banner359

Hıdrellez Ve Bakmaca Şenlikleri İptal Edildi

03 Mayıs 2016 Salı 16:48 2016-05-03 17:08:44
Hıdrellez Ve Bakmaca Şenlikleri İptal Edildi

 İnegöl Belediyesi, önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi düşünülen Hıdrellez ve Bakmaca Şenliği programlarını iptal ettiğini duyurdu.

Belediye Encümen toplantısının ardından konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş son dönemde yaşanan olaylardan dolayı milli hassasiyetleri göz önünde tutarak programları iptal ettiklerini kamuoyu ile paylaştı.

İlçe halkının ve İslam aleminin Miraç kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “6 Mayıs Cuma akşamı Kültür Park içerisinde yapılacak Hıdrellez Şenliği ile 08 Mayıs Pazar günü Kurşunlu’da yapılacak Bakmaca Şenliğiyle alakalı programlarımızı iptal ettiğimizi kamuoyuna duyurmak için bir araya geldik. Bildiğiniz gibi Hıdrellez özellikle Türk örf ve ananelerinde baharın müjdecisi ve yazın başlangıcı olarak nitelendirilen bir dönem. Özellikle çocukluk dönemlerimden hatırlıyorum, hıdrellez de ateşler yakılır ve eğlenceler düzenlenirdi. İnegöl Belediyesi olarak bizler de 10 yıldır belirli bir düzen dahilinde Kültür park veya Botanik parkta ailelerin de bulunduğu eğlenceli bir ortamda halkımızın hıdrellezi güzel bir şekilde geçirmesini sağlıyoruz” dedi.
Aktaş; “Yine her yıl mayıs ayın ilk haftasında daha önce Kurşunlu Belediyesi tarafından yapılan 2014 yılından beri de İnegöl Belediyesi tarafından sevk ve idaresi sağlanan Bakmaca Dede şenliklerin de, ailelerin bir araya gelip piknik yaptığı, beraberinde de eğlendiği, farklı gösterilerin de yapıldığı, aynı zamanda mevlit okunarak geçmişin yad edildiği güzel bir organizasyon düzenliyoruz. Bu sene son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı milli hassasiyetleri göz önünde tutarak Kaymakamımızla yaptığımız istişareler ve yine encümen üyelerimiz ve başkan yardımcılarımızla yaptığımız istişareler neticesinde her iki programı da iptal ettiğimizi sizler ile paylaşmak istiyorum. Aynı şekilde Şehitler Mahallesinde yapılan Hasan Dede etkinliği de bildiğim kadarıyla Kaymakamımızın ve organizasyon heyetinin yaptığı görüşmeler neticesinde iptal edildi” dedi.
Geçen hafta Ulu Cami civarındaki menfur saldırı hepimizi derinden etkiledi diyen Aktaş;“Ama hamdolsun ölen bir vatandaşımızın olmaması, sadece birkaç yaralıyla bu olayın sonuçlanması bizi bir nebzede olsa sevindirdi. Beraberinde dönem dönem doğu ve güneydoğu Anadolu’da yapılan operasyonlar ile alakalı şehit haberleri alıyoruz. Dolayısıyla yaptığımız değerlendirmeler neticesinde Kaymakamımızın da görüş ve olurlarını alarak bu hafta yapmayı düşündüğümüz bu iki programımızı iptal ettiğimizi duyurmak istiyorum. Belediyecilik süreklilik arz eden bir iş. 365 gün hizmetler ve faaliyetler devam ediyor. Dolayısıyla bu özel durum bu haftayla alakalı geçerlidir bunu özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.
Aktaş; “Bakmaca Şenliklerinin yapıldığı alanda Kurşunlu’dan ve İnegöl’den piknik organizasyonuyla ilgili vatandaşlarımızın bir tasarrufu olursa orada kendilerine gerekli alt yapı imkanları sağlanacak. Ayrıca gerekli su ihtiyacı ve ortam temizliğinin yapılacağını da buradan ifade etmek istiyorum. Lakin bunlar kişilerin tamamen kendi kişisel görüşleridir. Nihayetinde İnegöl’de her Pazar günü vatandaşlarımız bir pikniğe gider. Bunun Belediyemiz marifeti ile düzenlenmiş bir organizasyon olmadığını üstüne basa basa belirtmek istiyorum” dedi.
Aktaş son olarak; “Temennimiz Pazartesi gününden itibaren normal faaliyetlerimize devam etmek. Nihayetinde İnegöl Belediyesi her hafta, her gün, her konuyla alakalı farklı etkinlikler, farklı sunumlar hazırlıyor ve ilçe halkının değişik kesimleri ile bunları buluşturuyor. Bu faaliyetlerin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini buradan ilçe halkımıza bir kez daha ifade diyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Son Güncelleme: 03.05.2016 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<