Hüseyin Şahin: 7 Haziran'da bir mola verdik

14 Ağustos 2015 Cuma 18:50 2015-08-14 19:43:03
Hüseyin Şahin: 7 Haziran'da bir mola verdik

 AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen İlçe Danışma Meclisinde konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kasım ayında yapılacak olan erken seçime hazır olduklarını belirtti. 

Dün akşam Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen İlçe Danışma Meclisine AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Zekeriya Birkan ve Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Özgeriş, İlçe Başkanı Adem Demirel, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri ile parti üyeleri katıldı.

SEÇİMLERLE BİRLİKTE HER ŞEY ESKİYE DÖNDÜ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “Türkiye ne zaman dizlerinin üzerinde dursa ve ayağa kalkmaya çalışsa, hemen başka güçler devreye girerek, tekrar diz çöktürmeye çalışıyorlar. Ne zaman ileriye doğru adım atsak, hemen başka belalarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Terör problemine artık çözüldü, çözülecek derken, şehit haberleri artık gelmeyecek derken, ülkede bahar havası yaşanıyor derken, genel seçimlerle birlikte her şey eskiye döndü. Geldiğimiz bu noktada 30´a yakın şehit verdik. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bölücü terör örgütü tarafından polisimizin evine girilerek, uykuda şehit edilmeleri, askerlerimizi pusuya düşürmeleri, hainliğin kelimelerle ifade edilemeyeceğini göstermektedir. Tüm dünya bilmelidir ki, aziz vatanımız ve ay yıldızlı bayrağımız Türk milletinin kutsal değerleri olarak varlığından hiç bir ödün vermeden, sonsuza dek savunmaya devam edeceğiz. Kahraman Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Milletimiz kahraman şehitlerini asla unutmayacaktır” dedi.

SİYASET MİLLETE HİZMET ETMENİN BİR ARACIDIR

AK Partinin kurulduğu günden bu yana dört genel seçime girdiklerini ifade eden Demirel, “7 Haziran 2015 Milletvekili genel seçiminde birinci olarak çıktığı gibi, her girdiği genel seçimlerde birinci çıkma başarısı göstermiştir. AK Partinin aldığı sonuçlara göre herkes bir özeleştiri yapmalı diyoruz. Bu çok gecikmeden, kırmadan, hatalardan ders çıkarabiliriz. Vatandaş başarıyı da, başarısızlığı da görüyor. Bizler AK Parti olarak 24 saat insanlarımızın hizmetindeyiz. AK Parti siyasetin odağında ve insana hizmet vermeyi amaç edinmiştir. AK Parti olarak yapılan hizmetlerde hiçbir zaman etnik köken ayrımı yapmadık ve yapanlara da müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. İnegöl´dekiler yapılan hizmetleri görmelidirler ve asla göz ardı etmemelidirler. Milletçe uyanık olmak zorundayız. Türkiye´nin huzurunu bozmak isteyen, milletin üzerinden hesaplar yapan, milleti birbirine düşürmeye çalışanlara karşı her zaman uyanık olmamız gerekiyor. Bizi birbirimize düşürmek için yapılan her tuzağa karşı, çok dikkatli olmak zorundayız. Siyaset tabiatı gereği zor, mesuliyetli ve meşakkatli bir iştir. Siyaseti sorun çözme yeri, sorunların tartışılma zemini, milli iradenin yansıma yeri olmaktan çıkarmaya çalışmak, bir ülkeye yapılan en büyük kötülüktür. Geçmişte bir sürü hatalar yapıldı. Ama artık yeter dedik. Yalan siyasete yeter dedik. Akraba, bölge, kabile siyasetine yeter dedik. Nifak siyasetine yeter dedik. Millete tepeden bakmaya da yeter dedik. Siyaset millete hizmet etmenin bir aracıdır. Böylesine güzel bir ailenin içerisinde yer almaktan, böyle bir partide siyaset yapmaktan çok memnunum ve Allah´a şükrediyorum. Bizler milletimize hizmet etmek için yola çıktık ve şükürler olsun ki, emin adımlarla alnımız ak bir şekilde ilerledik, ilerliyoruz ve ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZE ALLAH´TAN RAHMET DİLİYORUM

