İnegöl'ü meclise taşıyacaklar

30 Aralık 2015 Çarşamba 10:40 2015-12-30 10:49:11
İnegöl'ü meclise taşıyacaklar

Parti binasında basın toplantısı düzenleyerek, Büyükşehir Yasası, hava kirliliği ve Tüpçüler Sitesinin satılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, İnegöl Belediyesini ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı eleştirdi.

Bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Büyükşehir yasasıyla ilgili birçok sorun yaşandığını belirterek, “Gün geçmiyor ki, Büyükşehir yasası ile alakalı bizlere sorun gelmesin. Maalesef anlattıklarımız, yazdıklarımız bir bir çıkıyor. Gündem sürekli sıkıntılar ile dolu. Belediyemizin yapmış olduğu yol ve tretuvar çalışmalarının bedelini halkımızdan tahsil ettiğini biliyoruz. Yönetmelik gereği bunu yapmaya hakları olduğunu da biliyoruz. Lakin yönetmelikler daha öncede anlattığımız gibi halk yararına değil, belediyenin Bütünşehir Yasasından dolayı boşalan kasasını doldurmaya kullanılıyor. 6360 sayılı yasanın 28. maddesi gereğince belediyeler zengin ve imkanları fazla ise halktan bu bedelleri tahsil etmeyebilirler maddesi göz ardı ediliyor. Demek ki, İnegöl Belediyesi fakirleştirilmiştir. Bu durumu halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

banner380
İNEGÖL HALKINA ZEHİR SOLUTULUYOR

Hava kirliliği konusuna da değinen Büyükışıklar, “Yine geçtiğimiz günlerde basın açıklaması yaptığımız tehlikeli atıklar konusunda ne denli haklı olduğumuzun belgelerini basınımıza bugün teslim ediyoruz. Sanayicimiz maalesef kendi çözümlerini bu fotoğraflarda görüleceği üzere üretmeye başlamıştır. Atıklar sanayimizin izbe köşelerinde yakılmaya başlamış ve çıkarttığı duman net bir şekilde görülmektedir. Sanayicimizin doğalgaz tesisatları olmayan sanayi sitelerinde iki bin metrekare için yaptıracağı katı yakıt veya diğer ısıtma sistemlerinin bedeli 60-70 bin TL civarıyken, hara sobaları ve sanayi tipi sobalar kullanmak zorunda oldukları aşikardır. Bu atıkları sobalarda yakacakları belli olmuştur. Aynı zamanda şahsa ait özel bir şirkete dört adet Sunta presi izni verildiği firma çalışanları tarafından bizlere iletilmiştir. Bu preslerin kurulmasının Hamzabey Mahallesi üzerindeki İhtisas Organize Sanayi Bölgesine değil de, şehir içindeki OSB´de bulunan tesise izin verilmesi İnegöl halkına daha fazla zehir solutulması anlamına geliyor” diye konuştu.

CHP İNEGÖL BELEDİYESİNİ TBMM´YE TAŞIYOR

Kasası boş kalan ve taşeron olarak çalışan İnegöl Belediyesinin geçtiğimiz günlerde ihale ile Tüpçüler Sitesini sattığını hatırlatan Halil Büyükışıklar, “Ayrıca bu şekilde Lastikçiler Sitesinin de satılacağını biliyoruz. Kamu malları bir bir satılırken, burada faaliyet gösteren esnaflarımıza yer tahsis edilmemiştir. Şimdi soruyoruz? Esnaflarımız bu işletmelerini mahalle aralarında site altlarında açmak zorunda kalırlarsa nasıl bir güvenlik tedbiri düşünüyorsunuz? Biz CHP olarak belediyenin bu uygulamalarını en kısa sürede ülkemizin en üst makamı olan TBMM´ne CHP Bursa Milletvekillerimiz aracılığı ile soru önergesi olarak götürmeye hazırlanıyoruz. Önerge mecliste görüşüldüğünde Belediye Başkanımızın bizlere vermediği ya da veremediği cevapları nasıl vereceğini merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 30.12.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<