banner359

İnegöl'de 5 İşadamı,2 öğremen gözaltında!

18 Ağustos 2016 Perşembe 19:48 2016-08-18 19:56:19
İnegöl'de 5 İşadamı,2 öğremen gözaltında!
İnegöl´de emniyet ekiplerince FETÖ mensuplarına yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. FETÖ üyesi oldukları iddia edilen kişilerin evleri ve işyerleri didik didik aranıyor. İnegöl´de geçtiğimiz ay mahkemeye çıkarılan 9 işadamının tutuklanmasının ardından 5 gün önce yapılan ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınanların sayısı yükseldi.

4 SAVCI 2 HAKİM TUTUKLANMIŞTI

İnegöl´de geçtiğimiz ay yapılan operasyonlarda iki savcı ve iki hakim yakalanarak tutuklanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesince FETÖ terör örgütü soruşturması kapsamında geçici olarak görevden uzaklaştırılan 648 Hakim ve Savcı hakkında gözaltı kararı alınmıştı. Karar gereği İnegöl adliyesinde görevli Hakim B.Z. ile eşi Savcı E.Z ile firar ettiği bildirilen İnegöl Cumhuriyet Savcısı U.G.´de yakalanarak gözaltına alınmıştı. mahkemeye çıkarılan hakim B.Z. şartlı serbest kalırken, savcılar E.Z. ve U.G. tutuklanmışlardı. İnegöl´de Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde yargıya yapılan operasyonda toplamda 2 hakim ile 4 savcı tutuklanmış oldu.

12 POLİS AÇIĞA ALINMIŞTI

FETÖ/PDY operasyonları kapsamında İnegöl Emniyet Müdürlüğünde görevli aralarında rütbelilerinde bulunduğu 8 polisin ardından geçtiğimiz hafta da iki Komiser, bir Başpolis ile Bölge Trafik İstasyon Amirinin görevden alınmıştı. İnegöl´de rütbelilerinde aralarında bulunduğu 12 polis açığa alınmış oldu.

9 İŞADAMI TUTUKLANMIŞTI

Yine işadamlarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12 işadamından 9´u tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İKİNCİ DALGA DA 7 GÖZALTI

Geçtiğimiz gün yapılan operasyonlarda ise 4 işadamı ile 2 öğretmen gözaltına alınmıştı. dün bir işyerine yapılan operasyonda bir işadamı daha gözaltına alındı. Son operasyon dalgasıyla beraber gözaltına alınanların sayısı 7´ye yükseldi.

Gözaltın da olan İşadamları M.Ş., Y.K.,B.Y., S.T. ve R.Y. ile öğretmenler Y.D. ve Ö.T.´nin adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.

Son Güncelleme: 18.08.2016 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<