banner359

İnegöl Protokolü Bayramlaştı

12 Eylül 2016 Pazartesi 20:28 2016-09-12 20:34:26
İnegöl Protokolü Bayramlaştı
İnegöl İlçe protokolü, Kurban Bayramı´nın birinci günü Alyans Düğün Salonunda düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi.
Törene, Kaymakam vekili Ziya Polat, Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ile diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, bazı oda ve dernek başkanları ile bazı muhtarlar katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kaymakam vekilimiz, Jandarma Komutanımız ve eşlerimizle beraber şehidimizin ailesine taziyelerimizi iletmek üzere gittik. Bursa Valimiz İzzettin Küçük beyefendinin eşleri, şehit ailemizi ziyaret etmek istediler, biz de onlara eşlik ettik. Ailenin o metanetini görüp etkilenmemek mümkün değil. Yapılacak bir şey yok, takdiri ilahi ama her anne-babanın gösteremeyeceği bir olgunluğu bir kez daha görme imkânına sahip olduk. Allah kendilerinden razı olsun. Olay o kadar yeni ki, acıyı bütün İnegöl olarak hissettik. Millet duyarlı davrandı. Organizasyonda yöneticilik yapan komutanlarda çok şehit cenazelerine şahit olduk ama bu kadar samimiyet, gayret ve kalabalıkla katılanlarını az gördük diye ifade ettiler. Bunun sebebi İnegöllüler, sizlersiniz. Bütün siyasi parti yöneticilerimiz, STK´larımız, İnegöl´ün kadını erkeği herkes İshakpaşa Camii ve civarını hıncahınç doldurdu ve şehidimize yaraşır bir şekilde şehidimizi uğurladık. Allah mekânını cennet eylesin. Yine acı var, Van´da bir patlama oldu. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Yine haince ve kalleşçe bir saldırı. Bu kalleşçe ve adice yapılan saldırılar bu milletin evlatlarını çok daha fazla birbirlerine kenetlemektedir. Ateş düştüğü yeri yakıyor. İnegöl olarak daha birkaç gün önce olayı sıcağı sıcağına hissettik ve ülkemizin farklı yerlerinde aynı acı hissediliyor. Daha fazla kenetlenmeliyiz, birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Tüm siyasi partilerimizin bu noktada çok net duruşları ve beyanları var. Bununla mücadele ile alakalı gerçekten parti farklılıkları göz ardı edilerek müthiş bir dik duruş oldu. Temennimiz bir an evvel bitmesidir. İnşallah ülkemizin daha huzurlu günlere ulaşmasını istiyoruz” dedi.

İŞLERİMİZE SARILMAMIZ GEREKİYOR

Başkan Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bayram heyecan demek, mutluluk demek, dostların buluşması demek, uzun süredir görüşmeyenlerin kucaklaşması demek ama bu bayram biraz telaşeli bir bayram. Kurban telaşesi kolay olmuyor. Kesilecek hayvanların yüzde 90´lık kısmı ilk gün hallediliyor. İnegöl Belediyesi olarak ciddi tedbirler aldık ama maalesef sağda solda uyumsuzlukları görüyoruz. Bize bildirilenler oldu. Ekip arkadaşlarımız sorunları halletmeye çalışıyorlar. Birinin yaptığı bir ibadet bir başkasını rahatsız etmemeli. Bu koku olarak da, görüntü olarak da, gürültü olarak da olabilir. Asla bir başkasını rahatsız etmemeli. Bu konuda dikkatli olmamız lazım. Temennimiz bundan sonraki bayramlarda bu konunun sıfır sorunla halledilmesidir. Genel anlamda şuana kadar bize ulaşmış çok büyük bir sıkıntı söz konusu değil. Temizlik işlemlerini de seri bir şekilde hallediyoruz. Uzunca bir tatil dönemi var. Huzur ve mutluluk içerisinde bayramı icra edeceğiz. Ayın 19´u itibariyle mesai başlıyor. Ramazan ve sonrasındaki demokrasi nöbetleri ile akabindeki bazı sıkıntılı olaylar nedeniyle yaz süreci ticari ve ekonomik anlamda serin geçti. Bunları telafi edebilmek için daha fazla motive olup, işlerimize sarılmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliği elden bırakmadan bu süreci daha sıkıntısız atlatarak seri bir şekilde geçmemiz gerekiyor. İlçe Kaymakamımız ailesinin rahatsızlığı nedeniyle memleketine gitmek durumunda kaldı. Kendisinin selamlarını iletiyorum. Hani nerede o eski bayramlar denir. Eskiden daha samimi sohbetler vardı denir. Her zaman insan belirli yaşa geldiğinde önceki dönemleri hatırlar, bu işin doğasında var. Eminim ki şu Ramazan ve Kurbanları da 20 sene sonra ‘nerede o eski bayramlar´ diye hatırlayacağız. Bana göre bayramı bayram gibi yaşayıp, işin o hazzından ve heyecanından istifade etmek lazım. Yoksa bu işin eskisi, yenisi yok. Cenab-ı Allah´a şükrediyoruz ki bizi bir bayrama daha sağ ve selamet bir şekilde çıkardı” dedi.

