İnegöl MHP İlçe başkanlığı'ndan Yazılı Basın Açıklaması

17 Şubat 2016 Çarşamba 10:08 2016-02-17 10:16:17
İnegöl MHP İlçe başkanlığı'ndan Yazılı Basın Açıklaması

 MHP İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanvekili Avukat İrfan Bayram, eski Devlet Hastanesi yeri ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada,“İnegöl´ün elinde kalan son yeşil alanının beton yığınları ile heba edilmesine müsaade etmeyeceğimizi ve her türlü Anayasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile sunarız” dedi.

HEDEF ŞAŞIRTMAYA ÇALIŞMIŞTIR

İnegöl Devlet Hastanesinin eski yerine yapılması planlanan Belediye Sarayına karşı olduklarına dair basın açıklaması yaptıklarını, bu açıklamada özetle İnegöl´ün öncelikle çözülmesi gerekli trafik, otopark, hava kirliliği, altyapı, köstebek yuvası haline gelen ara sokaklar gibi sorunlarının çözüme kavuşturulmadan, saray yapılmasının gereksiz olduğunu kamuoyu ile paylaştıklarını ifade eden İrfan Bayram, “Ancak sayın Aktaş kendisine ‘Muhtar´ dememize kırıldığını, bizleri muhatap almadığını ve bu sarayın şahsına değil, İnegöl için yapılacağını beyan etmiştir. Anlıyoruz ki, sayın Aktaş 28 Ocak 2016 tarihli basın açıklamamızı hiç okumamış veyahut işine gelmediği için hedef şaşırtmaya çalışmıştır. Bu nedenlerle basın açıklamamızı tekrar okumasını tavsiye ediyoruz” dedi.

MHP İnegöl İlçe Teşkilatı Başkanvekili Avukat İrfan Bayram açıklamasına şöyle devam etti: “Basın açıklamamızda, yapılması planlanan yeni belediye sarayının İnegöl´ün itibar makamı olacağı ve İnegöl´lülerin malı olacağı şeklindeki akla aykırı açıklamalarını da beklemiyor değiliz demiştik. Sayın Aktaş yapmış olduğu açıklamasında bu sarayın ‘İnegöl için´ yapılacağını beyan etmiştir. Bizi yanıltmayan sayın Aktaş´a teşekkürü borç biliriz. Aktaş kendisine Muhtar diyerek aşağıladığımızı iddia ederek, bizim bu makama talip olup olmadığımızı sormuştur. Birincisi, Milliyetçi Hareket Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı olarak bizler 2014 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçiminde İnegöl Belediyesi Başkanlık makamına değil, İnegöllü vatandaşlarımıza hizmet etmeye talip olmuştuk. İkincisi ise, ‘Muhtarlık´ mesleği ne zamandan beridir aşağılama aracı olarak kabul edilmektedir? Ayrıca ‘Muhtarlıkların ‘Sarayı´ olmaz.´ söylememizden neden bu kadar rahatsız olundu. İnegöl´ün en güçlü kurumunu bu hale getirenler iktidar hükümeti ve yetkilileri değil midir?

Büyükşehir´e bağlandıktan sonra İnegöl´ün durumunun içler acısı olduğunu bilmeyen vatandaşımız yoktur. Hatta Belediye Başkanının basına vermiş olduğu geçmiş tarihli demeçlerinde ‘İnegöl´ün gelirlerinin düştüğünü ve Belediye´nin her ay zarar ettiğini´ defalarca beyan etmiştir. Büyükşehir yasasının İnegöl´ün menfaatine uygun olmadığını, Büyükşehir yasası ile vatandaşlarımızın üzerine ekonomik olarak binen yüklerin artacağını, İnegöl´ün gelirinin düştüğünü, İnegöl´ün il olması gerektiğini halkımıza her zaman anlatmış bulunmaktayız. Yerel seçimlerden bu yana geçen 2 yıl ise bizi her zamanki gibi haklı çıkarmıştır. Biz bu sıkıntılara karşı halkımızı önceden aydınlatmaya çalışırken, siyasi menfaatler uğruna Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir´in elinin İnegöl´e değeceğini ve İnegöl´ün hizmete doyacağını beyan eden AKP eski ilçe Başkanı Bülent Temelli ve sayın Aktaş değil miydi?

İnegöl´ün il olması için AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in mecliste bir tane çalışması olmuş mudur? Hafızaları yoklamakta fayda var. İnegöl´ün il olması için geçmiş tarihlerde MHP Bursa Milletvekilimiz İsmet Büyükataman´ın TBMM´ye verdiği kanun teklifi AKP grubu tarafından reddedilmemiş miydi?  İnegöl´ün Büyükşehir Yasası ile mahalle konumuna düştüğü apaçık ortadadır. Bu durumda ise ‘Muhtarlıkların sarayı olmaz´ şeklindeki açıklamamıza karşı sayın Aktaş´ın neden kırıldığını anlayabilmiş değiliz.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi, Belediye Başkan Adayımız sayın Fikret Fidan ve Meclis üyesi adaylarımız ile 45.675 oy ile yüzde 32 oy oranına ulaşmıştır. Bu hatırlatmalar bağlamında 28 Ocak 2016 tarihli basın açıklamamızı tekrar ediyoruz. Basın açıklamamız şahsi olarak değil, teşkilat adına ve bize oy veren vatandaşlarımız adına yapılmıştır. Sayın Aktaş´ın bizleri muhatap almadığı yönündeki açıklamalarına ise netlik kazandırmasını talep ediyoruz. Şayet Alinur Aktaş, İnegöllü vatandaşlarımızdan 45.675 kişiyi muhatap almıyor ise, bir dahaki yerel seçimlerde bağımsız aday olarak seçime girmesini ve yüzde kaç oy olacağını bütün halkımızın ve kendisinin de görmesini bekleriz. Zira iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Aktaş´ın 2014 yerel seçimlerinde dönemin Başbakanı şu an Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan´ın hatırına ne kadar oy aldığı anlaşılacaktır.

Ufacık bir kanalizasyon sıkıntısında bile vatandaşlarımızı Büyükşehir´e yönlendiren ve belediye hizmetleri nedeniyle haftalarca kendilerine muhatap bulamayan vatandaşlarımız yaşadıkları sıkıntıları hiçbir zaman unutmayacaktır. Siyasi menfaatler uğruna İnegöl´ün düşürüldüğü durumu halkımızın vicdanına bırakıyoruz. Tekrar etmek gerekirse, İnegöl´ün elinde kalan son yeşil alanının beton yığınları ile heba edilmesine müsaade etmeyeceğimizi ve her türlü Anayasal hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygı ile sunarız.”

Son Güncelleme: 17.02.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<