banner359

İnegöl'de Klasik Otomobil Şenliği

19 Mayıs 2016 Perşembe 14:47 2016-05-19 15:03:22
İnegöl'de Klasik Otomobil Şenliği

 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle İnegöl Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğinde Klasik Araba Şenliği düzenlendi. Anıt önünde birbirinden değerli 43 klasik arabanın sergilendiği şenliğe İnegöl halkı yoğun ilgi gösterdi.

Düzenlenen sergi öncesinde Orhan-1 İnegöl köftecisi önünde toplanan 43 klasik araç Türk bayraklarıyla donatılmış bir şekilde konvoy halinde İnegöl´ü turladı. Konvoyun önünde İsmail Yıldız´a ait 1962 Rus yapımı Gaz-69 model üstü açık cipe binen Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlara el salladı. Konvoy Orhan-1 İnegöl Köftecisi önünde başlayarak, Ahmet Akyollu Caddesi, Atatürk Bulvarı, Park Caddesi, Emniyet Müdürlüğü ve Vehbi Koç İlkokulu önünden Atatürk Anıtında son buldu.

İNEGÖL İL OLMAYI HAK ETMİŞ BİR İLÇE

Atatürk Anıtında düzenlenen sergi öncesinde bir konuşma yapan İKOD Başkanı Serkan Okay, “Bugün burada Bursa´nın çok güzel bir ilçesinde hep birlikteyiz. İnegöl´e kulübümüz olarak ilk defa bir ziyaret gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı çok mutlu olduk. Beklentimizin çok üstünde bir kentle, aslında bir şehir olma, ilçeden ziyade bir il olma hakkını çoktan elde etmiş bir İnegöl´le karşılaştık. Sanayisiyle, kültürüyle, tarihiyle, tamamıyla çok zengin bir kent. Yerel yöneticilerimizin kente çok büyük yatırımlar yapmışlar. Burada hepsini kutluyorum. Biz İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak, 2009 yılında 18 kurucu arkadaşımızla birlikte kurduğumuz İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğinin esas misyonu bir döneme damgasını vurmuş bu klasik araçları gelecek nesillere taşımak, sevdirmek, kollamak, muhafaza etmek. Ama bunun yanında bir kolleksiyonerci mantığıyla arabaları hapsederek değil, aynı zamanda yaşayarak bu hobiyi yaşama taraftarıyız. Yani İstanbul´dan sabah yollara düştük ve hiç problemsiz 1950´li yıllardan, 1970´li yıllara kadar uzanan tarih skalasıyla problemsiz bir şekilde İnegöl´ümüze geldik. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği olarak tüm ulusal bayramlarımızı özellikle kutlamayı misyon haline getirdik. Çünkü birlik, beraberliğe, dostluğa, kardeşliğe çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz ki, ulusal bayramların bu anlamda çok büyük misyonu var. Ülkemizin genelinde bu bayramları kutlamak bizim birlik ve beraberliğimizi arttırıcı bir etken olarak görüyoruz. Ulusal bayramlarda klasik otomobil temasıyla ama yüksek katılımla, coşkuyla bu bayramları elimizden geldiğince kutlamaya çalışıyoruz. Bu sene de 19 Mayıs´ı İnegöl Belediyemizin destekleriyle İnegöl´de kutlamaya karar verdik. Bu anlamda Abdullah Ezim´e de teşekkür etmek istiyorum. İnegöl´ün gizli klasikçisi. İnegöl´de klasik sevdasını yaşamaya çalışıyor. Çok hoş bir koleksiyonu var. Abdullah Ezim İnegöl´de klasik otomobil kıvılcımını yakan bir arkadaş. Kendisine bu etkinlikte ön ayak olduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.

İNEGÖLLÜLERİN YÜREĞİNE BİR AŞK DAHA DÜŞÜRECEKLER

İnegöllülerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bağımsızlığın meşalesinin yakıldığı ve bu yıl 97´nci yılını kutladığımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlığı bize armağan eden aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. İnegöl olarak heyecanlı bir günü daha yaşıyoruz. Sabah düzenlenen törenin ardından bugüne matuf klasik otomobillerle alakalı sergimizi icra edelim istedik. Tabi biz her bayramda, her etkinlikte farklı bir organizasyonu ortaya koymaya çalışıyoruz. Geçmişte bunun adı atlı cirit yarışlarıydı, Off-road´dı. Ve bugünde İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ile yaptığımız etkinlikte güzel bir ayrıcalık yaşadık. Geçmişte İnegölspor´umuzun başkanlığını yapmış, Ticaret ve Sanayi Odasında yöneticilik, meclis üyeliği yapmış değerli bir sanayicimiz ve aynı zamanda hayırseverimiz olan Abdullah Ezim´in bu oluşunda önemli katkısı ve desteği var. Hem Abdullah abimize hem de İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Herkesin bir aşkı, sevdası vardır. Eminim ki, bugün İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İnegöllülerin yüreğine bir aşk daha düşürecekler. Abdullah abi yıllardır bununla alakalı bir uğraş içerisinde. Bu işle alakalı baya taraftar edindi. Ama bugün bu kıvılcımın iyice ateşe dönüştüğü, harlandığı bir gün olacak diye düşünüyorum. İnşallah bunu destekleyen artık bir müze mi olur, farklı bir organizasyon mu olur, kendi içimizde muhakkak farklı etkinlikler yapabilmek adına bizlerde bir uğraş ve çaba içerisinde olacağız. Bugünler bizim birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olan günler. Dün gençlik yürüyüşümüzü yaptık. Her dönemkinden çok daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Farklı siyasi görüşlerde olabiliriz. Farklı yörelerden olabiliriz. Ama hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. O yüzde Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

MUTLULUK SİZİN İÇİN KAÇINILMAZ SONUÇ

Kaymakam Ali Akça ise, “Ülkemizin tarihi açısından çok özel bir günde güzel insanlarla birlikteyiz. Bugün o kutlu yürüyüşün başlangıcının 97´nci yıl dönümü. Bu vesileyle istikbalimizin ve istiklalimizin meşalesini yakan ve neticesinde o mücadeleden başarıyla çıkan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Bugün 19 Mayıs etkinliklerini kardeşlerimizle ve öğrencilerimizle birlikte kutladık. Daha sonra saat 11.30-12.00 gibi İnegöl´e misafirlerimiz olarak gelen klasik otomobil tutkunu kardeşlerimizle Orhan İnegöl Köftecisinde bir araya geldik. Ne dikkati mi çekti? Arkadaşlar çalışkan arkadaşlar. Aynı zamanda yaptıkları işe tutkuyla bağlı insanlar. İnegöl´e eşleriyle, aileleriyle, çocuklarıyla birlikte gelmişler. Hoş gelmişler, sefa getirmişler. Kim ne derse desin aile bir toplumun hele hele Türk toplumunun en temel taşlarından biridir. Ve yaptığınız işe eşinizi, çocuğunuzu da ortak edebiliyorsanız mutluluk sizin için kaçınılmaz sonuç olur. Zaten mutluluğu da herkes arzu eder. Ben diliyorum ki, tüm ulusumuzla birlikte tüm aileler, çocuklar, eşler mutlu olarak yaşasın. Gayemizde, arzumuzda budur” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 19.05.2016 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<