banner359

Gençlik Şöleni Yapıldı

26 Ekim 2015 Pazartesi 09:24 2015-10-26 09:35:24
Gençlik Şöleni Yapıldı

 İnegöl Manavları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Gençlik şöleni ve aşure etkinliği gerçekleştirildi.

Kültürpark Alyans Düğün Salonunda düzenlenen etkinliğe, İçişleri eski Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile kalabalık dernek üyeleri katıldı.

BAŞKA VATAN YOK, BAŞKA BAYRAK YOK

Duanın ardından programın açılış konuşmasını yapan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “Hicri yılın ilk ayı olan muharrem ayının 10. günü aşure günümüz. İstedik ki bu etkinliğimiz aşure tadında olsun. Türk milletinin fertleri, Osmanlı´nın torunları olarak aşure tadında olmayı, ülkemizin birlik ve beraberlik içinde lider ülke Türkiye olma yolunda el birliği ile çalışacağız. Kısa bir süre önce oluşturduğumuz gençlik teşkilatımızı sizlerle bir araya getirdik. Son günlerde ülkemizin içinde bulunduğu durumdan artık bizim tekrar millet olarak yeniden ayağa kalkmanın, yeniden şahlanmanın zamanı geldiğini gösterelim istedik. Ensar ruhu ile her gönle kapımızı açmış güzellikleri paylaşmış bir toplumuz. İnegöl´ün büyümesi için mücadelemizi 250 bin kişiyle ortaya koymaya çalışıyoruz. İnegöl büyürse Bursa büyür, Bursa büyürse Türkiye büyür. Böylece güçlü Türkiye´nin, Bosna´dan Çin Seddine kadar dünyanın her yerinde barış ve kardeşlik tesis edilir. Gözyaşı diner, kan durur. Ülke olarak beraber hareket etmeye ihtiyacımız olduğu günlerdeyiz. Bizler manavlar olarak her zaman devletimizin yanında yer aldık. Başka vatan yok, başka bayrak yok. Bizleri kırmayarak programımıza katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

MEHTERDEN MUHTEŞEM KONSER

Konuşmanın ardından İnegöl Tarihi Mehter ekibi, verdiği konseri ile geceye bambaşka bir hava kattı.

İNEGÖL GERÇEKTEN BİR ÇİÇEK BAHÇESİ

Gösterinin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl´ümüz Osmanlı abidesi. Her ne kadar Osmanlı´ya başkentlik etmiş olmasa da Söğüt, Domaniç, Yenişehir ve Bursa´nın tam ortasında önemli bir yerleşim yeridir. İnegöl gerçekten bir çiçek bahçesi. Muharrem ayınızı kutluyorum” dedi.

YAŞASIN BÜYÜK TÜRKİYE CUMHURİYETİ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Süleyman Şah´ın,  Turgutalp´in, Edebey´in, Hamzabey´in, Osmangazi´nin, Orhangazi´nin, Fatih Sultan Mehmet´in, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan, Abdülhamit´in torunları, çok önemli tarih diliminden geçiyoruz. Milletimizin gücünün sınandığı günlerden geçiyoruz. Aziz Türkiye Cumhuriyetinin gücünü ayakta birbirimizi alkışlayarak gösterelim. Yaşasın büyük Türkiye Cumhuriyeti. Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın” dedi.

