banner359

İnegöl esnafı borcuna sadık

13 Kasım 2019 Çarşamba 10:40
İnegöl esnafı borcuna sadık

İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından İnegöllü esnaflara 119 milyon lira kredi verildi. 2018 yılına nazaran kredi kullanım oranı yüzde 20 artarken, kredi alan esnafların ödeme oranı ise yüzde 97,60.

2019 yılını değerlendiren İnegöl Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Orhan Tanhan, “Esnaf ve sanatkarımızın daima yanında olan kooperatifimiz 2019 yılı başından bugüne kadar 813 esnaf ve sanatkarımıza 53 Milyon TL kredi kefaleti sağlamıştır. Kooperatifimiz aracılığı ile kredi kullanan ortak adedimiz 2 bin 610’dur. Esnaf ve sanatkarlarımızın üzerinde bulunan toplam kredi riskimiz ise 115 milyon TL’dir. Bu yılsonuna kadar 119 milyon lirayı bulacaktır” dedi.

Başkan Tanhan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kredi limitlerimiz işletme kredilerinde 200 bin TL kadardır. İşletme kredilerinde vade 60 aydır. İşletme kredileri kooperatif yönetim kurulu onayından sonra Halk Bankası şubesince değerlendirilmekte bilahare kredi tediyesi gerçekleşmektedir. İşyeri edindirme ve taşıt edindirme kredileri işletme kredileri ile toplam 500 bin TL’ye kadardır. İşyeri edindirme ve taşıt edindirme kredilerinde vade 120 aydır. Taşıt edindirme kredileri sıfır ticari araç için olup vadesi ise 84 aydır. İşyeri edindirme ve taşıt edindirme kredileri kooperatif onayı sonrası Halk Bankası bölgesi tarafından onaylanması gereken kredilerdir. Kredi faizleri 04.11.2019’dan sonra kredi faiz oranı yüzde 6, banka komisyonu ise yüzde 1 olarak uygulanmaktadır 2019 Ekim sonu itibariyle ödenmeyen kredi borçlarının sermayeye oranı yüzde 24,40, plasmana oranı ise yüzde 2,40’dır. Kooperatif kredi talepleri işyeri durumu teminatlar ve plasman durumuna göre yönetim kurulunca değerlendirilmekte ve dengeli bir dağıtım sağlanmaktadır. Kredi talebinde bulunacak esnaf ve sanatkarın vergi kaydı esnaf odası kaydı ve esnaf sicil kaydı olması zorunludur.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<