banner359

İnegöl'de Minik Yüreklerden Büyük İşler!

04 Nisan 2017 Salı 09:55 2017-04-04 10:01:50
İnegöl'de Minik Yüreklerden Büyük İşler!

 Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu anasınıfın da eğitim gören minik öğrenciler, el emekliyle yaptıkları kitap ayraçlarını satarak elde ettikleri geliri Cerrah Mahallesinde yaşayan şehit annesine verdiler.

Minik öğrenciler, Şehitler Haftası nedeniyle el emekliyle yaptıkları 400 adet kitap ayracını satarak elde ettikleri geliri, maddi sıkıntı çeken şehit annesi Fatma Yaşar´a teslim ederken, şehit evinde duygusal anlar yaşandı.

ŞEHİT EVİNDE DUYGUSAL ANLAR

1995 yılında vatani görevini yaparken, Ağrı Doğubayazıt´ta PKK terör örgütünce şehit edilen Piyade Er Ahmet Yaşar´ın annesi Fatma Yaşar´ı, önceki gün İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu Müdürü Ömer Göktürk ve okul öncesi öğretmeni Mine Kahraman ile birlikte Cerrah Mahallesindeki evinde ziyaret minik öğrenciler, şehit annesine kendilerinin hazırlamış olduğu Türkiye haritasını da hediye ettiler.

TÜRKİYE HARİTASINI HEDİYE ETTİ

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Ömer Göktürk, “Bu anlamlı günde bu güzel projeyi hazırlayan okulumuz okul öncesi öğretmeni Mine Kahraman´a, öğrencilerimize, velilerimize ve özellikle bizlerin şehit ailesi ile buluşmamıza vesile olan İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Uğur Baş´a teşekkürlerimi sunuyorum. Şehitler Haftası dolayısı ile okulumuz anasınıfı öğrencileri, öğretmenleri Mine Kahraman öncülüğünde ders esnasında hazırlamış oldukları Türkiye haritasını şehit annesine takdim ettiler. Öğrencilerimizin ülkemizin savunmasında canlarını veren şehit olan askerlerimizi ve ailelerini unutmamaları, onları bu anlamlı günde ziyaret ederek onların hayır dualarını almaları, şehit ailelerinin yalnız olmadığını her zaman minnetle ve şükranla anıldığını göstermek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik” dedi.

VATAN İÇİN SAVAŞMAK İBADETTİR

“Vatanı korumak hem milli hem de dini bir görevdir” diyen Göktürk, “Dinimiz vatan savunması için savaşmayı ibadet saymıştır. Bunun için her zaman hazırlıklı olmamızı emretmiştir. Vatan savunmasına önem veren atalarımız yeri geldiğinde bu görev için cepheye gitmeyi şerefli bir görev saymışlardır. Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletiz. Atalarımız vatan, millet ve inançları uğrunda her türlü zorluğa göğüs germiş, gerektiğinde canlarını vermekten çekinmemişlerdir. Bizlerde Mehmet Akif Ersoy´un İstiklal Marşı´mızda dediği gibi ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme, tanı. Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı. Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.´ Sözlerini şiar edindik. Bizlere emanet edilen öğrencilerimizi bu şuur ve bilinçle, vatan, bayrak ve millet sevgisi ile yetiştirirsek, geleceğimizin teminatı çocuklarımız vatanlarına her zaman sahip çıkacaklardır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 04.04.2017 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<