banner359

İnegöl'de bir ilk: Sokak Kitaplığı

03 Eylül 2015 Perşembe 18:06 2015-09-03 18:07:00
İnegöl'de bir ilk: Sokak Kitaplığı

İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliği ile kitap okumayı teşvik amacıyla  ‘Sokak Kitaplığı’ projesi hayata geçirildi.

Bu proje ile İnegöl'de bir ilke daha imza atmanın gururunu taşıdıklarını belirten İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah,"Bugün İnegöl için bir ilk olan sokak kitaplığını hizmete sokmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Kent Konseyi olarak İnegöl’e böyle bir hediye kazandırmak istedik.Şuan da iki tane yaptık. Biri Sarraflar Çarşısı girişinde diğer ise İshakpaşa Camisinin çay bahçesinde.Bu tarz sokak kitaplıkları dünyanın birçok ülkesinde  var ülkemizde de bazı illerde var.Biz de İnegöl olarak ilklere girmenin mutluğunu yaşıyoruz”dedi.
 
İKİ PİLOT BÖLGE

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise yaptığı konuşmada,"İnegöl Belediyesi ve İnegöl Kent Konseyi olarak kitap okumayı teşvik amacıyla projeler hazırlıyor ve yaptığımız çalışmalarla halkımızda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.Şimdi de sokak kitaplığı projemiz ile kitapları halkımızın ayağına götürüyor, vatandaşımızın kitap okuma alışkanlığı kazanmasına ve kitaba daha kolay ulaşmasına böylece vesile olmaya çalışıyoruz.Projemizin ilk aşamasında pilot bölge olarak iki yer belirledik. Bunlardan biri burası yani İki Kapılı Meydan bir diğeri ise Çınarlaraltı mevkiidir. Halkımızın ilgisi ve bu projeyi sahiplenmesiyle ayaklı sokak kitaplıklarımızın sayısını artıracağımızı ümit ediyoruz. Tasarımını Burhan Alıcı’nın yaptığı kitaplıklarımızı belediyemizin atölyesinde imal ettik, kitapları ise İnegöl Halk Kütüphanesinden temin ediyoruz.Yaptığımız bu projede amacımız, çok okuyan bilgili ve doğru işler yapan bir toplumun oluşmasına katkı sağlamaktır.Bu projemizde kitaplıklara yerleştireceğimiz kitaplar her kesime hitap edecek şekilde özenle seçilmiştir”dedi.

SAYILARI ARTACAK 

Taban,"İlk etapta 2 kitaplıkla başladığımız bu projemizin ilerleyen zamanlarda halkımızın da talep göstermesiyle sayılarını çoğaltarak şehrin birçok yerinde kitaplar ile okur halkımızı buluşturmak istiyoruz.Bu kitaplıkları oluştururken yer tespitinde özellikle dikkate aldığımız husus ilçe halkımızın yoğun zaman harcadığı yerlerin belirlenmesidir. Bu mekânlarda dinlenerek vakit geçiren ilçe halkımız dinlenme esnasında kitaplıklardan dilediği kitabı alarak okuyabilir. Bu şekilde bir kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasını hedefliyoruz.Yapılan çalışmanın İnegöl halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 03.09.2015 18:07
Anahtar Kelimeler:
I
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<