banner359

İHH Kurban çalışmalarına başladı

10 Ağustos 2017 Perşembe 10:17 2017-08-10 10:22:20
İHH Kurban çalışmalarına başladı

 Bu yıl Kurban Bayramı´nda 106 ülke ve bölgede faaliyet gösterecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı Kurban bedelleri 620 TL olarak belirledi. Yetimler ve yardıma muhtaçlara destek amacıyla yardım organizasyonları yürüten İHH, bu yılda Kurban bağışı çalışmasına başladı.

İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı, “Arınmanın, teslim olmanın mutluluğu sarmışsa bizleri kurban et nefsini İsmail misali diyerek, mazlum nere olursa olsun kapısını çalmak için çıkıyoruz yola. Birlikte eriyeceğiz yolların en güzeli olan kardeşlik miracına, yeryüzündeki ümmet coğrafyasındaki kardeşlerimizin tebessüm eden yüzlerine ortak olabilmek için bayramı bayram gibi yaşamaktan ziyade bayramı bayram gibi yaşatmak için Ümmetle kucaklaşmak, musaffa etmek, dertleşmek ve yardımlaşmak için rahmet kapısını bir adım daha aralamak için yapılan iyiliklere ortak olabilmek için. Mazlum ve mağdurların yaralarına merhem olabilmek için dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmak için her yıl olduğu gibi bu Kurban da yola çıkıyoruz. Tıpkı 25 yıldır yollarda olduğumuz gibi Kurban mali bir ibadettir, paylaşmak ise kardeşliğin ta kendisidir. İHH kurban çalışması yaparken, öncelikle yapılanın bir ibadet olduğunu çok iyi biliyor. Ve en temel maksadın Allah´ın rızasına ermek olduğu bilinciyle hareket ediyoruz” dedi.

İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARA KURBAN ETİ SUNMA

İHH´nın bu bilinçle gerçekleştirdiği çalışmalarda özellikle dikkat ettikleri hususlar olduğunu aktaran Tatlı, “Hayırseverlerin kurban ibadetlerini yerine getirmelerinde aracı olma. Bayramı milyonlarca kardeşimizle onlarca ülke ve bölgede beraber eda ederek bir ümmet buluşması gerçekleştirme. İslam coğrafyasının farklı noktalarındaki insanlar için bir moral, motivasyon ve yaşama sevinci olabilme. Kurban çalışmasıyla misyonerlerin çalışmalarına karşı bir panzehir etkisi oluşturabilme. Bölgelerdeki gelişmeleri, kardeş coğrafyalarda yaşananları yerinde gözlemleyebilme, gelişmeleri takip edebilmek. Bölgelerdeki ihtiyaçları yerinde gözlemleyerek sorunların çözümü için gerekli olan projeleri oluşturarak hayırsever Müslümanların bilgisine sunabilme. İhtiyaç sahibi insanlara kurban eti sunma. İHH olarak milyonlarca mazlum, mağdur ve mülteciye ulaşmamızda bize yardımcı olduğunuz için İnegöl halkına teşekkür ederiz” diye konuştu.

1 MİLYON 726 BİN 200 İHTİYAÇ SAHİBİ FAYDALANDI

Başkan İlhan Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yalnızca 2016 yılında 15 milyon ihtiyaç sahibine ulaşan İHH, bağışladığınız kurbanları 25 yıldır dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Ağırlıklı olarak kriz ve savaş bölgelerinde yapılan çalışmalarda kurban kesimiyle yetinilmeyerek ihtiyaca göre cami, su kuyusu, eğitim merkezi ve yetimhane gibi kalıcı eserler de inşa ediliyor. Bugüne kadar 135 ülkede 6.089 su kuyusu, 32 yetimhane; bunlardan bir tanede İnegöl halkının yaptırdığı İnegöl yetimhanesidir. 2. Yetimhanemizde yolda İnşaatı devam ediyor. Fonu tamamlayabilirsek bu yılsonu açılışını hedefliyoruz. Onlarca cami-mescit, sağlık ocağı-hastane, okul ve kültür merkezi inşa eden İHH, bunların bir kısmını kurban bağışlarınız sayesinde yapılan ziyaretlerde hizmete açtı. 2016 Kurban yolculuğumuzda, 5 kıtada, 471 bin KM kat ederek, 89 ülkede, 324 şehre ulaştık. Destek ve bağışlarınızla kesilen kurbanlar; 43 bin 155 hisseye ve 345 bin 240 paya ayrıldı. Bu paylardan 1 Milyon 726 bin 200 ihtiyaç sahibi faydalandı. Bayram ziyaretleri vesilesiyle;34 bin 179 yetim çocuğa bayramlık elbise hediye edildi.”

BİR KURBAN BEDELİ 620 TL´DİR

İnegöl olarak ta 133 yetim çocuğa bayramlık kıyafet alarak yetimlerin yüzünü güldürdüklerini aktaran Tatlı, “Bu seneki kurban organizasyonumuzda İnegöl´den 2 tane kardeşimiz yapılan çalışmalarda yer almak ve şehadette bulunmak üzere yer alacaklar. Bir kardeşimiz Pakistan, bir kardeşimiz ise Nepal´e seyahat edecek. Geçen sene İnegöl´de baktığımız 100 civarına da yetime ve ailesine kurban geç ulaşır yada ulaşmaz diyerek adak Akika ve şükür kurbanları toplayarak Arefe günü tüm ailelerimize ulaştırdık ki, bayram sabahı ocaklarına et pişsin ki gözleri kalmasın. Bu duygu ve düşüncelerle bu iyilik kervanında 106 ülke ve bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere ikinci Kurbanınıza talibiz. Bir kurban bedeli 620 TL´dir” ifadelerini kullandı. 




Son Güncelleme: 10.08.2017 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<