banner359

Helva geleneği sürüyor

31 Mart 2017 Cuma 15:28 2017-03-31 15:33:35
Helva geleneği sürüyor

 Her kandilde İnegöl'de farklı camilerde helva ikramı gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, Regaip Kandilinde Akhisar Mahallesi ile Huzur Mahallesinde bu geleneği sürdürdü.

İnegöl Belediyesi’nin her kandilde gerçekleştirdiği helva ikramı, Regaip Kandilinde de sürdü. Perşembe akşamı idrak ettiğimiz Regaip Kandilinde helva ikramı Akhisar Göçmen Cami ile Huzur Mahallesi Yeşil Camide gerçekleştirildi. Yatsı namazı sonrası yapılan ikramlarda Akhisar Mahallesi’nde kazanın başına Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile AK Partili yöneticiler geçerken, Huzur Mahallesi’nde ise Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ile Adil Kansu vatandaşlara helva ikramı yaptı. Her iki camide de vatandaşların helva ikramına ilgisi yoğun oldu.

Helva ikramı sonrası bir açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, tüm ilçe halkı ve İslam âleminin Regaip Kandilini kutladı. “İnşallah Cenab-ı Allah daha nice kandillere bizleri sıhhatle ve afiyetle ulaştırır” diyen Yel, “Hepinizin bildiği gibi Regaip Kandili istemek, arzu etmek, bağışlanmak ve bir başlangıç anlamında üç ayların müjdecisi olan ve ilk Cuma gecesine tekabül eden kandilimiz. İnşallah akabinde Miraç, Berat ve Kadir gecesi olmak üzere kandillerimiz devam edecek. Biz belediye olarak her kandilde İnegöl’de farklı iki camimizde helva ikramlarında bulunuyoruz. Bugünde Akhisar Mahallesi Göçmen Camiinde coşkulu bir katılımla huşu içerisinde namazımızı kılarak gecemizi ifa ettik. Namaz sonrası da helva ikramımızı gerçekleştirdik. Yine aynı şekilde Belediye Başkan Yardımcılarımız Alper Taban ile Adil Kansu ve çalışma arkadaşlarımız da Huzur Mahallemizde bir programdalar” dedi.

BU ÜLKENİN KARDEŞÇE YAŞAMASI EN BÜYÜK TEMENNİMİZ
Kandillerin birlik ve beraberliğimizin ortaya konulduğu önemli geceler olduğuna vurgu yapan Turgay Yel, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu ülkenin kardeşçe yaşaması en büyük temennimizdir” şeklinde konuştu.

Turgay Yel, konuşmasının sonunda; “Regaip Kandilinin ülkemiz ve dünya barışı adına ve İslam alemi adına hayırlar getirmesini Cenab-ı Allahtan temenni ediyor, mahalle sakinlerimize programımıza katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 31.03.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<