banner359

Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

07 Eylül 2018 Cuma 16:41
Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

İnegöl Belediye Eylül ayı olağan meclis toplantısı bu sabah gerçekleştirildi. 23 gündem maddesi karara bağlandı.

İnegöl Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı, 16’sı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden olmak üzere toplam 23 gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.

Bu sabah 09.00’da Belediye Ek Hizmet Binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, gündeme ilişkin konulara değindi. Taban, “Eylül ayı meclisimizi gerçekleştireceğiz. Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi ile birlikte izin hakkımızı kullanmıştık. Dün itibariyle İnegöl’ümüzün kurtuluşunun 96. Yıldönümünü kutladık. Allah’a hamdolsun bu şehirde huzur içinde yaşıyoruz. Büyüyen ve üreten bir İnegöl var. Tüm yöneticiler mutlu bir İnegöl için mücadele veriyor. 2-5 Eylül tarihlerinde güzel bir tarım fuarı gerçekleştirdik. Geçmiş yıllara nazaran daha fazla katılımcı geldi. Çiftçilerimiz bundan istifade edeceklerdir. İnegöl tarımının geliştirilmesi noktasındaki eksikleri panellerde dile getirdik. Bu eksikleri gidermeye çalışıyoruz. Hasanpaşa deresinde yaşanan balık ölümleriyle alakalı İlçe Tarım Müdürlüğümüz çalışmaları başlattı. Teknik incelemelerle alakalı ayrıntılı bilgiyi daha sonra alacağız. Kaymakamımız Ali Akça Bey tayin oldu, Tuzla’da göreve başlayacak. İnşallah bununla ilgili de bir veda programı ayarlamaya çalışıyoruz. Kendisine hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimize de Denizli Merkez Efendi Kaymakamı Şükrü Bey atandı. İnşallah kendileriyle geldiklerinde tanışarak en güzel şekilde görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüz Müdürlüğü vekâleten götürülüyordu, Sabit Bayrakdar arkadaşımızın buraya ataması gerçekleştirildi” dedi.

Konuşmanın ardından Temmuz ve Ağustos ayında İnegöl Belediyesi tarafından hayata geçirilen faaliyetler, sinevizyon şeklinde izlenime sunuldu. Ardından gündem maddelerine geçildi.

TEFTİŞ KURULU OLUŞTURULUYOR
Meclis gündemi içerisinde; İnegöl Belediye Başkanlığı Teftiş Kurulu Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliğinin değişmesi için yetki alınması meclisin onayına sunuldu. Onaylanmasının ardından Bakanlığa gidecek ve resmi gazetede yayınlanacak olan maddenin 2 yıl yürürlükte kalacağı ifade edildi. Başkan Alper Taban, bu konunun iç denetim noktasında önemli bir madde olduğunu söyledi. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

“MESUDİYE ALTGEÇİDİ NE ZAMAN BİTECEK?”

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Belediye Meclis Üyesi Enver Aybey, “Mesudiye Altgeçidi ile alakalı 2-3 ay sonra biter tarzında bir cümle kullandınız. O günden bugüne neler değişti de halen bitmedi? Şehir merkezine girebilmek için Mevlana gibi dönüyoruz. Bu dakikadan itibaren kesin şu tarihte bitebilecek diyebileceğiniz bir tarih var mı?

RAHATSIZ VE ÜZGÜNÜZ
Başkan Taban, “Söyleminizde haklısınız. Eleştirilerin altına sığınmak istemem ama bu Karayollarının yürüttüğü bir proje. Orada yaşanan altyapı olumsuzlukları var. Devasa bir köprü yapılacak gibi koca koca kazıklar çakılıp sağlamlaştırıldı. Ama maalesef bunlar bir şekilde uzadı. Karayolları Bölge Müdürümüzle görüştük, onlar da bitirme derdinde. Net bir tarih verebilmem mümkün değil. Toparlamaya çalışıyorlar, çalışmalar sürüyor. İnşallah en kısa sürede bitirilecek. Oradaki vatandaşlarımızın ciddi bir zahmet içerisinde olduklarını görüyorum. Meydanlardaki kavşak çalışmalarında da Mesudiye’de de vatandaşlarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. İnşallah bittiğinde faydalarını yaşayacağız. Gecikmeden dolayı ben de rahatsızım, üzgünüm” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Inegollu 2018-09-09 10:01:16

Inegolun her yeri tezekli tarla gibi hakkımızı helal ermiyoruz yoneticilere.

<