banner359

Hikmet Şahin'e Büyük Vefa

11 Kasım 2015 Çarşamba 15:50 2015-11-11 15:55:48
Hikmet Şahin'e Büyük Vefa
Uğradığı silahlı saldırı sonucunda 11 Kasım 2009 tarihinde hayatını kaybeden İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Merhum Hikmet Şahin ismi ölüm yıl dönümünde yeni yapılan OSB Mevkiindeki köprülü kavşağa verildi.

Karayolları tarafından yapılan OSB Mevkiindeki köprülü kavşağa Bursa Valisi Münir Karaloğlu´nun isteği üzerine merhum İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ismi verildi.Kısa bir süre önce hizmete açılan köprülü kavşağa bu gün Merhum Hikmet Şahin´in ölüm yıl dönümü olan 11 Kasım´da törenle isminin bulunduğu tabela çakılarak çevre düzenleme çalışmalarına start verildi.

Saat 15.30´da Köprülü kavşak üzerinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Belediye Başkan Yardımcıları Alper Taban ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Müftü Kazım Güzel ile Belediye daire amirleri Merhum Hikmet Şahin´in eşi Neriman Şahin ve Şahin ailesi katıldı.

ALLAH NUR İÇERİSİNDE YATIRSIN

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sözlerin bittiği an bu an. Söylenecek çok söz var ama neler söyleyeceğimi de bilemiyorum. Hikmet Başkan, benim için de buradaki birçok arkadaşların içinde hayatında önemli bir yeri olan çok önemli bir isim. Allah nur içerisinde yatırsın. Onu hep rahmetle anıyoruz. Gerçekten İnegöl´ümüze, Bursa´mıza çok büyük hizmetler yaptı. Bugün de vefatının 6. yılı. Bugün gibi hatırlıyoruz, hatta onun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilip de, Belediye önünde yaptığımız, bana rozeti ve mührü teslim ettiği töreni ben bugün gibi hatırlıyorum. Üzerinden tam 11,5 yıl geçmiş. Gerek eğitim yönüyle, gerek ticaret yönüyle, gerek mobilyanın geldiği noktada yaptığı katkıları hepimiz hatırlıyoruz. Rabbim ona inşallah şehitlik muamelesi etsin. Çünkü vefatı gerçekten hepimizi derinden üzdü. Nihayetinde hepimiz oraya gideceğiz ama bununda bir takdir olduğunu düşünüyoruz ve dua ediyoruz. Sağolsun bugün eşi ve evlatları da kırmadılar geldiler buraya. Burayla alakalı Sayın Valimizin özellikle, Hikmet Başkanımızın isminin verilmesi ile alakalı isteği vardı. Bu manada Karayolları nezdinde bir girişim başlatmıştık. Daha sonra Karayollarından ziyade Belediye Meclisinde bir karar alınsın şeklinde bir yaklaşım sergilendi Vali Bey tarafından. Valilik de onayladı. Kavşak bir süredir kullanılıyor. Vesile olanlardan Allah razı olsun. Hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Artık bütün kolları da açıldı. Detaylar hallediliyor. Asıl tabelaları daha sonra yapacağız. Sabah ben Bursa´da bazı programlara katıldım. Özellikle Sayın Valimizin, Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu Beyin ve AK Parti İl Başkanımız Cemalettin Torun Beyin tavsiyeleri doğrultusunda bu programın gerçekleştirildiği, özellikle de hem aileye hem de katılımcılara çok çok selamları olduğunu ifade etmek istiyorum.” Dedi.

GÖSTERDİĞİ YOLDA HİZMET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Hikmet Şahin´in gösterdiği yolda hizmet etmeye çalıştıklarının altını çizen Aktaş, “Tabi bu vesile ile anma gününde, onun vefat yıldönümünde bir araya gelip, onunla yol arkadaşlığı yapmış arkadaşlarla bu anlamlı günde birlikte olalım istedik. Ben katıldığınız için herkese çok teşekkür ediyorum. Siyasetçiliği, ticaretçiliği, eğitimciliği, spor adamlığı yanında çok zeki ve pratik düşünceye sahipti. Hiç unutmuyorum 2004 yılının Ocak ayıydı. Başkan bey sizinle görüşmek istiyor dediler, gittik. Heyecanlıyım çünkü haber bekliyorum. 2 Gün sonra da Kurban Bayramı. Girdim içeriye tamam dedim bu iş bitti. Hikmet Başkan herhalde haberi bana verecek. Kurban bayramı kendine takım elbise al ve bayramın 1. günü bayramlaşmada ve programlarda bir belediye başkanı edasıyla hareket et dedi. Tabi bunun ardından Başkanım AK Parti´nin adayı ben miyim dedim. O da bu konu hakkında bir şey söylemedi. Sen dediğimi yap gerisine karışma dedi. Söz veriyorum eşime bile söylemeyeceğim dedim. Bilemem dedi. Hakan Ünlüaslan´a koşarak gittim. Dedim hakan senin işin bitti, tatlı bir rekabet var aramızda. Dedim Hikmet Başkanın yanındaydım. O da bana çok şık kıyafetler mi giyin dedi. Bayramın 1. günü belediye başkanı edasıyla hareket et mi dedi. Tabi benim üzerimden kaynar sular döküldü. Dedikodular da çıkmak üzereydi. Potansiyeli olan bir kaç kişi belediyeye çekmiş. Bu da bir anı olarak kaldı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Müftü Kazım Güzel tarafından dua edildi.

 

Son Güncelleme: 11.11.2015 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<