banner359

İnegöl'de başarılı polisler ödüllendirildi

.

17 Mart 2015 Salı 15:19 2015-03-17 15:45:27
İnegöl'de başarılı polisler ödüllendirildi

 İnegöl’de son dönemlerde meydana gelen cinsel istismar, akü hırsızlığı, kapkaç olaylarının aydınlatılmasını ve şüphelilerin yakalanmasını sağlayan 21 polis kaymakamlık tarafından ödüllendirildi.


Saat 14.00’de Kaymakamlık çok amaçlı salonunda düzenlenen törene Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Başsavcı Osman Köse, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İnegöl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Adem Emre, Emniyet Amirleri, komiserler, komiser yardımcıları ve polisler katıldı.

İNEGÖL DİNAMİK İLÇE

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Ali Akça, “Milletimize has güzel bir söz var; marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir. Bu sözün anlamı; herhangi bir konuyla alakalı bir gayret, bir çaba varsa bunun en azından duygusal yönden de olsa takdir edilmesi lazım. İnegöl 242 bin kişilik nüfusu ile gerçekten büyük bir ilçe. İl ölçeğinde bir çok yerleşim biriminden daha dinamik ilçe. İnegöl’ün mevcutlu nüfus yapısını jandarmamız, emniyetimizle asayişini sağlamaya gayret ediyoruz.” dedi.

HER 500 KİŞİYE 1 POLİS DÜŞÜYOR

İnegöl Emniyetinde 363 polisin görev yaptığını aktaran Akça, “126 tane de Jandarma personelimiz var. Yaklaşık her 500 İnegöllüye bir güvenlik görevlisi düşüyor. Bu süreç içerisinde bu sayıyla 250 nüfusu idare etmek gerçekten sizlerin özverili çalışmasını gerektiriyor. Sahadaki çalışmalarınıza baktığım da nefis işler yapıyorsunuz. Hayat zıtlıkların bir bütünüdür. Siyah varsa beyaz da vardır. Eksi varsa artıda vardır. Üzüntü varsa mutlulukta vardır. Suç varsa ceza da vardır. Bize düşen işte bu olumsuz negatif dediğimiz olayları olabildiğince azaltmak, pozitif olumlu değerlendirdiğimiz hususları da olabildiğince artırmaktır. Sizler İnegöl’ün emniyetinin, asayişinin sağlanmasında özverili olarak gayret gösteriyorsunuz. Bizlerde sizin bu gayretlerinizi değerlendirdiğimiz de sizleri ödüllendirmek arzusunda olduk. Bu ödüllendirmenin bir ayağını da safahat isimli kitapla yapmayı arzu ettik. Mehmet Akif’in İstiklal Marşı hariç bütün şiirlerini topladığı kitabın ismi safahat. Merhum Mehmet Akif, istiklal marşını Türk milletine ait olduğu için bu kitabının içerisine almamış. Safahat’ı seçmemizin diğer nedeni de 18 Mart Şehitler haftası nedeniyledir. Mehmet Akif aynı zamanda bir mücadele insanı. Rahmetli der ki; Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak... Alçak bir ölüm varsa, eminim, budur ancak. Bu dizelere beni etkiler. Safahat kitabındaki şiirlerden okuduğunda gerçekten kendinizden bir parça bulacaksınız. Hayatın mücadele boyutunda en uç noktalara kadar gitmeniz gerekse de o mücadele azmini elden bırakmamamın ışıklarını kitabın içerisinde göreceksiniz. Özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri takdir ediyorum. Kazasız belasız günler diliyorum. Eğer bizler gece rahat uyuyorsak, sokaklar da rahat gezebiliyorsak sizlerin bunda ciddi gayretleri vardır. Başta emniyet müdürümüz, ilçe jandarma komutanımız, Başsavcımız olmak üzere suçların aydınlanmasında göstermiş olduğunuz gayretli çalışmalardan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başsavcı Osman Köse ise, “2.5 yıldır buradayım. Adli suçlarla mücadele anlamında ciddi merhale kat ettiğimizi düşünüyorum. Bunda en büyük emeği geçen polis ve jandarmadır. Bu sebeple sizlere teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum” dedi.

Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’da, “Yaptığımız çalışmalarda mesai mefhumu gözetmeksizin gecenizi gündüzünüze katarak, önemli ve kamuoyu nezdinde gerçek mana da rahatsızlık yaratan olayların aydınlatılmasında delillerin toplanması, faillerin yakalanması adli mercilere intikali ve şahısların tutuklanması ile ilgili göstermiş olduğunuz cabanızdan dolayı böyle bir değerlendirme yaptık. Sizleri ödüllendirme yoluna gittik. Bu çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Kaymakamımız, ilçe jandarma komutanımız, Başsavcımıza bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği Başkanı Adem Emre ise polislere başarılar diledi.

POLİSLERE ÖDÜL

Konuşmaların ardından İnegöl’de son dönemlerde meydana gelen cinsel istismar, akü hırsızlığı, kapkaç olaylarının aydınlatılmasını ve şüphelilerin yakalanmasını sağlayan 21 polis memuruna Mehmet Akif’in safahat adlı kitabı ile İnegöl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği’nden temin edilen birer küçük altın hediye edildi.

Son Güncelleme: 17.03.2015 15:45
Anahtar Kelimeler:
InegölPolisKaymakamödül
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<