İnegöl'de Şap Aşılama Çalışması Sona Erdi

26 Ocak 2016 Salı 10:36 2016-01-26 10:46:36
İnegöl'de Şap Aşılama Çalışması Sona Erdi

 Geçtiğimiz 2015 yılının sonunda İnegöl´de görülen şap hastalığı nedeniyle İnegöl hayvan pazarı 3 haftalığına kapatılmıştı. Ancak hastalığın Bursa´da diğer ilçelerde de görülmesiyle Bursa Valiliğinin ikinci bir emrine kadar tüm hayvan pazarları kapatılmıştı. İlçemizde bir çok büyük baş hayvanın ölümlerine yol açan şap hastalığına karşı ilçe tarım müdürlüğü ekipleri yeniden hayvanları aşılamaya başlayarak, işlemi tamamladı.

Yaklaşık 1,5 aydır süren aşılama çalışmalarının sona erdiği ve ilçemizde şuanda şap hastalığına rastlanmadığı bildirildi.Hayvan pazarının ne zaman açılacağı konusunda yetkililer bilgi vermezken pazarın açılma talimatı Bursa valisinden gelecek habere bağlı olduğu öğrenildi. İnegöl´de aşılama işlemlerinin sona erdiği ancak Bursa´nın diğer ilçelerinde aşılamaların devam ettiği belirtildi.

Son Güncelleme: 26.01.2016 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<