banner359

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

19 Eylül 2016 Pazartesi 17:59 2016-09-19 18:02:01
Gaziler Günü Törenle Kutlandı

 Tüm Türkiye’de olduğu gibi 19 Eylül Gaziler Günü İnegöl’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çelenk sunumuyla başlayan kutlamalar Gaziler Derneği ve 2 gazinin evinde ziyaret edilmesi ile devam etti.

19 Eylül Gaziler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Gazilerin minnetle anıldığı kutlamalar 10.00’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla başladı.

19 EYLÜL GAZİLERİN ŞEREF GÜNÜDÜR
Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, İnegöl Belediyesi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende, Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Şube Başkanı Selami Seymen günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 19 Eylül Gaziler Gününün savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milleti ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günü olduğuna vurgu yapan Seymen, “Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz. 19 Eylül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı bir gündür. 1. Dünya savaşı ve sonrasındaki emperyalist devletler Anadolu’yu dört bir yandan işgal ederek bin yıllık Türk varlığını sona erdirmek istemişlerdir. Bu vatanın evlatları Çanakkale’de, Kafkaslarda, Filistin’de, Gazze’de, Irak’ta ve diğer tüm cephelerde kahramanca çarpışarak düşmana bu fırsatı hiçbir zaman vermemişlerdir. Türk’ün çelik iradesi ve direnci karşısında başarılı olamayan ve emellerine ulaşamayan itilaf devletleri bu defa Anadolu’yu istila etme görevini Yunanistan’a vermiştir. Boş hayaller peşinde koşan Yunan ordusunun Anadolu’daki ilerleyişi Polatlı önlerinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından durdurulmuştur. Türk ordusu 13 Eylül 1921’de 23 gün 22 gece süren dünyanın en uzun ve en kanlı muharebelerinden biri olan Sakarya Meydan Muharebesinde mağrur Yunan ordusunu tarihinin en büyük bozgununa uğratmıştır. Yunan ordusu kurtuluşu muharebe meydanından kaçmakta bulmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milleti adına gazilik unvanı ile Mareşallik rütbesini tevcih etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, millet tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir” dedi.

GAZİLERE ŞÜKRAN BELGESİ
Konuşmanın ardından yine günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Ardından protokol üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Şubesini ziyaret etti. Burada tüm gazilere daha önce Kaymakam Ali Akça tarafından Şükran Belgesi takdim edilirken, kutlamalar iki gazinin evlerinde ziyaret edilmesi ile son buldu.

Son Güncelleme: 19.09.2016 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<