banner359

İkinci ele bahar geldi

29 Nisan 2019 Pazartesi 11:01
İkinci ele bahar geldi

Havaların ısınmasıyla birlikte ikici el otomobil piyasasında hareketlilik başladı. Cumartesi günü Mer-Pa Pazaryerinde kurulan ikinci el oto pazarında, tatil döneminin yaklaşmasıyla özellikle ikinci el otomobil piyasasında da hareketlilik yaşandığı gözlendi.Arabasını satmak isteyen ile araba almak isteyeni buluşturan pazarda insanlar kapalı ortamda rahat bir şekilde araç alıp satabiliyor. Her marka ve modelde araçların bulunduğu pazarda herkese ve her bütçeye göre araç bulmak mümkün. Eski ve yeni modellerin sergilendiği 2. el açık oto pazarında satışa çıkan araçlardan en çok rağbeti ekonomik fiyattaki araçlar görüyor. Sıkı pazarlıkların yapıldığı pazarda hafta sonu araç ve vatandaş yoğunluğu yaşandı. Yaz aylarına yaklaşılmasıyla 2. el otomobil talebinin arttığını ifade eden İnegöl Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi (OTOKOOP) Başkanı Serhat Erezsert, araç almayı düşünenlere ellerini çabuk tutması konusunda tavsiyelerde bulundu.

Başkan Serhat Erezsert yaptığı açıklamada, “Son bir haftada piyasada bir canlanma oldu. Müşterilerimiz arıyorlar, geliyorlar. Satışlar iyi durumda. Pazartesi gününden itibaren daha da iyi olacağını umuyoruz” dedi.

“İnternet ve sosyal medyadan araç alım-satımı insanları çok etkiledi. Bu yüzden ticaret ortamı zayıflamaya başladı. Aracını satacak kişi, 30 bin lira değerinde ki aracını 40 bin lira istiyor. Bu nasıl olacak? Bundan dolayı da sorun yaşıyoruz. İnternet piyasasında bir çıta yok. 30 bin liralık aracı 40-50 bin lira yazabilirsiniz. Buna bakarak diğer vatandaşlarda örnek teşkil ettiği için kendi aracına aynı fiyatı yazıyor. Bu nedenle sorun yaşıyoruz. Alışverişlerimizde sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; suni fiyatlara aldanmayın. Araba gerçek değerleri üzerinde konuşulmuyor. Reel bir piyasa sanalda yok. Bizim fiyatlarımız internet piyasasından daha düşük. Gerçek fiyatlar galerilerdedir. Araç alırken de dikkat etsinler. Dolandırıcılara hem paralarını hem de araçlarını kaptırmasınlar” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<