İnegöl MYO öğrencilerinden duyarlı davranış

01 Ocak 2016 Cuma 10:41 2016-01-01 10:53:12
İnegöl MYO öğrencilerinden duyarlı davranış

 Kışın sert ve soğuk yüzünü gösterdiği bu günlerde, sokak hayvanlarını soğuktan korumak amacıyla sosyal sorumluluk projesi başlatan İnegöl Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı öğrencileri, kendi elleriyle sokak hayvanları için yuva yapıyorlar.

banner380
Hava sıcaklığının eksi derecelere düşmesiyle birlikte sokakta yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde korunabilmeleri için harekete geçen İnegöl Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Programı öğrencileri, sokak hayvanları için yuvalar yapmaya başladı. Ahşaptan yaptıkları yuvaların dikkat çekmesi için rengarenk boyayan öğrencilerin sanat eserleri dikkat çekiyor. Kendi imkanları ile 48 adet yuva yapan öğrencilere İnegöl Belediyesi de 30 yuva ile destek verecek. Toplamda 78 adet yuva yapılırken, yapım aşamasında olan yuvaların tamamının bitmesiyle beraber şehrin çeşitli noktalarına bırakılacak.

Proje hakkında açıklama yapan Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi Program Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Gül Uysal, “Uludağ Üniversitesi İnegöl MYO İşletme Yönetimi Programı olarak kış günlerinde sokak hayvanlarını soğuktan korumak amacıyla bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Öğrencilerimizin büyük istek ve özverisiyle desteklediği, on gündür devam eden bu projede 78 adet kulübe yapıyoruz. Bu kulübelerden 48 adeti öğrencilerimizin tamamen kendi imkanlarıyla ve kendilerinin belirlediği modellerden oluşuyor. Diğer 30 tanesi ise İnegöl Belediyesi´nin sponsorluğunda yaptığımız kulübelerdir. Önümüzdeki hafta tamamlanacak olan bu proje kapsamında, sokağında ya da sitesinde köpek ya da kedi kulübesi için uygun yeri olup da isteyenlerin İnegöl Belediyesi Hizmet Masasını (153) ya da İDOHA´yı aramalarını istiyoruz. Tüm İnegöl halkının bu projeye ve yaptığımız kulübelere sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 01.01.2016 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<