banner359

Hayra Anahtar Şerre Kilit Olacağız

20 Aralık 2016 Salı 15:22 2016-12-20 15:24:50
Hayra Anahtar Şerre Kilit Olacağız
 İnegöl Müftülüğünün Aralık ayı mutad toplantısı önceki gün Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya İlçe Müftüsü Kazım Güzel, İlçe Vaizleri İsmail Yıldırım ve Dr. Ömer Faruk Atan, Şube Müdürü Necdet Sakınmaz ve din görevlileri katıldı. Toplantıda konuşan Müftü Kazım Güzel, İnegöl Din Görevlilerinin bağışlarıyla hazırlanıp, Halep´e uğurlanan bir TIR un yardımı için teşekkür etti. Bu kampanyanın 10 Şubat 2017 tarihine kadar devam edeceğini bildiren Güzel, ikinci TIR´ında önümüzdeki günlerde gönderileceğini söyledi. Güzel, vatandaşlarında yardımların din görevlileri nezdinde İnegöl Merkez Ziraat Bankasında açtırılan hesaba yatırabileceklerini bildirdi.

HAC KAYITLARI BAŞLIYOR

İlk defa Hac kaydı yaptıracak olanların 27 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında Müftülüklere müracaat edebileceklerini bildiren Müftü Kazım Güzel, “Kayıt yenileme ise 09-27 Ocak 2017 tarihlerinde il Müftülüklerinde yapılacaktır” dedi.

BİZLER BİR CERRAH EDASIYLA DİN ANLATACAĞIZ

Müftü Kazım Güzel konuşmasına şöyle devam etti: “Devletimiz, Diyanetimiz hizmet etmek için bizlere mihrap vermiş, minber vermiş, kürsü vermiş. Allah´tan daha ne istiyoruz. Bunun için Allah´a kul olmalıyız. Gönlünü, aklını, fikrini başkalarına kiraya vererek, Allah´ım bana yardım et demenin bir anlamı olmaz. Yalan ve yanlış üzerine din anlatanlara itibar etmemelisiniz. Bizler bir cerrah edasıyla din anlatacağız. Kötü hücreleri vücuttan alırken, sağlam olan hücrelere de dokunmayacağız. Sağlam ve doğru bilgilerle dinimizi anlatacağız. Yalan, yanlış ve hurafe bilgileri dini hayatımızdan çıkaracağız. Hayra anahtar şerre kilit olacağız. Bunu organize bir şekilde yapmalıyız. Kaynaşma, yardımlaşma, dayanışma ve kucaklaşma konusunda gayretli olmalıyız. Halkımızın gönlüne hitap etmeliyiz. Ancak bunu yaparken Kur´an ve Sünnet ölçüleri içinde yapacağız. Birbirimizin kötülüklerinden de sorumluyuz. Bu konuda uyarıcı olmalıyız ancak onur kırmadan bunu yapmalıyız.”

DİYANET VAKFIMIZIN HİZMETLERİNİ TANITMALIYIZ

“Yurt dışında yapılan hayır hizmetlerinin yüzde 52´si Diyanet Vakfı aracılığı ile yapılmaktadır. Ancak bunu tam anlamıyla insanlarımıza duyuramıyoruz. Sizlere bu konuda çok görev düşmektedir. Bu hizmetleri tanıtmalı ve anlatmalıyız. Hala İslam Ansiklopedisini, Hadislerle İslam Ansiklopedisini, Kur´an Yolu Tefsirini, diyanet dergisini, çocuk dergisini ve birçok eseri bilmeyen, tanımayan insanlarımız var. Bu nedenle en kısa zamanda bunları Cami ve Kur´an Kursu kütüphanelerinde bulundurarak halkımızın istifadesine sunmalıyız.”

GENÇLİK EĞİTİM MERKEZİ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

“Cami derneklerinde kadın ve gençlik kollarının bir an önce oluşması için çalışmalar yapınız. Camilerimizde sabah namazı buluşmalarına başlayınız. Görevliler arasında geçen yıl başlattığımız tefsir dersleri çalışmalarına kaldığınız yerden başlayınız. İnegöl´de her yönüyle donanımlı engelli kardeşlerimize hizmet verecek bir Kur´an Kursumuz olsun istiyorum. Her şeyiyle engellilere göre hazırlanmış bir kurs olmalı. Üniversite gençliği ile ilgilenecek, ayrıca maddi bağımlısı gençlerle ilgilenecek ekipler oluşturmalıyız. Okullarımızda anaokulu sınıfı öğrencilerimize 4-6 yaş kursları sertifikası olan kuran kursu hocalarımızın Kur´an öğretimi ve temel dini bilgiler derslerine girme hakları var. Ancak velilerin bu konuda tercih yapmaları ve istekte bulunmaları gerekiyor. Bu konuda tercih ve talep için velileri teşvik etmenizi istiyorum. Ayrıca İnegöl Müftülüğü nezdinde Kadın ve Gençlik Eğitim Merkezi oluşturmak istiyoruz. Oluşum ve yer konusunda bir çalışma yapmamız gerekmektedir. Diyanet aylık dergiyi ve üç aylık ilmi dergiyi her aylık toplantıda özet halinde müzakere etmeliyiz. Her ay gönüllü iki arkadaş bu görevi üstlenecek ve özet halinde burada bizlere anlatacak.”

Vaiz Dr. Ömer Faruk Atan ise, “Her hafta Perşembe günü saat 14.00-15.00 arasında müftülük toplantı salonunda haftalık vaaz konusu müzakere edilecek. Her hafta iki arkadaş belirlenen konu üzerinde hazırlanarak sunum yapacak ve konu üzerinde müzakere yapılacaktır” dedi.

Toplantı aylık derginin Esenköy Mahallesi Pelitli Çayır Camii İmam Hatib-i Bünyamin Gültekin´in özet halinde sunumuyla sona erdi. 

Son Güncelleme: 20.12.2016 15:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<