banner359

Hayırseverden Engellilere Akülü Araba

13 Mayıs 2016 Cuma 17:30 2016-05-13 17:43:14
Hayırseverden Engellilere Akülü Araba

 10-16 Mayıs engelli haftası kapsamında hayırseverler tarafından alınan akülü arabalar, düzenlene törenle ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi.

Araç Dağıtımına Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve hayırsever vatandaşlar dışında, Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, meclis üyeleri,  ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.
Akülü araç dağıtımı sırasında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, engelli bireylerin hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik birçok çalışmaya imza attıklarını, amaçlarının engellilere yardım etmek değil onları sosyal hayata kazandırmak olduğunu belirtti.

SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN ÖRNEKLERİNİ ORTAYA KOYUYORUZ
Sosyal belediyecilik anlayışının örneklerini bir bir ortaya koyduğumuz ve bu alanda her geçen gün ilerleyen belediyemiz hayata geçirdiği projelerle bu konudaki iddiasını gözler önüne sermektedir diyerek konuşmasına başlayan Başkan Aktaş; “Biz belediyeciliği park yapan, yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurumlar olarak görmedik ve görmüyoruz. Belediye olarak bunları tabi ki yapacağız hatta en iyi şekilde yapacağız; ama önce insan diyeceğiz. Belediye olarak hizmetlerimizi bu anlayış çerçevesinde sürdürürken, tabi ki bizler için ayrı bir önem arz eden ve toplum içerisinde onları her zaman en ön sıralarda görmek istediğimiz engellilerimize yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

ENGELLİLER İÇİN BİR ÇOK ETKİNLİĞE İMZA ATIYORUZ
Engelliler için yapılan bazı çalışmalardan örnekler veren Aktaş; “İlçemizde engelli vatandaşlarımız için önem arz eden kurumlardan İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği ve Özel Eğitim ve Uygulama Okuluna arsa tahsisinde bulunduk. Bursa’daki sağlık kuruluşlarına devamlı tedavi için gitmesi gereken engelli vatandaşlarımızı düzenli olarak ücretsiz Bursa’ya götürüyoruz. Kamu binalarının engelli rampalarını düzenleme yanında yine caddelerimize engelli parke taşları döşüyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın toplumsal yaşama tam ve eşit fırsatlarla katılımını sağlamayı temel hedef edinerek sportif faaliyetlerden, kültür sanat faaliyetlerine kadar birçok faaliyette onlarla beraber oluyoruz. Yine her sene engelli çocuklarımız için “özel çocuklar sportif etkinliği” düzenliyoruz. Yıl içerisinde de engelli çocuklar ve ailelerine yönelik geceler, konserler, konferanslar, tiyatro programları ve yardım kampanyaları gibi birçok etkinliğe imza atıyoruz” dedi.

ENGELLİLER GÜNDÜZ BAKIMEVİNİ HAYATA GEÇİRDİK
Aktaş; “23 yaş üstü engelli kurslarının bulunduğu Eski Halk Eğitim Merkezi’ni, engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesine uygun hale getirdik. Ayrıca Bursa Valimizin katılımlarıyla açılışını kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakımevini de hayata geçirdik” dedi.

AKÜLÜ ARAÇLARI TESLİM EDİYORUZ
Aktaş; “Bugünde yine engelli kardeşlerimize yönelik olarak onların sosyal hayat içinde yaşamlarını sürdürmelerini kolaylaştıracak ve onlara bir nebze de olsa katkı olacağını düşündüğümüz Akülü araba dağıtımı için bir araya geldik. Bu kapsamda Hollanda’dan hayırsever Türk vatandaşlarımızın katkı ve destekleriyle 38 akülü araç temin edildi. Bugün de bu araçlardan 13’ünü ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

BELEDİYE HİZMET MASASINA BAŞVURMALARI GEREKİYOR
Aktaş; “Diğer araçları da yardım almadan yürüyemez şartına haiz akülü aracı kullanabilir raporu alan engelli vatandaşlarımızın belediye hizmet masasına yapacakları başvurular sonucunda dağıtımını gerçekleştireceğiz. Şunu da ifade edeyim ki böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonun Engelliler Haftasına denk gelmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bugün ayrıca akülü araçlarını teslim alan vatandaşlarımıza araçlarını trafikte kullanırken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda Yavaş Sürücü Kursu’ndan Trafik Öğretmenimiz tarafından kısa bir teorik bilgilendirme yapıldıktan sonra bu alanda uygulamalı bir eğitimde gerçekleştirilecek” dedi.

ÖZEL ÇOCUKLAR ŞENLİĞİNE DAVET EDİYORUZ
Pazartesi günü de kültür park içi kapalı spor salonunda gerçekleştireceğimiz ve her sene çok güzel görüntülere sahne olan Özel Çocuklar Şenliği’ne de bu vesile ile tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz diyen Aktaş; “İnegöl Belediyesi olarak bu hizmetlerin yanı sıra her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor ve hangi konuda olursa olsun üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum” dedi.

ENGELLİ OLMAK BİR ÖZÜR DEĞİLDİR
Engelli olmak bir özür veya bir sorun değildir diyen Aktaş; “Engelli olmak bir hayat imtihanı ve yaşam gerçeğidir. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu unutmuyor, amacımızın engellilere yardım etmek değil onları sosyal hayata kazandırmak olduğunu belirtiyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 13.05.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<