Belediye Başkan Vekili Turgay Yel ise, “Ne mutlu ki böyle bir partinin üyesiyiz, ne mutlu ki böyle bir partide bir aradayız. Ben böyle bir davaya inanan ve bir arada çalıştığımız arkadaşlarımızı kutluyorum. Hepimiz bu ülkenin geleceği için, bu ülke için can siperane gece gündüz demeden çalışıyoruz. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah. Ayrıca canını siper eden, başta komutanlarımız, askerlerimiz, polislerimiz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

İNEGÖL´Ü SEVİYORUZ

Artık İnegöl´ün Büyükşehir´in hizmet alanında olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Büyükşehir olarak, Bütünşehir uygulaması ile her zaman sizinle birlikteyiz. Artık İnegöl´ün geleceğini, kalitesini de inşallah birlikte çözüyoruz. Onun için buradayız. Onun için inşallah iyi olacağız. En güzel hizmetleri şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonrada başta İnegöl´ümüz ve İnegöllü hemşerilerimiz için hizmet edeceğiz. İnegöl´ü seviyoruz. İnegöl´ümüze hizmetlerimizi de inşallah göstereceğiz. Evet az önce ilçe başkanımızın da belirttiği gibi partimizin 14. kuruluş yıl dönümü, onun gecesi ve gerçekten anlamlı bir gün. 14 yılı dolu dolu geçirdik. Ne mutlu bizlere böyle güzel bir yolda, böyle kutsal bir yolda bu insanlara hizmet etmek için bu milleti temsil etmek için ve bu halkı iktidara getirebilmek için bu davayı seçtik, bu yolu seçtik. Diğer partilerden bıkan halkımız, sonunda AK Parti´yi kurdu. Allah´a şükür ki, bu kadrolar bu halkı mahcup etmedi ve her defasında bu halkın en güzel şekilde temsilcisi oldu. Başta milli değerlerimize ve manevi değerlerimize sahip çıktı. Halkımızla bugüne kadar alay edenlerin en güzel şekilde dersini verdik. 10 defa halkın karşısına çıktı, 10´unda da başarı elde etti. 10-0 dediğimiz gibi partilere farkı attı” dedi.

İNEGÖL´DE İKTİDAR OLMAK HERKESE NASİP OLMAZ

Millete hizmet etmenin herkese nasip olmayacağını ifade eden Altepe, “Bu herkese nasip olmaz. Siyaset gerçekten değişik bir şey. Çok renkli bir şey. Sonradan yine arkadaşlarımız hep bunları söylediler ve dediler ki keşke daha önce girseydim ve bu halka hizmet etmek, bu halkın sorunlarını çözmek ve bundan zevk duymak elbette herkese nasip olmaz. İnegöl´de iktidar olmak herkese nasip olmaz. Bursa´da iktidar olmak nasip olmaz. Türkiye´de iktidar olmak her siyası partiye nasip olmaz. Hiç unutmuyorum, ilk seçim kendi sandığıma gittim. AK Parti kuruldu acaba ne olacak dediler ve gittik kendi sandığımıza ve baktım ki sandığın oyu açıldı. Bursa´da sandığın başında herkes değişik partilerin oylarını alıyor. 6 tane partiye 1´er oy çıktı. Ondan sonra başladı oylar çıkmaya. AK Parti, AK Parti, AK Parti, kara parti yok, hepsi AK Parti. Birer birer sandığın başındakiler uzaklaştı” diye konuştu.

