banner359

Huzurevi sakinlerine veda

05 Ocak 2017 Perşembe 10:37 2017-01-05 10:39:07
Huzurevi sakinlerine veda

 Yakın zamanda Yeniceköy mahallesi 1000 Konutlar mevkiinde İnegöl Belediyesi ile hayırsever Hasan Göztepe tarafından yaptırılan “Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi” binasına taşınacak olan Huzurevi sakinlerine, Çimen Cami görevlileri ve cemaati tarafından veda programı düzenlendi.

Önceki akşam Huzurevinde düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Din Görevlileri Derneği Başkanı Recep Aydın, Çimen Cami Onarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Cafer Gülenç ve yönetim kurulu üyeleri, din görevlileri ile Çimen Cami cemaati katıldı.

YAKLAŞIK 40 YILDAN BERİ SIRT SIRTAYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Çimen Cami İmamı Abdulcebbar Uzun, Huzurevi sakinleri ile Çimen Camii cemaatinin yaklaşık 40 yıldır komşuluk yaptığını belirterek, “Huzurevinin Yeniceköy Mahallesinde yapılan yeni yerine taşınacak olması nedeniyle Çimen Cami ve İlçe Müftülüğü olarak bir veda programı, helalleşme, dualarla, Kur´an´larla yeni yerlerine uğurlamak istedik. Zira, Çimen Camiyle Huzurevi etle tırnak gibi kardeş kurumuz. Yaklaşık 40 yıldan beri sırtsırtayız. Her zaman iyi ve kötü günlerimizde birbirimize koşardık. Huzurevinde kalan ağabeylerimiz aynı zamanda Çimen Camimizin cemaati. Burada birçok ağabeyimiz ömrünü tamamladı ve Çimen camiinden ebedi istirahatgahına uğurladık. Çimen Camiinde görev yaptığım 10 yıl boyunca sizlerle beraber oldum. Bizim Belediyeyle ilgili bir isteğimiz olduğunda Huzurevi Müdürümüzün yanına giderdik. İnegöl´ümüze doğalgaz gelmeden önce belediyenin imkanlarıyla Huzurevinden camimizi ısıtıyorduk. Biz hala daha elektrikler kesildiğinde Huzurevinin jeneratörünü kullanıyoruz. Muharrem ayına cemaatimize aşure pişireceğimizde Huzurevine koşmuşuzdur. Burada bir büyüğümüz hasta olduğunda elimizden geldiğince yardıma koşmuşuzdur. Dolayısıyla bizler etle tırnak olmuşuzdur. Tabi ki Huzurevinin buradan gidecek olmasına aynı zamanda üzülüyorum. Yeni Huzurevinin karşısında da güzel bir cami var. Oraya artık cemaat olacaksınız. Dolayısıyla Rabbim yeni yerinizi hayırlı eylesin” dedi.

ONLARA EVLAT OLDULAR

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ise, “Çok hoş bir birliktelik. Zaten Çimen Cami görevlileri ve cemaati Huzurevimizin gerçek dostları. Senelerce Huzurevimize komşuluk yaptılar. Huzurevi sakinlerimize sahip çıktılar. Onlara evlat oldular. Her zaman yanlarındaydılar. Buradan gitmek dedelerimize, ninelerimize ve bizlere zor gelecek ama yıllardır binamız çok eskimişti. Bizde sizlerin çok daha güzel ve nezih bir ortamda kalmayı hak ettiğinizi düşünüyoruz. Şimdiye kadar gecikmesinin sebebi de imkanlardan dolayıdır. Elimize imkan geçtiği anda sizi çok daha güzel ortamlarda ağırlamanın zevkine varacağız. Çünkü bunu fazlasıyla hak ediyorsunuz. Çimen cami görevlilerine, cemaatine ve İlçe Müftümüze bu güzel programı hazırladıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çimen Cami İmamı Abdulcebbar Uzun, Boşnak Cami İmamı Recep Aydın, Göçmen Cami Müezzini Hüseyin Gülbay, Çimen Cami Müezzini Eyüp Kaçar ve Mesudiye Yeni Cami İmamı Fehmi Akın tarafından Kur´an´ı Kerim tilaveti, ilahiler ve Mevlid-i Şerif okundu. İlçe Müftüsü Kazım Güzel´in dua etmesinin ardından program ikram ile son buldu. 

Son Güncelleme: 05.01.2017 10:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<