banner359

Hakim ve savcılar yemekle uğurlandı

24 Mayıs 2017 Çarşamba 09:34 2017-05-24 09:37:24
Hakim ve savcılar yemekle uğurlandı

 Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´nun (HSYK) kararnamesi ile İnegöl´den başka il ve ilçelere atanan 2 Hâkim ve 2 Savcı için uğurlama yemeği düzenlendi.

negöl´de FETÖ soruşturmalarını yürüten İnegöl Cumhuriyet Savcısı Canberk Onarok Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına, İnegöl Hâkimi Eda Onarok Büyükçekmece Hâkimliğine, İnegöl Hâkimi Aylin Ersan Çakır Bolu Hâkimliğine, İnegöl Cumhuriyet Savcısı Yasin Alpdündar Trabzon Cumhuriyet Savcılığına atandı. Atanan Hâkim ve Savcılar için önceki akşam uğurlama yemeği düzenlendi.

GURUR DUYUYORUZ

Hotel Angelacoma´da düzenlenen yemeğin ardından konuşan Bursa Barosu İnegöl Temsilcisi Avukat Varol Sarılar, “Her yıl tekrarladığımız ama bir türlü kanıtsayamadığımız bir ayrılık gecesini daha birlikte yaşıyoruz. Kıvançlıyız, hâkimlerimiz ve savcılarımız arzu ettikleri yerlere gidiyorlar. Bu nedenle kendileri adına gurur duyuyoruz. Kısa bir süre içerisinde kendileriyle çok seviyeli bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz. İnegöl´e vermiş oldukları katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Gittikleri yerde başarılar, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILAR

İnegöl Ağır Ceza ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali Bekir Evim ise, “Hâkim ve savcılarımızla çok harika bir çalışma dönemi geçirdik. Kendilerinden çok erken bir şekilde ayrılıyoruz. Malum son değişiklikler nedeniyle ciddi bir kıdem değişikliği oldu. Şuana kadar çalıştığım en güzel görev yerlerinden birinde çalıştım. O güzellik hâkim ve savcılarımızın meslek aşkıyla orantılıydı. Kendilerinden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyoruz ama neticede kendileri terfi ederek büyük illere gittiler. Hâkim ve savcılarımıza yeni görev yerlerinde mutluluklar diliyorum” şeklinde konuştu.

İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ HUKUKU İNŞA ETTİK

İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk ise, “15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrasında ülkemiz ve yargı zor bir süreç geçirdi. Yargı altından kalkması zor bir yükün altına girdi. Türkiye´nin tüm adliyelerinden olduğu gibi bizim adliyemizdeki hâkim savcılarımız da gecelerini gündüzlerine katarak, bu sorumluluğun altından kalkmak için fedakârca çalıştılar. Adalet yerini bulsun, yargı işlevini yerine getirebilsin diye var güçleriyle çalıştılar. Meslektaşlarımız bu şartlarda çalıştılar. Emekleri, hizmetleri ve yargıya katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı´na atanan Canberk savcım, Murat savcımla beraber bizim terör savcımız. Gerçekten zor bir dönemde, kendisine zor bir görev tevdi ettik. Bu görevi layıkıyla en güzel bir şekilde yaptı. Bugün FETÖ soruşturmalarından kaynaklı sızlanmanın, serzenişin, mağduriyetin ve mazlum kesimin bulunmadığını kabul ediyorsak ki ben öyle düşünüyorum, bunun müsebbiplerinden bir tanesi Canberk savcımdır. Bizimle sürekli irtibat halinde olarak bu süreçte mazlum ve mağdur ordusu yaratmayarak hukuku adeta iğneyle kuyu kazar gibi inşa ettiği için teşekkür ediyorum. Eğer birçok adliyelerdeki gibi mağduriyetlere sebebiyet versek idi şuanda karşımda duran Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız büyük ihtimalle en az 10 yaş yaşlanmış olarak karşımızda otururdu. Abartmıyorum çünkü burası sadece 3 bin mobilyadan kaynaklı şirketlerin olduğu bir ilçe. Giden tüm meslektaşlarıma buradaki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yolları, bahtları açık olsun. Yargı, hâkim savcı anlamında mensubiyetinin yüzde 35´ini yani 4 bin 500 civarında hâkim savcısını kaybetmiş bir kurum. En ağır bedeli ödeyen kurumlardan bir tanesi...” diye konuştu.

ZOR BİR DÖNEMDE GÖREV YAPTINIZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Yine bir veda yemeği. Vedalar zordur. Zor bir dönemde görev yaptınız. 15 Temmuz darbe kalkışması sonrasında Türkiye´de çok ilginç ve değişik gelişmeler söz konusu oldu. Bu dönemde görev yapmak bir kat daha zordu. İlçemize ve ülkemize vermiş olduğunuz destek ve katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Gittiğiniz yerlerde çok daha iyi başarılara imza atacağınıza yürekten inanıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

AYRILIKLAR İNSANI BÜYÜTÜR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “Veda yemekleri hüzün doludur. İnsan olarak yaşam süreci içerisinde hayatımız boyunca birçok olay yaşarız, birçok durumla karşı karşıya geliriz. Yaşadığımız bu olayların ve karşılaştığımız durumların çok büyük çoğunluğu sıradan ve rutindir. Hatırlamayız bile. Ama hayat süresi içerisinde öyle bazı olaylar vardır ki bizlerde derin izler bırakır. İnsanları etkileyen ana kavramlardan bir tanesi de hayatta yaşadığımız ya da yaşayacak olacağımız ayrılıklardır. Ayrıklar insanı biraz da büyütür. İşin doğrusu bir gün dünyadan da ayrılacağız. İnegöl´den ayrılacak olan hâkim ve savcılarımıza yeni görevlerinde başarılar diler, İnegöl için yaptıklarından dolayı kendilerine teşekkür ederim” açıklamalarında bulundu.

Yemeğin ardından atanan Hakim ve Savcılara plaket takdim edildi. 

Son Güncelleme: 24.05.2017 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<