banner359

İnegöl'de ahududu hasadı yüzleri güldürdü

25 Ağustos 2021 Çarşamba 11:54 2021-08-25 15:28:30
İnegöl'de ahududu hasadı yüzleri güldürdü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl dağıtılan Polka cinsi ahududu çiftçinin yüzünü güldürdü. Bu yıl ilk hasadı başlayan yediveren cinsi ahududu hem rekoltesiyle hem de fiyatıyla çiftçiyi memnun etti. İnegöl’e bağlı Bahçekaya mahallesinde ilk hasadını toplayan Recep Ersoy, İnegöl’de ilk defa ekilen Polka cinsi Ahududunın kilosunu 45 liraya sattıkları ve talebe yetişemediklerini belirtti.

Raf ömrü diğer türlerine göre uzun polka cinsi ahududu, gün aşırı toplanarak yaklaşık 45 gün boyunca hasat edilebiliyor. İnegöl’de ilk defa Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl dağıtılan Polka cinsi ahududu da hasat başladı. 

Ahududu üreticisi Recep Ersoy , “Polka cinsi ahududuyu İnegöl’de ilk eken üreticilerden birisiyim. Şuanda fiyatı beklemediğimiz kadar yüksek çıktı. Dönümünde 1.5 ton ürün bekliyorum. Çiftçilerimize de tavsiye ediyorum. Oylat bölgesinde 50 dönüme yakın bu sene Polka cinsi ahududu ekildi. Fiyatlardan çok memnunum. Geçen sene 12 liraydı, bu sene 45 lira. Taleplere de yetişemiyorum. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu ahududu fidelerini Alinur Aktaş’ın bize hediyesidir” diye konuştu.

Bahçekaya Mahallesi Muhtarı Osman Nuri Baştürk, “Bizim köyümüzün geçim kaynağı; ahududu. Bu sene gerçekten çiftçimiz çok memnun bu konuda. Çok güzel para yaptı. Köyümüzde böyle güzel bereketli topraklarımız var. En azından bu ahududu, aronya gibi ürünler para yapıyor. Fakat köyde gençlerimiz yok bu işi yapacak. Bu gençlerimizi köye yönlendirip, köyde değerli güzel çalışmalar yapılması lazım” dedi.

Son Güncelleme: 25.08.2021 15:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<