TEK İHTİYACIMIZ OLAN ÇALIŞMAK

İnegöl Kaymakam Vekili Kestel Kaymakamı Ziya Polat ise, “Rabbim bize şehit olmayan günlerde, bayram sevincini doyasıya yaşayacağımız günlerde buluştursun. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. Van´da bir saldırı yaşandı. Hainler bayram seyran dinlemiyorlar. Memleketimiz güzel, insanımız güzel. Bulunduğumuz bölge özel bir bölge. Bu bölgenin yüzyıllardır düşmanı eksik olmadı. Geçmişte de vardı, bugün de var, yarın da olacak. İçimizde de var, dışımızda da var. İnşallah içimizdeki düşmanları 15 Temmuz sonrasında temizlemeye başladık. Güneydoğu´daki 28 belediyeye kayyum atandı. Sadece FETÖ´den değil, bu devlete, millete, dine düşman olan hangi örgüt olursa olsun içimizden temizlememiz gerekiyor. İnşallah içimizdeki pislikleri temizleyip bitireceğiz. Türk milleti olarak muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak zorundayız. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti topraklarında güçlü olmak durumunda değiliz. Biz Malazgirt´le bu toprakları vatan edinmiş, Fatih´le İstanbul´u fethetmiş, Atatürk ile mazlumların umudu olmuş, Kurtuluş Savaşı´nı yapmış, 15 Temmuz´da darbeye karşı mücadele verip şehit olmanın sevdasını yaşamış bir milletiz. Biz dünyadaki tüm mazlumların umudu olan bir milletiz. Sadece Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan insanlar değil, dünyadaki tüm mazlumların, tüm İslam âleminin lideri olduk ve hala onların umut kaynağıyız. Türkiye güçlü olmak zorundadır. Şehidimiz var, şehitlerimiz oluyor. Cuma günü kalabalık bir cenaze töreni ile şehidimizi defnettik ve hiçbir olay çıkmadı. Şehidimizin aziz hatırasına saygıyla bir araya geldik. Şehit ailemizi bayramda ziyaret ettik ama sadece bayramda değil, bu insanlara 7 gün 24 saat sahip çıkmak zorundayız. Evladını vatan için şehit veren analara babalara her zaman sahip çıkmalıyız. Devlet zaten şehit ailelerimize sahip çıkacak, çıkmak zorunda ama millet olarak da sahip çıkmamız lazım. En azından şehidimizi ziyaret edip mezarında duamızı edeceğiz. Şehidimizin aziz hatırası hatırına çok çalışacağız. Görevimizi en iyi şekilde yapacağız. Bizden beklenen her zaman bulunduğumuz mevki ve makamda işin büyüğünü küçüğünü ayırt etmeden Atamızın dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var, o da çok çalışmak´. Çok çalışmaya ihtiyacımız var. Çok çalışıp bu milleti hak ettiği yerlere ulaştırma sevdasında el ele, gönül gönüle, 15 Temmuz´dan bugüne gelen süreç gibi bu dini, bu milleti insanlarla kol kola yürüyerek en iyi yerlere ulaşacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bayramlaşmanın ardından protokol üyeleri Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Huzurevi, Yenice Rehabilitasyon ve Bakım Merkezini ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

 

Son Güncelleme: 12.09.2016 20:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<