banner359

İl teklifi İnegöl'de heyecanı yükseltti

15 Aralık 2017 Cuma 16:43
İl teklifi İnegöl'de heyecanı yükseltti

Kemal Kılıçdaroğlu’nın ekonomik potansiyeli, tarihi ve kültürel değerleri, nüfusuyla bir çok ili geride bırakanİnegöl'ün il olması için TBMM’ye teklifte bulunmasının ardından İnegöl’de heyecan yükseldi.

Bazı vatandaşlar uzun yıllar uğraşıldığını fakat İnegöl’ün il yapılamadığını savunurken, bazıları ise İnegöl’ün il olacağı düşündüklerini söylediler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İnegöl'ün 82. il olması için bazı milletvekillerinin imzası ile kanun teklifi verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekilleri ve Bursa Milletvekillerinin imzaladığı kanun teklifi ile Kütahya’nın Domaniç, Bursa’nın Keles, Kurşunlu, Yenice ve Kemalpaşa ilçelerinin de, yeni il olacak İnegöl’e bağlanması öngörülüyor.

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay ziyaret ettiği İnegöl'de esnaf ve sanayicilerle görüşmüş ve İnegöl'ün il olması gerektiğini belirterek bu konuda parti olarak çaba göstereceklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu'nun ilk imza sahibi olduğu kanun teklifinin gerekçesinde, İnegöl'ün Türkiye’nin 16. büyük sanayi merkezi olduğu da vurgulandı ve ‘'İnegöl'ün il yapılması, idari, ekonomik ve kültürel nedenlerle hem bölge halkının hem de ülke ekonomisinin zenginleşmesine önemli katkılar sağlayacaktır’' denildi.

Kılıçdaroğlu tarafından verilen teklifin İnegöl’de “il” olma heyecanını yeniden yükseltti.

İNŞALLAH MECLİSTE BU TARTIŞMA BİZE MÜJDE OLARAK VERİLİR

CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, “Genel Başkanımız İnegöl’e özel ilgi gösteriyor. İnegöl’ün il olması için meclise teklifte bulundu. İnegöl, ekonomisi, nüfusu bir çok ilden büyük, ticari hacmi fazla olan bir ilçemiz. İlçemizin il olması konusunda büyük mücadele veriyoruz. CHP, bütün demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler büyük çalışmalar yaptık, il olma konusunda büyük mücadele verdik. Bu mücadelemizin yegane sebebi; İnegöl büyük bir ilçe, büyümeye devam eden bir ilçe… Bursa’ya bağlanmasından kaynaklanan büyük sıkıntılar yaşandı. Bir çok hizmet bu nedenle yapılamadı. CHP olarak İnegöl’ün sonuna kadar destekçisiyiz, bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bursa’ya bağlanmanın bedelini yanlış yatırımlarla sıkıntılar çektiğimizi gördünüz. İnegöl’ün eli kolu bağlı olmasını istemiyoruz, il olmasını istiyoruz. İnegöl il olursa, dünya çapında tanınan bir kent olacaktır. İnşallah mecliste bu tartışma bize müjde olarak verilir.” Dedi.

AVUKAT; İL OLURSA HUZUR ARTAR

Avukat Ertan Başdere’de, “Bir avukat olarak destekliyorum. İl ve ilçelerdeki mevcut duruma bakıldığında nüfusu fazla olan İnegöl’de Polis sayısı çok az. Örneğin Bilecik İnegöl’ün dört bir nüfusuna sahip bir il olmasına rağmen, İnegöl’deki kolluk kuvvetlerinden 3-4 fazla kolluk kuvvetine sahip. İnegöl’de malumunuz suç oranları biraz yüksek. İl olması durumunda emniyet güçlerinin de sayısının da artacağından dolayı, asayiş olaylarının azalacağını düşünüyorum. İnegöl’ün daha huzurlu bir kent olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.


