banner359

İnegöl’de Yaklaşık 52 Bin Öğrenci Ders Başı Yapacak!

.

10 Eylül 2014 Çarşamba 11:24 2014-09-10 11:39:16
İnegöl’de  Yaklaşık 52 Bin Öğrenci Ders Başı Yapacak!
 Geçtiğimiz Pazartesi günü uyum eğitimiyle birlikte, İlkokul birinci sınıf, Ortaokul birinci sınıf ve Okul Öncesi yaklaşık 12 bin öğrencinin okula başladığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü ise, yaklaşık 52 bin öğrenciyle 2014-2015 eğitim öğretim yılına başlayacaklarını belirtti.

Dün saat 11.00’de Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ile birlikte Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulunu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, uyum eğitimi kapsamında 8 Eylül 2014 Pazartesi günü ders başı yapan İlkokul 1. sınıf, Ortaokul 1. sınıf ile Okul Öncesi öğrencileriyle bir araya geldi.

OKULLARINA ALIŞSINLAR VE ACEMİLİK ÇEKMESİNLER

2014-2015 eğitim öğretim yılının, 15 Eylül 2014 tarihinde başlayacağını belirten Müdür Fatih Bilican, “Fakat İlkokul 1 ve 5. sınıflarımız(Ortaokul birinci sınıf) 1 hafta önceden okula gelerek uyum eğitimi alıyorlar. Bazı illerimizde 9. sınıflar da uyum eğitimine alınıyor. Bundan sonraki yıllarda ülke genelindeki tüm 9. sınıflar da uyum eğitimine alınacak. İlk ve ortaokuldaki 1. sınıf öğrencilerimiz diğer öğrenciler gelip kalabalık yapmadan okullarına alışsınlar ve acemilik çekmesinler istiyoruz. Bu uygulama çok verimli oluyor. Geçtiğimiz Pazartesi günü itibariyle İlkokul ve ortaokul 1. sınıflarımız uyum programına alındı. İlçemizde 4 bin 500 civarında 1. sınıfa kayıt yaptıracak öğrencimiz var. Bunların içerisinde zorunlu eğitim çağında 4 bin 145 öğrencimiz var. Bin 700 civarında da isteğe bağlı kayıt yaşında olanlar var. Ortalama 4 bin 500 civarında. Bu öğrencilerden 145 tanesi taşıma kapsamında. Taşımalı eğitim haftaya başlıyor. 55 ilkokulda 4 bin civarında 1. sınıf öğrencimiz uyum eğitimine başladı. 52 ortaokulumuz var. Bu 52 ortaokulumuzda da 3 bin 823 tane 5. sınıf öğrencimiz, yani Ortaokul birinci sınıf öğrencimiz var. 223 tanesi taşımalı sistemde olduğu için haftaya başlayacaklar. 3 bin 600 tane 5. sınıf öğrencimiz dün itibariyle uyum eğitimine alınmış oluyor. İnegöl’ümüzde 21 okulumuzda taşımalı eğitim yapılmakta. 91 mahallemizden ise Taşımalı Eğitim Merkezi olan okullara öğrenci taşımaktayız. Önümüzdeki haftadan itibaren tüm öğrencilerimiz eğitim öğretime başlayacaklar. Şimdiden 2014-2015 eğitim öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, veli ve eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

HİÇBİR OKULUMUZDA DERSLER BOŞ GEÇMEYECEK

Hiçbir okulda öğretmen açığının olmayacağını ifade eden Bilican, “Geçen yıl 3 bin civarında okul öncesi eğitim alan öğrenci varken, bu yıl bunu daha da artırmak istiyoruz. Bu yıl hedefimiz 3 bini, 5 bine çıkarmak. Şu an netleşmediği için net rakam veremiyoruz. Açık Lise öğrencilerimizi de değerlendirdiğimizde, İnegöl’ümüzde bu yıl 52 bin civarında öğrencimiz olacak. Şuan için öğretmen konusunda açıklarımız var. Türkiye genelinde 40 bin öğretmen alımı olacak. İlçemize kaç tane geleceğini bilmiyoruz. Atamalar yapıldıktan sonra ne kadar öğretmenimiz geleceğine bakacağız. Biz ihtiyacımızı bildirdik. Bazı okullarda fazla olan öğretmenlerimizi, diğer ihtiyaç olan okullarımıza görevlendirme yapacağız. Geri kalan ihtiyaç ne ise, ona göre ücretli öğretmenlerle açık kapanacak. Hiçbir okulumuzda dersler boş geçmeyecek. Öğretmen açığımız olmayacak” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.09.2014 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<