İnegöl MHP Kafes'i izledi

08 Ekim 2015 Perşembe 10:44 2015-10-08 10:57:12
İnegöl MHP Kafes'i izledi

 12 Eylül darbesi döneminde cezaevinde işkencelere maruz kalan Ülkücülerin hayatını konu alan Kafes filmini, İnegöl'de MHP İlçe Teşkilatı da izledi.

Filmin gösterimine MHP Bursa İl Başkan Yardımcısı Ercan Akdeniz,MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, MHP Bursa Milletvekili adayı Hasan Toktaş İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim ve çok sayıda partili katıldı. Kafes filminin işkence sahnelerinde bazı Ülkücüler gözyaşlarına hakim olamadı.

Gösterim öncesi bir konuşma yapan MHP Bursa Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, “İlçe Başkanımız Müfit Besler´e çok teşekkür ediyorum. Son bir haftadır bu filmi 3´üncüye izliyorum. Mutlaka çeşitli eksikleri olabilir ama anlam olarak baktığımızda, duygu yüklü ve herkesin rahat ağladığı bir film izleyeceksiniz. Bugün özellikle anlamlı bir gün. Bu filmin ana temalarından biri, 80 ihtilalinde kahpece asılan Mustafa Pehlivanoğlu ülküdaşımızı işlemektedir. 7 Ekim 1980… Bugün 7 Ekim 2015… Tam 35 yıl sonra böyle anlamlı bir günde ilçe başkanımızın böyle bir organizasyon yapmış olması da gerçekten çok anlamlı. Rahmetli Pehlivanoğlu´nun annesine ve babasına yazmış olduğu mektupta dediği gibi; Mustafalar ölür ama Allah davası ölmez, Milliyetçilik yaşar. Yaşasın ülkücü hareket. Buraya İlçe Başkanımızın daveti üzerine sayın Milletvekilimiz Dr. Kadir Koçdemir, Milletvekili Adayımız Sinan Bozkurt, İl Başkan Yardımcımız Erkan Zorba bey ile birlikte sizlerle beraber olmak için geldik. İyi seyirler” dedi.

FİLMDE VERİLEN MESAJLAR ÇOK GÜZEL

Gösterimin ardından filmi değerlendiren MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ise, “Bu akşam MHP İlçe Teşkilatı olarak 2 Ekim´de vizyona giren Kafes filmini Milletvekillerimiz, Milletvekili adaylarımız, ilçe teşkilatımız, belediye meclis üyeleri ve partililerimizle seyretmeye geldik. Genç kardeşlerimiz, bacılarımız var. Filmi çok olumlu buldum. 80 öncesi yaşananların bir kısmını hatırlıyorum. Filmde verilen mesajlar çok güzel. MHP mensupları bu oyuna hiçbir zaman için gelmez, gelmeyecektir. 80´de ülkesini seven insanlar ezilmişlerdir, baskı altında kalmışlardır. İnşallah o günleri bir daha yaşamayız. Film güzeldi, Türkiye çapında ciddi bir gişe de yapıyor. İnşallah filmin ikinci serisi veya benzer filmler de gelir” dedi.




Çekimleri Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde ve Ulucanlar Cezaevi’nde yapılan film, 12 Eylül darbesinde haksız yere cezaevlerine atılan ve işkenceye maruz kalan gençlerin hikayelerini anlatıyor.

Son Güncelleme: 08.10.2015 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<