TÜRKİYE HAZMEDİLEMİYOR

13 yıldır AK Partinin iktidarda olduğunu belirten Recep Altepe, “13 yıldır en güzel şekilde hizmetlere devam ediyoruz. Türkiye gelişiyor. Bununla beraber Türkiye hazmedilemiyor. Hazımsızlıklar sonucu Türkiye karıştırılmaya çalışılıyor. Önce çevremizi ateş çemberine aldılar ve geçtiğimiz aylarda açıklama yaptılar savaş neden bitmiyor diye. Savaş erken biterse Suriye´de Türkiye´nin hayrına olacak. Onun için bitmiyor. Düne kadar dost bildiklerimiz baktık ki Türkiye´nin içinde fink atıyor. Nerede bir termik santral yapılacak, nerede bir ağaç kesilecek, ulusal güçler orada. Baktık arabaların arkasından para demetlerini veriyorlar. Mısır´daki meydandaki aynı kişiler, Taksim´de de aynı kişiler para dağıtıyor. Burada dost bildiğimiz Avrupa ülkeleri bunları yapıyor. Ne için? Türkiye´den korktukları için” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN´DA BİR MOLA VERDİK

Bugün kendileri için tarihi bir gün olduğunu ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “13 Ağustos 2015, saat 17.00´de Başbakanımız çok önemli tarihi bir kararın altına imza attı. Hem partimiz hem aziz milletimiz ve Türkiye´miz için tarihi bir kararın arifesindeyiz. İnşallah çok yakın zamanda da uygulamasına geçeceğiz. Bir aksilik çıkmazsa 7 Haziran´da yapılan parlamento yenileme seçimini tekrar edeceğiz. Bir yol kazası yaptık. 7 Haziran´da bir mola verdik. 7 Haziran´da kendimizi hesaba çekme, kendimizi dinleme ve istişare kurullarımızı en sıkı şekilde çalıştırma sürecini bu millet bize emretti. Dedi ki ben size 2002, 2007 ve 2011´de yeni bir parti olmanıza rağmen tek başına iktidarı verdim. 2007´de oyunuzu arttırdım, 2011´de de zirveye çıkardım. Ama 2015´de bir yol kazası yaşadık. Demek ki bizim de muhasebeye ihtiyacımız varmış. İç hesaplaşmaya ihtiyacımız varmış. Yapılan istişarelerde çok büyük kazanımlarla öncelikle Türkiye´yi hükümetsiz, idaresiz bırakmama, bir yönetim boşluğu oluşturmama kararını çıkardık. Yasalar gereği Başbakanımız istifasını verdi. Cumhurbaşkanımızın da müsaadesiyle geçici hükümetin başkanı oldu. Ve hükümetimiz görevinde devam etti. Cumhurbaşkanımızın görevi tevdi etmesiyle bütün siyasi partilere eşit davranarak ziyaretler yaptılar. Ve koalisyon hükümeti kurmak, AK Partinin 12,5 sürdüre geldiği büyümeyi devam ettirebilmek için yeni yol haritaları aramaya başladılar. Ama önümüzde bir tıkaç vardı. Türkiye´nin önüne 7 Haziran akşamı aziz milletimizin sandığa giderek koyduğu milli iradeyi anlayamayan, çözemeyen ve daha o akşam sonuçların değerlendirilme aşamasında dahi tekrar seçim diyenlerle Başbakanımız koalisyon kurma toplantıları yaptı. Bir siyasi partiyi devre dışı bırakmamız gerekiyordu. Çünkü elinde silah vardı. Sandıktan çıkan iradeye silahla cevap veren grubu yok saymamız gerekiyor. Üçüncü partinin genel başkanı ise ben oyunda yokum dedi. Siz Türkiye´nin partisi değil misiniz? Siz Türk milletinden oy almadınız mı? Siz hani milliyetçiydiniz, hani Türkiye´nin idaresine taliptiniz? Demek ki oyun oynuyorsunuz. Demek ki, milletimizle dalga geçiyorsunuz” dedi.

