Gölet Cinayetinde Keşif Yapıldı!

22 Temmuz 2015 Çarşamba 16:09 2015-07-22 16:09:47
Gölet Cinayetinde Keşif Yapıldı!
Dövüldükten sonra 10 bıçak darbesiyle öldürülen ve eski kum ocağı göletine atılan 29 yaşındaki Sedat Vardar´ın cinayet sanığı olarak tutuklanan 29 yaşındaki İlker U, olay yerinde cinayeti canlandırdı.

Hakkında ‘Tasarlayarak adam öldürmek´ suçundan ömür boyu hapis cezası istenen zanlı  için mahkemeden keşif kararı çıkararak, dava ileri bir tarihe ertelenmişti.

Mahkeme heyeti, bu 2 dava ile alakalı 29 Mayıs tarihinde keşif yapılması yönünde karar vermiş ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle keşifler ileri bir tarihe ertelenmişti. İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da, gölet cinayeti keşfinin ise 22 Temmuz tarihinde yapılmasına karar verilmişti. Bugün cinayet sanığı İlker U., İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında olay yerinde cinayeti tekrar canlandırdı.

Bu gün sanık İlker U., İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geniş güvenlik çemberi içinde cezaevi aracından indirilerek cinayet yeri olan gölet kenarına keşif için getirildi.

SUÇ ALETİ KALDIRIM TAŞIDA GETİRİLDİ
Keşifte, cinayet sırasında kullanılan kaldırım taşı da kullanıldı. Bir yıl boyunca muhafaza altında tutulan 36 kilogram ağırlığındaki kaldırım taşı sanığa gösterilerek, nasıl kullandığı soruldu. Ağır Ceza Başkanı Ercan Aydın ve mahkeme heyeti sanığa cinayeti nasıl işlediğini sorarak, canlandırmasını istedi.

GÖLETE YUVARLADIM ANCAK GÖLEDE GİRMEYİNCE SOPAYLA İTELEDİM
Sanık İlker U. Cinayeti işlediğini şu şekilde anlattı; O günün gece saatlerinde balık tutmak için göletin kenarına gittik. Yanımıza oltaları aldık gölette balık tuttuk. Sedat o sırada da uyuşturucu içiyordu ve bir anda bana küfürler hakaretler etmeye başladı. Yanımızda getirdiğimiz ve karpuz kesmek için kullandığımız bıçağı aldı ve bana salladı fakat bana denk gelmedi. O sırada taşa takılıp yere düştü ve bende üstüne atladım bıçağı alıp, bıçaklamaya başladım. O sırada Sedat bana ‘öldür beni yoksa ben seni öldüreceğim´ diyerek bağırıyordu. Sonrasında hayatını kaybetti. Cesedi yaklaşık 15 metre göl kenarında sürükledim. Etrafta banket taşı buldum. Cesedin üzerindeki eşyaları çıkardım. Karnına Banket taşını balık misinasıyla bağladım. Gölete yuvarladım ancak gölede girmeyince sopayla iteledim. Bir süre sonra ceset sular içinde kayboldu.” Dedi.
ÖLDÜRÜLEN ŞAHSIN BABASINDAN TEPKİ
O sırada Sedat Vardar´ın babası Rahmi Vardar´da cinayeti anlatışını dinlerken “Sopayla balon mu itiyorsun” diyerek tepki gösterdi. Baba Rahmi Vardar, jandarma ekipleri tarafından sakinleştirildi.

Son Güncelleme: 22.07.2015 16:09
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberCinayet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<