Güvensiz Asansörler Mühürlenecek

23 Aralık 2015 Çarşamba 10:43 2015-12-23 10:48:08
Güvensiz Asansörler Mühürlenecek

 Konut ve işyerlerindeki asansörlerin bakımı ve denetiminin tarafsız bir kuruluş tarafından yapılmasını hükmeden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nca hazırlanan “Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği”ne göre, İnegöl Belediyesi ile özel bir asansör firması arasında protokol imzalandı.

banner380
İki yıldan bu yana süren TSE ile İnegöl Belediye arasındaki anlaşmanın sona ermesiyle yeni bir firma ile anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre, asansörlerin bakım ve denetiminden Royal Asansör firması 25 Aralık 2018 tarihine kadar sorumlu firma olacak.

ASANSÖR BAKIMI ÖNEMLİ

İnegöl Belediyesi Encümen Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Asansör bakım ve belgelendirmesi ile alakalı protokol için biraraya geldik. Royal Cert Asansör firmasıyla anlaşma sağlayacağız. 25 Ocak 2013 tarihinde TSE ile yaptığımız sözleşme 25 Ocak 2016 tarihinde bitiyor. Fakat yeni dönemde Royal Cert firmasıyla anlaşma yapıyoruz. İnegöl´de 1999 yılındaki depremin ardından bina kat yüksekliklerinin 3 katla sınırlandırılmış olsa da, bu binalarda asansör zorunluluğu yok. Daha önceki yıllarda 4-5-6 katlı binalarda ve kamu binalarımızda asansörler mevcut. Maalesef dönem dönem asansörlerde sorunlar yaşanıyor. Evlere şenlik asansörler var. Belediye olarak asansör denetimleri ve bakımları için Royal firmasına yetki veriyoruz. Çok deneyimli bir firma. Nasip olursa 2016 yılından itibaren Royal firması çalışmalarını yapacaklar. Vatandaşlarımızdan çok ucuz iş ve işlemlerle yapılabilecek bakımları ihmal edilmemesini, dolayısıyla bundan doğacak herhangi bir olumsuzluğun kendilerine hem maddi hem de manevi yaralar açacağını hatırlatmak istiyorum. Günlük hayatımızın parçası olan asansörlerle alakalı bakıma davet ediyorum” dedi.

BAKIM YAPTIRMAYAN MÜHÜRLENECEK

Türkiye genelinde 20 belediye ile bu çalışmaları yaptıklarını aktaran Royal Cert firma yetkilisi Ufuk Gümüş ise, “Bu çalışmalar halkımızın can ve mal güvenliği ile ilgilidir. Bakanlık yönetmelikle ücretleri sabitledi. Tespit için taban ücret 150 TL, üst limit ise 170 TL. Biz 150 TL olarak belirledik. 5 kat ile 10 kat arasındaki binalarda 170 TL olarak belirledik. Kırmızı etiket alan asansörlerin 30 gün içerisinde revizyonu yapılıp, yeşil etikete dönmesi gerekir. Eğer yapılmazsa belediye tarafından mühürlenebiliyor” dedi.

Konuşmaların ardından Royal Cert firmasına, 25 Aralık 2018 tarihine kadar Asansör denetim ve bakımları için yetki veren protokol taraflarca imzalandı. 

Son Güncelleme: 23.12.2015 10:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<