banner359

Genç Tamirci Kendi Porsche’sini Yaptı

20 Ağustos 2016 Cumartesi 10:52 2016-08-20 11:02:01
Genç Tamirci Kendi Porsche’sini Yaptı
 GENÇ TAMİRCİ KENDİ PORSCHE’SİNİ YAPTI
İnegöllü genç oto tamircisi otomobil alamayınca, kendi ulaşım aracını kendi yaptı.
İnegöl’de bir işyerinde oto tamircilik yapan 19 yaşındaki genç, motosiklet motorundan kendi mini otomobilini yaptı.5 vitesi bulunan mini araç yaklaşık 20 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor.
İnegöl’de tamircilik yapan 19 yaşındaki ortaokul mezunu Yunus Atman, okulu bıraktıktan sonra bir oto tamircisinin yanında çıraklık yaptı. Birkaç senede tamirciliği öğrenerek koluna altın bilezik takan genç, para biriktirip araba almak istedi ama bir türlü bu hayalini gerçekleştiremedi. Araba parasını biriktiremeyen genç, kendi ulaşımını sağlamak amacıyla araç yapmak için kolları sıvadı.
2 AYDA YAPTI
Tek kişilik bir araç için kolları sıvayan genç, çalıştığı tamirhane de gece gündüz demeden çalışmalarına devam etti. 2 aylık çalışmanın sonucunda aracının büyük bir kısmını tamamladı.
MOTOSİKLETTEN ARABA YAPTI!
Temin ettiği motosiklet motorunu, yaptığı araç şasisine monte eden genç tamirci 5 vitesten oluşan aracının yürüyen kısmını tamamladıktan sonra deneme sürüşünü yaptı.
20 SANİYEDE 100’E ÇIKIYOR
Aracını nasıl yaptığını anlatan 19 yaşındaki Yunus Atman, “2 aydan bu yana uğraşıyorum. Kafamda olan bir plandı. Ben çocukluğumdan bu yana yani 7 yıldır, oto tamirciliği yapıyorum. Aracım yok. Alamadım. Bende alamayınca kendi aracımı yapmak istedim. Motosiklet motoru aldım. Demir aksamları da kendim bir araya getirdim. Şasi oluşunca motosiklet motorunu monte ettim. Küçük bir araç yaptım. Normalde bu boyuttaki araçlar vitessiz olur. Ama ben vitesli yaptım. 5 vitesi var.” dedi.
800 LİRAYA YAPTI
Şuana kadar araç için 800 lira harcama yaptığını aktaran Atman, “İlk deneme sürüşümü yaptım. Yaklaşık 20 saniyede 100 kilometre hıza ulaşıyor. Yakın zaman içerisinde de kaportasını da yapıp tam anlamıyla bir araç haline getireceğim” ifadelerini kullandı.
KENDİ PORSCHE’SİNİ YAPTI
Kendi aracını yapan genç tamirci, aracına “Porsche” ismini verdi.

Son Güncelleme: 20.08.2016 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<