BÜYÜK DEVLET OLMAYA MECBURUZ

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala´da, “Bu milli ve manevi değerlerimizin nasıl emin ellerde olduğunu gösteren bir şölendir. Yürekten kutluyorum. Biraz önce mehteri dinledik. Biz buyuz. Biz Türkiye´nin geleceğine hep birlikte mehter gibi vakur bir duruşla yürüyeceğiz. Geçmişin şanlı tarihi üzerinden geleceğe kanatlanan gençler, iki adım atar ondan sonra sağı kolaçan eder, o geri adım değildir, iki adım daha atar solu kolaçan eder. Kendini emniyete alır, yine emin adımlarla yoluna devam eder. Muharrem ayımız mübarek olsun. Bütün şehitlerimizin ruhlarını şad ediyoruz. Emanetleri emin ellerde. Bütün bu coğrafyadaki kardeşlerimiz bizden kalkınmış gelişmiş ve dünyanın bütün uluslararası kuruluşlarında kendi derdini problemini dile getiren büyük bir Türkiye istiyoruz. Biz küçük hesapların insanı olamayız. Yörük kardeşim, manav kardeşim hep birlikte bu memleketi şanlı tarihimizde bizden beklediği yere Allah´ın izniyle taşıyacağız. Sizin iradeniz arkamızda durduğu sürece bu memleket çok mesafe alacak. Sizin iradeniz bize yol gösterdikçe biz size layık olan hizmetleri yapacağız. Bu gün Türkiye kendi tankını yapabiliyor. Hatırlarsanız Almanya tankı hibe veriyordu. İnsansız hava aracını kendimiz yapıyoruz. Mehtere layık olmak bunları gerçekleştirmektir. Kendi firkateynimizi denize indirdik. Kendi savaş gemimizi denize indirdik. Kendi helikopterimizi yaptık ve uçuyor. Bunları biraz önceki o Mehterin ortaya koyduğu coşku içerisinde sizlere aktarıyorum. Biz birlik içerisinde olunca, Allah´ın izniyle çok mesafe kat ederiz. Biz Osmanlı´nın torunuyuz. Osmanlı, üç kıta da 600 yıl hüküm sürmüş, kendisine sorulmadan hiçbir uluslararası denklemin kurulamadığı bir büyük devlettir. Şimdi bizi yıllarca o büyük ihtişamlı tarihten koparmaya çalıştılar. Ama Allah´a şükür başaramadılar. İnanın gençlerimizin böyle bir programı yapmış olmalı göğsümüzü kabarttı. Gençlerimizin huşu içerisinde olması bizim en büyük kazanımımızdır. Bu şuur bizde oldukça memleketimiz çok daha kısa zamanda çok daha hızlı mesafeler alacaktır. Türkiye´ye kim kast etmeye çalışırsa çalışsın dersini alır, yerine oturur. Demokrasimizi, ekonomimizi de geliştireceğiz. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin şu an dönem başkanlığını yapıyoruz. İlk 10 ülke arasına da gireceğiz. Terörü de bitirip yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki biz küçük meseleleri büyüterek ayrı gayrı içerisinde olmayalım. Madem ki böyle şanlı tarihimiz var, biz büyük devlet olmaya mecburuz” diye konuştu.

ALLAH BİZLERİ SİZLERE KARŞI MAHCUP ETMESİN

Efkan Ala konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bende sizin temsilciniz olacağım. Bundan büyük bir onur duyacağım. Sizin problemleriniz benim problemimdir. Önümüzdeki dönemde kırsal kesiminde her türlü problemini planlayıp, Allah´ın izniyle çözüp yolumuza devam edeceğiz. Sanayisiyle, güçlü firmalarıyla, nüfusuyla birçok ilden büyük olan İnegöl´ümüzün her türlü problemini sizlerle birlikte çözeceğiz. Bunlar vazifemiz olacaktır. Sizlerin bize teveccüh göstermenizden itibaren bizim size karşı sorumluluklarımız olacaktır. Allah bizleri sizlere karşı mahcup etmesin.”

AZ OLANI DA DİNLERSEK OSMANLI´YI DEVAM ETTİRMİŞ OLURUZ

MHP Bursa Milletvekili Adayı Kadir Koçdemir´de, “Sevgi medeniyetinin tohumunu çatlatan insanlardır manavlar. O fidanı çınara döndüren insanlardır. Osmanlı devletini kuran insanlar. Tarih okumalarımdan çıkardığı üç unsur; Osmanlı devletinin yavru taşlarını oluşturur. Bunlardan birisi Osmangazi´nin kendisinin istirahat etmesi için bulunduğu odadaki Kur´an-ı Kerime saygısından ayaklarını uzatıp yatamaması, kendinden geçince bir rüya ile müjdelenmesidir. Bir diğeri Bilecik´te kurulma aşamasındayken ziyaret ettiği bir pazarda, pazarda sergi açan herkesten vergi alınırken, akşam dönüşte sadece malını satanlardan vergi alınmasını istemesidir. En sonuncusu da Süleyman Şah ile birlikte Fırat´ı geçtikten sonra bu Suriye coğrafyasında kayı boyu bakar ki iki ordu harp halindedir. Biraz seyreder; bu ordulardan birisi çok kalabalıktır. Birisi de az ve zayıftır. Kayı boyu az olanın yanında yer alır. Az olan ordu Selçuklu ordusudur. Az olan orduya yardım eden kayı boyu Söğüt´e yerleştirilir. Eğer biz bu üç özelliğimizi bugün muhafaza edersek, çok olana rağbet, şakşakçılık yerine az olanı da dinlersek Osmanlı´yı devam ettirmiş oluruz. İnsan evladı adaletin kurulduğu yerde kendi meyvesini verir. Ayırmadan kayırmadan yönetmek zorundayız. İlgiyle, sevgiyle yönetmek zorundayız. İnegöl gibi Bursa gibi olmak zorundayız” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 26.10.2015 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<