildi. Molanın ardından Şehitler Köyüne doğru Evliya Çelebi Rotası izlenerek Uludağ manzarası eşliğinde hedefe ulaşıldı.

Toplamda 12 kilometrelik yürüyüş parkuru saat 14.30’da tamamlandı. Ekip sorumluları, daha önce yapılan yürüyüşlerde parkur keşifleri yapıldığını ancak ilk kez bu yürüyüşte Kültür Rotaları Derneği ve İnegöl Belediyesi’nin ortaklaşa hazırlamış olduğu Evliya Çelebi Yolu Kitapçığında yazan faaliyet raporuyla yürüdüklerini ifade ettiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<