banner359

İnegöl Sivil Toplum Örgütleri Terörü Lanetledi

12 Eylül 2015 Cumartesi 20:07 2015-09-12 20:17:16
İnegöl Sivil Toplum Örgütleri Terörü Lanetledi

 Son Günlerde artan terör olayları nedeniyle İnegöl Sivil Toplum Kuruluşları ortak basın açıklaması yaptı.

Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 40 sivil toplum örgütü temsilcisinin dev Türk Bayrağı önünde düzenlediği basın toplantısında, STK´lar adına basın açıklamasını yapan Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, “Türkiye Cumhuriyetini istikrarsızlaştırmak ve halkını birbirine düşürmek isteyen dış güçler ve onların yerli uzantıları, çeşitli bölgelerde silahlı eylemlere başlamışlardır. Bunun sonucunda asker ve polislerimiz şehit olmuştur. Hepsine Allah´tan rahmet diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Bir kez daha analar ağlamış, gencecik kadınlar dul ve çocuklar yetim kalmıştır. Terörün; milleti, dini, iyisi, kötüsü, haklısı, haksızı yoktur olamaz. Terör kimden gelirse gelsin, kime yönelik ve hangi gerekçeyle otursa olsun bir insanlık suçudur. Şiddetle lanetliyoruz. Terörün sözcülüğünü yapanları, görsel ve yazılı basında destek verenleri şu veya bu nedenle haklı gösterenleri de şiddetle lanetliyoruz. Bölücü terör örgütleri bilmelidirler ki, bu topraklara atılan terör ve fitne tohumlan hiçbir zaman karşılık bulmamıştır ve bulamayacaktır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşındaki birlik ve kardeşlik ruhu ölmemiştir. Bugün de yarında var olmaya devam edecektir” dedi.

BİRİZ, KARDEŞİZ VE BÖYLE YAŞAMAYA ANT İÇMİŞİZ

Toprağını, bayrağını ve bu güzel ülkeyi seven herkesin, kardeş kavgasından uzak durması gerektiğini belirten Cerrah, “Gün birlik olma, kardeş olma, kucaklaşma günüdür. Dilinden, dininden ve renginden dolayı insanları ötekileştirmek, terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktır. Silah tutan eller ile kalem tutan, ekmek tutan eller mutlaka ayırt edilmelidir. Bizler Kürdüyle, Lazıyla, Gürcü´süyle, Manavıyla, Çerkez´iyle, Boşnakıyla işte buradayız. Biriz, kardeşiz ve böyle yaşamaya ant içmişiz. Birlikte büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuşuz. Hiçbir fitne ve hiçbir güç bizleri bölemeyecek ve ayıramayacaktır. Bu topraklarda gözü olanlar, Suriye ve Irak hayalleri kuranlar, asla emellerine ulaşamayacaktır. Bu aziz ve onurlu Türk milleti her türlü tuzak ve komployu def edecek tecrübe ve birikime sahiptir. Yalan haberler ve kışkırtıcı fotoğraf ile etnik kavga çıkarmak isteyen sosyal paylaşım sitelerini reddediyoruz ve onlara asla itibar etmiyoruz. Bizler İnegöl´de yaşayan STK´lar olarak bir kez daha diyoruz ki, mobilyanın başkenti olan İnegöl´ümüzün huzurun, yardımlaşmanın ve kardeşliğin de başkenti yapmalıyız. Terör ile her çeşit mücadele, devletin ve emniyet güçlerinin görevidir. Asker ve polis bunun için vardır. Hiç kimse böyle bir role girmemelidir. Bizler, milyonlarca halk, birbirimizi sevdikçe, terörün her çeşidine karşı dimdik durdukça, anneler ve çocuklar sadece mutluluktan gözyaşı dökeceklerdir. Güzel ülkemizin dağları ve ve oraları bayram yerine dönecektir. Birlikte olursak aşımız olur, ekmeğimiz olur, işimiz olur. Lakin vatan elden giderse gözyaşımız olur. Din-bayrak-vatan-millet ortak paydamız. Horon, zeybek, halay çayda çıramız. Birlikte olmaktır bizim çaremiz. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Gün kardeşlik günüdür diyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 12.09.2015 20:17
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaberStk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<