İnegöl Dernekler Yerleşkesi

12 Aralık 2015 Cumartesi 10:45 2015-12-12 10:49:58
İnegöl Dernekler Yerleşkesi

 İnegöl Belediyesi’nin İnegöl’deki hemşeri ve kültür derneklerini bir çatı altında toplanmasını sağlamak amacıyla oluşturduğu ‘Dernekler Yerleşkesi’ projesi tanıtıldı.

banner380
Dernek Başkan ve yöneticilerinin bulunduğu toplantı da ‘Dernekler Yerleşkesi’ projesi masaya yatırıldı. Projenin Ağaç İşleri sanayi yada Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mevkiinde olmasının planlandığı bildirildi.
 
Dün saat 10.00’da Royal Hotel’de düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı meclis üyeleri ile hemşeri Dernekleri Başkanları ve yöneticileri katıldı.
Kahvaltının ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş proje hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
ORKESTRA OLAMIYORUZ
23 ayrı derneği bu toplantıya davet ettiklerini aktaran Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “18 Dernek katıldı. İnegöl Dernekler Yerleşkesi projemiz var. İnegöl’de Türkiye’nin çeşitli illerinden, Kafkaslardan, Rumeli’den göçüp gelenler var. Her derneğin kendine göre faaliyetleri var. Yaptığınız etkinliklerle yardımlaşmayı, birliği, beraberliği artırmaya çalışıyorsunuz. Memleketler çok önemli değil nihayetinde hepimiz İnegöl’ü paylaşıyoruz. Eğri oturup doğru konuşacağız, nedense bir araya gelemiyoruz. Herkes ayrı telden çalıyor. Orkestra olamıyoruz. Hangi memlekette olursanız olun fark etmez, üstünlük takvadadır. Lakin Dernekler Yerleşkesinde biz bu derneklerimizin bir arada bulunmasını istiyoruz. İnegöl’de kendi imkanları ile veya belediye destekleri ile yerleri olan derneklerimiz var. Veya bununla alakalı beklenti içerisinde olan derneklerimiz var. Bu tip mekanların hemşerilerin dostların bir araya geldiği ama genelde çok fazla kültür ve sanat adına hemşerilik hukuku adına çok fazla projenin, çalışmanın üremediği yerler olarak görüyoruz. Yapılan o güzel çalışmalardan insanların çok fazla haberinin olmadığını görüyoruz. Biz istedik; dernekler yerleşkemiz olsun, derneklerin tamamını bir araya toplayalım. Bizim bir kere kahvehane ortamı sağlamak görevimiz falan değil. Kamu yararına derneklere yer tahsisinde bulunuyorduk. Bundan sonra devlet bir proje geliştirdi. Kamu yararı taşımayan dernek olmasa bile belediye meclis kararı alıp Kaymakamlık onayıyla arsayı tahsis edebilirsiniz diyorlar. Niye fikirleri paylaşmayalım, neden belirli konular da bir araya gelmeyelim. O yüzden biz ekibimize bir talimat verdik. Bir şeyler kullanılacaksa değer kazanır. Kullanılmayacaksa siz en güzel binaları yapın bir şeye yaramaz.” Dedi.
 
PROJENİN TEKNİK AÇIKLAMASI
Proje hakkında teknik bilgiler veren Aktaş, “20 şer veya 30’ar metrekarelik dernek noktaları. İstersek projeyi büyütüp, küçültebiliriz. Beraberinde çok amaçlı bir veya iki tane salon. Bir de ortak bir kafeterya. Burada şartlar bizi bir araya getirecek. Cidden bu birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnsanın kendi örfünü ananesini sevmesi kadar doğal bir şey olamaz. Dün akşam İnegöl gecesi yaptık, süper bir geceydi. Tam bir manav düğünü oldu. O kadar iyi hazırlanmışlar ki arkadaşlar… Çok güzel bir programdı. Bu kültürü örgü ananeleri yaşatacağız tabi ki. Buradaki amacımızın ne olduğunu iyi anlamamız lazım. Bu toplantıya göre bir yol çizeceğiz.” Şeklinde konuştu.
 
2 ALTERNATİF YER
Başkan Aktaş, projenin Ağaç İşleri Sanayi yada Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mevkiinde bulunan belediyeye ait alanlarda olabileceğini de sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 12.12.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<