İNEGÖL İL OLMAZ


İnegöl’de ikamet eden 18 yaşındaki Mücahit Karakaya, “İnegöl il olmaz. Yıllardır aynı şeyleri diyorlar ama olmadı. İnegöl’ün il olmasını tabiki isterim ama olacağını zannetmiyorum. Erdoğan İnegöl’ü il yapamadı, Kılıçdaroğlu hiç yapamaz.” Dedi.


İnegöl’de ikamet eden İsmet Öztaş, “İnegöl’ün il olacağını zannetmiyorum. Tabiki İnegöl’ün il olmasını isteriz. Şimdiye kadar il yapılmadı, bundan sonrada olmaz” dedi.


İnegöl’de ikamet eden Muharrem Çakmak, “Bursa varken İnegöl’ün il yapılacağını düşünmüyorum. Temennimiz il olması ama zannetmiyorum.” Dedi.


İŞ DÜNYASI DA UMUTLU


İnegöl iş dünyası adına konuşan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, “İnegöl il olmayı çoktan hak etmiş bir yerleşim yeri. Ekonomik, nüfus, kültür olarak bir zaten il pozisyonunda. İstihdamı üretimi ihracatı dış ticareti, bu rakamlar İnegöl’ü Türkiye’deki bir çok ilden daha büyük olduğunun bir göstergesi. İnegöl’ün il olması meselesi bugün ki mesele değil. Yaklaşık 20 yıldır İnegöl’ün il olması konusunda çalışılıyor. Bunun altında yatan en büyük gerçekte devlet pastasına İnegöl’ün kazandırdığının il olmasıyla bir kısmının geriye alınmak istenmesi. İnegöl’ün daha fazla hizmet almak istemesi. Bunun için il olmalı arzu ediyoruz. Biz Ticaret odası olarak geçtiğimiz yıllarda Uludağ Üniversitesine bu konuda bir çalışma yaptırdık. Türkiye’de şuan da il olmaya aday ilk 5 yerleşim yerinin içerisindeyiz. 2001 yılından sonra Türkiye’yi yöneten AK Parti iktidarları, Türkiye’deki il sayısı artırmama kararı aldı. Bizde bu karara saygı duyduk ve bu talebimizi rafa koyduk. O günden beri hükümetin vereceği bir kararı bekliyoruz. Eğer mevcut hükümet Türkiye’deki il sayısı artıracaksa biz hem talibiz hem de bunun içindeyiz zaten. Eğer artırmayacak ise parlamentoya verilen bu tür teklifler, kadük oluyor. İnegöl’e gel seni il yapalım tek başına demezler. Türkiye’nin siyasi iradesinin, il sayısını artırma gibi karar alması lazım. Biz il olmayı istiyoruz, arzu ediyoruz. il olmanın bölgemizi ve İnegöl’ü müze neler kazandıracağını çok iyi biliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, il sayısı inşallah kısa sürede artırır ve bunun içerisinde de İnegöl olur. CHP’nin yaptığı bu çalışmayı önemsiyoruz, ama kararı verecek olan siyasi iradedir” dedi.


KÖFTE DAHA DA ÜNLENİR


CHP tarafından verilen önerge içerisinde köftesiyle ünlü İnegöl ifadesinin kullanılmasıyla İnegöl köftecilerin de işleri açıldı. Ününü ün katan İnegöl köftesi, daha da bilinir hale gelirken İnegöllü Köfteciler, İnegöl’ün il olmasının İnegöl köftesine de olumlu katkı sağlayacağını söylediler.


İnegöl’de yıllardan bu yana köftecilik yapan Burhan Çelik, “Kılıçdaroğlu çok iyi düşünmüş kendisine teşekkür ederiz. İnegöl sanayisi, mobilyası, köftesiyle ünlü bir şehir. İnegöl il olmayı hak ediyor. İnegöl’ün il olması sektörümüze de büyük fayda sağlar. Önerge de İnegöl köfte ifadesinin geçmesi de sektörümüzü daha da hareketlendirdi. İnegöl köftesi daha da ünlendi.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
InegölIlHeyecanTeklif
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<