banner359

Geliri Mehmetçik Vakfı'na

27 Eylül 2016 Salı 20:25 2016-09-27 20:31:33
Geliri Mehmetçik Vakfı'na

 İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve BALGÖÇ İnegöl Şubesi işbirliğinde düzenlenen resim sergisinin gelirleri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.

İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve Balgöç Derneği yağlı boya resim kursiyerlerinin yıl boyunca yapmış oldukları 100 eserin bulunduğu resim sergisi, İnegöl AVM sergi salonunda izlenime açıldı.

30 kursiyerin yaptığı eserlerin sergilendiği sergi öncesinde kursiyerlere sertifikaları da takdim edildi.

Sergi açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, BALGÖÇ İnegöl Şubesi Başkanı Mustafa Kahraman, bazı okul müdürleri, öğretmenler ile kursiyerler katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Halk eğitim merkezimizin yıl boyunca pek çok kursu oluyor. Geçtiğimiz yıl bin 250 kursta 33 bine yakın vatandaşımıza belge verdik. Bu kursları yaparken sadece kendi binamızda değil pek çok STK ve İnegöl belediyesi işbirliğinde farklı mekanlarda eğitimler yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de BALGÖÇ İnegöl Şubesi ile birlikte yaptık. Bu kursumuzun sergisini de bu gün açacağız. Kursiyerlerimizin üretmiş oldukları bu sanat eserlerini göreceksiniz.” Dedi.

GELİRLER MEHMETÇİK VAKFINA

15 Temmuz kalkışmasını hatırlatan Özdemir, “15 Temmuz kalkışması öncelikle büyük milletimizin destekleri ile vatansever askerlerimizle, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile engellenmiştir. Bu darbe girişimi esnasında pek çok vatandaşımız şehit oldu. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum. Yapılan resim eserleri kursiyerlerin rızalarıyla bu sergide satışa sunulacaktır. Bu eserlerin gelirleri Mehmetçik vakfına bağışlanacak. Bu kursun açılmasında büyük emeği olanlara teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

MİLLETİMİZ EN GÜZEL CEVABI VERDİ

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “İnşallah bir daha 15 Temmuz kalkışma şeklinde yeni bir girişimi kimse denemeye kalkışmaz. Çünkü halkımız bunun cevabını en güzel şekilde verdi. Yine en güzel şekilde yardım ve destekleri ile de vermeye devam ediyor. Gerçekten çok necip bir milletiz. Yardımlaşmayı bilen, birbirine destek olmayı en güzel şekilde beceren bir milletin evlatlarıyız. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İnşallah çalışmalarınız karşılığını bulacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından 30 kursiyere sertifikaları verildi.

Kurdele kesilerek açılışı yapılan sergide yer alan eserler gezilerek incelendi. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

Son Güncelleme: 27.09.2016 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<