MİLLETİMİZİN HEDEFLERİYLE ÖRTÜŞMEYEN HESAPLARI VAR

İkinci partiyle de görüşmelere başladıklarını belirten Şahin, “Yaklaşık bir ay süren süreçte önümüze konulan 14 maddelik bariyerle, en önemlisi de bir restorasyon süreci yaşatmak, bir reform süreci yaşatma adı altında dayatmayla karşı karşıya kaldık. AK Parti restorasyon ve reform sürecini 12,5 yılda yaptı zaten. Siz anlayamadınız mı, çözemediniz mi? Türkiye´nin durmadan 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşması gerekiyor. Bunu anlayamayanlarla bir ay acaba bir şey yapabilir miyiz diye mücadele ettik. Ama gördük ki, AK Partinin vizyonuyla, misyonuyla milletimizin hedefleriyle örtüşmeyen hesapları var. Ve bugün görüşmelerin nihayete ermesiyle Başbakanımız, biz bütün yolları denedik. Samimiyetimizi, iyi niyetimizi, hükümet ve koalisyon kurma çabamızı gösterdik. Ama karşımızdakilerden buna ait bir geri dönüş, bir cevap alamadık. Türkiye´nin önünü yeni bir seçim açar anlayışıyla erken seçim kararına imza atacağız. Bunun ateşini de 57,7 oy veren İnegöl´den yeniden 67´lerin, 70´lerin üzerine çıkan destekle Başbakanımıza armağan edeceğiz. Çünkü biz muhasebemizi yaptık, eksiklerimizi gördük ama aziz milletimizin bize olan desteğini de 8 Haziran sabahı her yerde bulunarak müşahede ettik. Bize şunu dediler, ‘Biz AK Parti´ye bir ders verelim dedik. Ama ayarı kaçırdık. Şuanda mahcubuz, üzgünüz. Yeniden seçim olursa, AK Parti´yi tek başına iktidara getireceğiz.´ İşte o günler çok yakında gelecek” diye konuştu.

AK PARTİ TÜRKİYE´NİN PARTİSİDİR

Paralel yapının elemanlarının ve yandaşlarının bugün çok üzgün olduklarını ifade eden Şahin, “Türkiye´yi sınır komşumuzla savaşa sokmak istediler. Olmadı içeride ki ve dışarıdaki terör örgütleriyle güvenlik kuvvetlerimize haince ve kalleşçe saldırı düzenlediler. Mafyanın bile kuralı vardır. İki tane genç polisi, idealist polisi, memleketine, ülkesine, insanına ve ailesine hizmet etme coşkusu ve anlayışıyla yaşayan iki tane polisi, arkadan, ensesinden vurmak ne demek? Bunun adı kalleşliktir. Bunu kınamayanlarda kalleştir, haindir. 20 Temmuz´dan bu yana ülkemize dayatılan terör ve terör örgütlerinin baskısı. Allah nasip ederse çözüm sürecinde milletimize 3 yıldır yaşattığımız barışı, huzuru ve kardeşliği Kasım ayında yenilenecek seçimlerden sonra yeniden tesis edeceğiz. Kimse Türkiye´yi eski Türkiye zannetmesin. Biz 2002´de iktidara geldiğimizde Türkiye´nin 230 milyar dolar gayrisafi milli hasılası vardı. Bugün 850 milyar dolar. Kendi topunu, tankını, tüfeğini, helikopterini, savaş gemisini, uçak savaş gemisini inşallah yakın zamanda kendi savaş uçağını üreten bir Türkiye var. Bunları kullanırken de kendi beşeri sermayesiyle, kendi insanının beyin gücünü kullanan bir Türkiye var. İMF kapısında borç dilenen ve dışarıdan emir alan Türkiye geride kaldı. Artık güçlü Türkiye var. Bunun teminatı da AK Parti kadrolarıdır. AK Parti Türkiye´nin partisidir. Türkiye´nin geleceği AK Partidir” dedi.

