Hayallerini sahneye taşıdılar,ödülleri kaptılar

05 Mart 2016 Cumartesi 14:34 2016-03-05 14:43:39
Hayallerini sahneye taşıdılar,ödülleri kaptılar

 Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezileri arasında organize edilen “Hayallerini Sahneye Taşı” Skeç Yarışmasında ve “Sahne Sırası Sende” Türk Müziği Yarışmasında derece girenler Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ödüllendirildi.

Dün, Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, İnegöl Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan ile skeç ve ses yarışmasında dereceye giren öğrenciler katıldı.

AKTAŞ´A TEŞEKKÜR

Hediye takdimi öncesinde bir konuşma yapan Gençlik Merkezi Müdürü Recep Erdoğan, “Hayallerini Sahneye Taşı Skeç Yarışmasına ev sahipliği yapmamıza olanak sağlayarak İnegöl Kent Müzesi Konferans Salonunu tahsis eden, Bursa´da gerçekleşen Sahne Sırası Sende Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışmasına İnegöl´den gençlerin katılabilmesi için iki gün araç tahsis eden, hem sanata hem de gençlere verdiği değerden ve yatırımlarından dolayı İnegöl Belediyesi Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a ve organizasyonda görev alarak bizlere destek olan tüm personele teşekkür ederiz” dedi.

EN FAZLA KATILIM İNEGÖL´DEN

İnegöl´de kültür, sanat ve sportif faaliyetlerle alakalı ciddi bir hamle söz konusu olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş ise, “Bu gerek Belediyemiz bünyesinde gerekse Gençlik Merkezimiz bünyesinde gerek okullarımızın bünyesinde bu tip faaliyetler yapılıyor. Bunlar şehrin sosyal ve kültürel hayatını canlandıran önemli unsurlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Gençlik Merkezleri arası ‘Hayallerini Sahneye Taşı´ Skeç yarışması Bursa Finali yarışmada başvuru çoğunluğunun İnegöl´de bulunması sebebiyle 17 Şubat tarihinde İnegöl Kent Müzesi Konferans Salonunda gerçekleşti. İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İnegöl Gençlik Merkezinden 10 ekibin katıldığı yarışmada toplamda 16 ekip yarıştı. Senaryoları gençler tarafından yazıldığı yarışmada İnegöl´den katılan Tiyatro Sır adlı grup Ters Düz adlı oyunla Bursa ikincisi, Tiyatro Gönüllüleri adlı grup Derin Karanlık adlı oyunla Bursa üçüncüsü oldular. Ayrıca senaryolarını kendilerinin yazdıkları oyunlarıyla yarışmaya İnegöl´den katılan Sağlık Olsun grubu da Hastalık Hastası oyunları ile En İyi Tema ödülüne layık görüldü. Bunun yanında muhteşem oyunları ile jüriyi çök etkileyen oyunculara hem oyunculuk alanında bir yıllık burs, hem de altın madalya verildi. Drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülü İnegöl ekiplerinden Tiyatro Gönüllülerinde yer alan, Derin Karanlık oyununda muhteşem bir performans sergileyen Gamze Can´a verildi” dedi.

Hayallerini Sahneye Taşı Skeç yarışmasında İnegöl´den katılan ekiplerin tüm ödülleri toplamasının ardından 22-23 Şubat tarihleri arasında Gençlik Merkezleri Arası Türk Müziği Yarışması Bursa etabının Yunus Emre Gençlik Merkezi´nde gerçekleştiğini ifade eden Aktaş, “Yarışmada 113 kişi yarıştı ve İnegöl Gençlik Merkezinden 31 kişilik rekor katılım sağlandı. Yarışma ilk gün solo çalgı, 18-21 yaş, 22-29 yaş solo kız ve erkek ses kategorilerinde yapılırken, ikinci gün 14-17 yaş solo kız ve erkek ses kategorisiyle devam etti. Yarışmaya İnegöl Gençlik Merkezi adına katılan 9 genç dereceye girerek yine İnegöl´ü onurlandırdılar. Solo çalgı kategorisinde üçüncü Bekir Odabaş, 18-21 yaş solo kız ses yarışma ikincisi Ebru Bağır, üçüncüsü Gizem Uslu, 18-21 yaş solo erkek ses kategorisinde ikinci Serkan Küçükçelebi, üçüncü Can Balık, 22-29 yaş solo erkek ses kategorisinde ikinci Enes Uslu, üçüncü Fırat Karakaya seçilmişlerdir. Jüri özel ödülü en iyi kostüm Sinem Yasemin Bozat, Jüri özel ödülü Türk Kültürünün tanıtılması Emy Belete Yesuneh´e verilmiştir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmalarda dereceye giren gençlere Başkan Aktaş ödüllerini takdim etti.


Son Güncelleme: 05.03.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<