Güleç:Son yılların en iyi fuarını yaptık

02 Şubat 2016 Salı 10:42 2016-02-02 10:47:09
Güleç:Son yılların en iyi fuarını yaptık

 İstanbul CNR Expo´da, Mobilya Dernekleri Federasyonu´nun (MOSFED) bu yıl 12´ncini organize ettiği Uluslar arası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) kapılarını kapattı.

Katılımcı 550 firmadan 200´ünün İnegöllü firmalardan oluştuğu, toplam 60 bin metrekarenin 25 bin metrekaresini de İnegöllü firmaların kullandığı fuarı değerlendiren MOSFED´in İnegöllü Başkanı Ahmet Güleç, son 12 yılın en iyi fuarını gerçekleştirdiklerini söyledi.

26 Ocak´ta Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´ın katılımıyla izlenime açılan İMOB fuarı sona erdi. Başkanlığını İnegöllü işadamı Ahmet Güleç´in yaptığı MOSFED´in öncülüğünde, İnegöllü mobilyacılardan oluşan İMOS´unda katkı sunduğu CNR Fuar Merkezinde 12.´si gerçekleştirilen İMOB fuarı, katılımcıların yüzünü güldürdü. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İMOB fuarını ve Türkiye mobilya sektörünü değerlendirdi.

12 YILIN EN İYİ FUARINI YAPTIK

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Bu fuar zaten dünya takvimine girmişti. Herkesin buradan kopmaması, burada kalması gerektiğini söylüyorduk. Türkiye´nin dünya mobilya ihracat sıralamasında yükselişi de bunun işaretiydi. 12 yılın en iyi fuarını yaptık. Katılımcılarımız mutlu. Kalite anlamında meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Hepsi çok güzel stantlar yapmışlar. Özellikle Dış Ticaret Müdürlerimiz bu konuda dünyanın her tarafına ulaşmışlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tasarım birimlerimiz en güzel ürünleri yapmışlar. Pazarlama birimlerimiz de Türkiye´de en iyi mobilya müşterilerini getirmişlerdir” dedi.

ÖNÜMÜZÜ GÖRDÜK; EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ

Federasyon için bu fuarın bir başlangıç olduğunu aktaran Güleç, “Önümüzdeki bu fuardan çok daha iyisini yapabileceğimizi gördük. Bunu yapacağız Allah´ın izniyle” dedi. İnegöllü mobilyacılarında fuarda söz sahibi olduğunun altını çizen Güleç, “Hep şunu söylüyoruz; İnegöl, Türkiye mobilya sektörünün fikir merkezi, tasarım merkezi. İnegöl ne kadar gelişirse Türkiye´de o kadar gelişiyor. İnegöl, Türkiye mobilya sektörünü yönlendiriyor. İnegöllü mobilyacı olarak İnegöllü mobilyacılarımızın sektöre büyük katkı sağladığının yakın şahidiyim. Burada da hemşerim mobilyacılarla iftihar ediyorum” şeklinde konuştu.

3 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ

Fuarlarla ihracatın altyapısını oluşturduklarının altını çizen Ahmet Güleç, “Bu fuar 3 milyar dolarlık ihracat hedefinin stratejini belirleyen bir fuar oldu. Bu sene Türkiye mobilya sektörü hedefi büyüttü. Bakanımızın da işaret ettiği 3 milyar doları yakalayacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

HEDEF AVRUPA´DAN DAHA FAZLA BÜYÜMEK

12. İMOB fuarına çeşitli ülkelerden müşterilerin geldiğini belitten Güleç, “Dünyanın her tarafından fuara gelenler oldu. Bizim bu sene özellikle önemsediğimiz Avrupa Birliği ülkeleriydi. AB ülkelerine açılmamız lazım. Bu yıl hedef Avrupa´dan daha fazla büyümek. Önümüzdeki İtalya fuarına bireysel olarak katılıyoruz. Bundan sonraki en büyük etkinliğimiz 4 bin metrekarede izlenime açılan Çin´in Guanzo fuarına katılacağız. Afrika büyük bir ülke, çok bölgeli bir oluşum. Bütün Afrika ülkelerine ulaşmamız lazım. Afrika yükselen pazarlarımızdan. Oradan da daha fazla pay almamız lazım” dedi.

İMOB, MODEF´İ OLUMLU ETKİLER

İnegöl´de Nisan ayında yapılacak olan MODEF Fuarlarına İMOB´unda katkı sağlayacağını ifade eden Ahmet Güleç, “Zaten İnegöl fuarı yıllardan bu yana başarı ile temsil edilmiş bir fuar. Kendisine has müşterisi olan bir fuar. İMOB´daki İnegöllü firmaların başarısı, İnegöl fuarlarına daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlayacaktır” diye konuştu.

TÜRKİYE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ÇATI KURULUŞU MOSFED´DİR

Büyük-küçük tartışmalarının sorulması üzerine Ahmet Güleç, “Türkiye mobilya sektörünün büyük fuarı, nitelik ve nicelik anlamında İMOB´dur. Federasyon çatısı altındaki firmalar bu büyüklüğü sağlıyor. Dolayısıyla Türkiye mobilyası çok büyüktür. 100 firmanın bile bir araya gelip çözemeyeceği kadar büyüktür. Onun için bu tartışmaları abes görüyoruz. Bütün sektörü MOSFED çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz. Türkiye mobilya sektörünün çatı kuruluşu MOSFED´dir. Herkesi bu çatı altında olmaya davet ediyoruz” dedi.

İKİSİDE ÖNEMLİ

MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Fuarda başarı kıstası ürün satışı mı yoksa ürün tanıtımı mı” sorusunu, “Biz dünyadaki mobilya fuarlarını çok yakından takip ediyoruz. Satış demek tanıtım demek, tanıtım demek ise satış demektir. Bunlar birbirini doğuran kıstaslardır. Onun için ikisi de önemlidir” şeklinde yanıt verdi.

Yavuz Yılmaz/YILDIRIM GAZETESİ

Son Güncelleme: 02.02.2016 10:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<