banner359

İnegöl Belediyesi’nden 7 Milyonluk Araç Yatırımı

20 Aralık 2019 Cuma 15:45 2019-12-20 15:47:14
İnegöl Belediyesi’nden 7 Milyonluk Araç Yatırımı


İnegöl Belediyesi’nin daha kaliteli ve hızlı hizmet hedefiyle öz sermayesiyle satın aldığı 29 adet araç, bugün yapılan lansman ile kamuoyuna tanıtıldı. Karla mücadele araçları, fen işleri, temizlik işleri ve park bahçeler müdürlüklerinde kullanılacak kamyonetler ile arazi tipi araçlar ve binek araçların bulunduğu filo, 7 milyon 200 bin TL bedelle İnegöl Belediyesi bünyesine katıldı. Araçların anahtar teslim töreni coşkulu bir törenle gerçekleştirildi.

Son dönemde yaptığı makine ekipman yatırımlarıyla daha kaliteli ve hızlı hizmet hedefleyen İnegöl Belediyesi, Temmuz ayında 28 adet yeni temizlik aracını belediye bünyesine kazandırmıştı. Bu yatırım sonrası, Karla mücadele araçları, fen işleri, temizlik işleri ve park bahçeler müdürlüklerinde kullanılacak kamyonetler ile arazi tipi araçlar ve binek araçların bulunduğu 29 araçlık yeni bir filo daha İnegöl Belediyesi bünyesine katıldı.

ÖZ SERMAYE İLE BELEDİYEYE KAZANDIRILDI
Tamamen yerli imkanlarla üretilen 29 adet araç, 7 milyon 200 bin TL’lik bir maliyetle hiç kredi kullanmadan belediyeye kazandırılırken, araçlar için bugün 11.00’da coşkulu bir anahtar teslim töreni düzenlendi. Törene Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban başta olmak üzere siyasi parti temsilcileri ve ilçe protokolü yoğun katılım gösterdi.

TÜRKİYE’NİN GURURU, TAMAMEN YERLİ ÜRETİM
Nikah dairesi önündeki alanda tüm araçların sergilendiği anahtar teslim töreninin açılış konuşmasını Erdeğer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Erdoğan yaptı. Erdoğan; “Sayın Başkanımıza ve belediye ekibimize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin gururu olan, tamamen yerli imkanlarla Türk malı olarak üretilen Ford Trucks ürünlerini tercih ederek hem yerli üretime hem de yerli istihdama destek oluyorlar. Daha önce çöp kamyonlarının alımında da bizlere destek olmuşlardı, bu ikinci parti olan kar mücadele araçları, transit ve kurye araçlarda da benzer şekilde bizleri tercih ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ürünlerimiz çalıştığı sürece arkasında durmaya devam edeceğiz” dedi.

ESAS OLAN VATANDAŞLARIMIZA EN GÜZEL HİZMETİ ULAŞTIRMAK
Belediye Başkanı Alper Taban ise bugün kamuoyu ile bu heyecanı paylaşmak istediklerini kaydederek; “Burada gördüğünüz 29 aracı İnegöl Belediyemizin filosuna dahil etmiş olduk. Bu araçlar bizim için çok değerli. Elimizdeki envanteri hem arttırmış oluyoruz, yenilemiş oluyoruz, beraberinde tasarrufu da gerçekten önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Burada esas olan vatandaşlarımıza en güzel hizmeti ulaştırmak. Bunun için de teknolojiyi, araç-gereç ve ekipmanı kullanmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için bu filoyu güçlendirmek istedik” diye konuştu.

Yapılan yatırımın hayırlı olması dileklerini de ileten Taban, “Gördüğünüz gibi burada önlerinde kazıcı ekipmanlar olan ve karla mücadele bizi daha etkin iş yapabilecek hale gelen aletlerle birlikte kamyonlarımızı yenilemiş olduk. Beraberinde biliyorsunuz tuzlama çalışmalarını küreklerle yapıyoruz ama araçların arkasındaki tuzlama aparatlarıyla da bu işlemiş gerçekleştirmiş olacağız. Kamyonetlerimiz yine aynı şekilde Park Bahçeler, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüklerimizde kullanılacak. Müdürlüklerimizin de ihtiyaçları olan, sahadaki denetim ve kontrol işlemlerini görebilmek maksadıyla binek ve ticari araçlarımızla 3 adette arazi aracımızı inşallah arkadaşlarımız kullanmaya başlıyorlar. Ben belediyemize ve milletimize bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

DİŞİMİZDEN TIRNAĞIMIZDAN ARTTIRARAK YAPTIK
Başkan Taban, yağılan bu yatırımın hiç kredi kullanılmadan sıfır sermaye ile yapıldığını da vurgulayarak “Dişimizden tırnağımızdan arttırdığımızı yine böyle maine ekipmana yatırmaya devam ettik. Özellikle kredi kullanmadan almamız da benim için büyük kıvan. Bunları kendi öz sermayemizle, halkımızın ödediği vergilerle satın almış oluyoruz. Bunları da tekrar milletimize hizmet için kullandırmış olacağız. Geçmişte kiralama işlemi de yaptık ama kiralamanın çok maliyetli olduğunu görünce o zaman satın alma yaparak çok daha efektif bir kullanım ortaya koymuş olduk. Hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarında bulundu.

EN ÖNEMLİ YATIRIM, İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR
Törende kürsüye çıkan son isim Kaymakam Şükrü Görücü oldu. Böyle güzel ve hayırlı bir günde güzel hizmetlerin açılışında bir araya geldiklerini belirten Görücü, “Ben başta Belediye Başkanımız olmak üzer çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Bu yıl ikinci araç filosunun hizmete alım töreni yapılıyor. Bunlar daha çok kışa yönelik. Tabi bizim felsefemiz, insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Belediyemiz de imkanları ölçüsünde elinden gelen yatırımı yapıyor. Bu araçların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından araçların İnegöl Belediyesine kazandırılmasında emeği bulunan firma temsilcilerine plaket takdimi yapıldı. Ardından dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, alanda sıralanmış halde olan araçları da tek tek gezerek inceledi. Araçlar önünde anahtar teslim töreni de gerçekleştirildi. Tören ikramlarla son buldu.

Son Güncelleme: 20.12.2019 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<