AK PARTİ KASIM AYINA HAZIR

Erken seçim çalışmalarına değinen Hüseyin Şahin, “Yeniden yollara çıkma, yeniden sokaklara çıkma, yeniden apartmanların beşinci katlarına çıkma, yeniden insanımızla buluşma, derdimizi, davamızı, aşkımızı, millet ve Türkiye sevdamızı anlatma günleri geliyor. İnşallah bu seçimde yüzde 41´den ders almış, kendi muhasebesini yapmış ve geleceğe ümitle bakan AK Parti teşkilatlarının Türkiye´yi taşımak istediği hedeflere ulaşmak istediğimiz günler gelecek. Biz bunda kararlıyız, ümitliyiz. Çünkü bize verilen ödevi hem 7 Haziran´da hem de sonrasında fazlasıyla aldık, çalıştık ve şuanda seçime ve seçim sonrasında da yeni Türkiye´nin kodlarına hakimiz. Bunun da en büyük teminatı Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve kurucu Genel Başkanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´dır. Davamız büyük, güçlü, o kadar da inanç, azim gerektiren bir dava. AK Parti Kasım ayına hazır. Biz nasıl ki, 7 Haziran´da tek başına iktidarda olsak, 8 Haziran sabahı hedefimiz 2019 denilecekti. Biz o anlayışla 4 sene sonraki seçimlere çalışacaktık. Ama bugün Kasım ayındaki seçimlere çalışacağız” diye konuştu.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİ AK PARTİ Mİ ŞEHİT ETTİ?

Son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerine Allah´tan rahmet dileyen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Özgeriş, “Yakınlarına, silahlı kuvvetlerimize, emniyet teşkilatı mensuplarımıza ve milletimize sabırlar diliyorum. Bir an önce bu terör kıskacından ülkemizin kurtulmasını diliyoruz. Bu kapsamda operasyonlar yapılmaya devam etmekte. Bizler kıyamet kopana kadar bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Tüm şer odakları bilmelidir ki, bir an dahi tereddüt etmeden, geri adım atmadan mücadelemize devam edeceğiz. Sürekli olarak dilinden barışı düşürmeyip, çatışmasızlığa dönelim diyenlerin söylemlerine bir bakalım. İddiaları odur ki, AK Parti erken seçime gitmek için çözüm sürecini bitirdi. Şimdi bizler akıl ve vicdan sahibi insanlar olarak, bir düşünelim. Ceylanpınar´da, Adıyaman´da, Diyarbakır´da güvenlik güçlerimizi AK Parti mi şehit etti? Kendilerini şiddetin parçası olan bize ve millete meydan okuyan, yurt dışındaki temsilcileriyle, arkalarında ki odaklarla tüm okları Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize ve AK Partiye yöneltmiş durumdalar. Bizler diyoruz ki, herkes zihnindekileri açıkça söylemelidir. Ayaklanma çağrıları yapılırken, şehirlerimiz ateş çemberi içerisine sokulmaya çalışılırken, çatışmasızlık neden demediler? Terör baronlarına ses çıkaramayanlar şimdi çatışmasızlıktan bahsetmekte ve bize meydan okumaktadırlar. Öncelikle kamu düzenini bozan, milletin huzurunu bozan her şeye karşı olduklarını belirtmeleri gerekmektedir. Dillerde barış, Ankara´da milletvekilliği yaparak demokratik siyaset yaptıklarını belirtecekler, ancak dağlarda silahlı grupların varlığını sanki doğalmış gibi ifade edecekler. Bir de bu yetmezmiş gibi Türkiye´yi bir yerlerde şikayet edecekler. Geçmişte bizi sağcı, solcu, alevi, sünni diyerek ayırmaya, bölmeye çalışanlar nasıl ki, kötü emellerine ulaşamadıysalar bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara bizler izin vermeyeceğiz. İtidalli olacağız ve tahriklere kapılmayacağız. Birbirimize sımsıkı sarılarak terör belasını atlatacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Danışma Meclisi toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Son Güncelleme: 14.08.2015 19:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<