banner359

İnegöl'den Halep’e 23 tır yardım malzemesi gönderildi

13 Aralık 2016 Salı 18:12 2016-12-13 18:44:38
İnegöl'den Halep’e 23 tır yardım malzemesi gönderildi
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Derneği öncülüğünde İnegöl´deki kurum ve kuruluşlar ile STK´ların katıldığı kampanya ile toplanan 1 Milyon TL değerindeki gıda ve yaşam ürünlerinin bulunduğu 23 Yardım Tırı dualarla Halep´e gönderildi. 11´i İnegöl´den 12´si Adana´dan yola çıkan 23 Yardım Tır´ı Halep´deki kardeşlerimize hayat olacak.

Pazartesi Pazaryerinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Müftü Kazım Güzel ve çok sayıda dernek başkanı ve vatandaşlar katıldı.

SURİYE KAN AĞLIYOR

Törende konuşan İHH İnegöl Şube Başkanı İlhan Tatlı, “Her  2 saatte 1 çocuğun öldüğü Suriye´de, 5 yıl içerisinde 450 bini insan yaşamını yitirdi. Ülkedeki yıkımın maddi boyutuysa 255 milyar dolar. Rejim ve destekçisi şer güçlerinin işkence, tecavüz ve katliamlar sebebiyle yaşatmış olduğu acıysa istatistiklerle ölçülemez. Halep´in birer hayalete dönmüş binaları arasında silah sesleri adeta  efektler oluşturuyor. Halep´i Halep´ten silmişler Tarih kokan şehir şimdi kan ve barut kokusuna bürünmüş.   Suriyede; Silah tüccarlarının stok tüketme yarışları var, yeni savaş taktiklerinin denenmesi var. Misyoner örgütler var. Fuhuş mafyaları var. Organ mafyaları var. Ölüm, sefalet, açlık, hastalık bu topraklarda adeta sıradanlaştı. Mülteci kampları Ninni yerine, kurşun sesleriyle büyüyen gözü yaşlı bebekler var. Tüm bu olumsuz tablolar kimilerinin finoları kadar önem arz emiyor. Bu topraklarda Suriyeliler dışında herkesin bir planı var. Ölümün sıradanlaştığı kan kokan Suriye´de istatistiklere baktığınızda vicdanların ne kadar kuruduğunu göreceksiniz. Bugüne kadar 450 bin can yok oldu. Arkadaşların bölgeden en son verdiği bilgi çok ürkütücü. Artı hiç kimse ölümleri ve ölüleri sayamıyor. O kadar çok ceset var ki sokaklar ceset dolu. Ve hiçbir cenaze mezarlıklarda defin edilmiyor. Şehit düştükleri yerde gömülüyorlar. 198 kişi ölmüş. Dünyanın herhangi bir yerinde patlama olsa, 198 kişi ölse ortalık ayağa kalkar. Koca koca ülkelerin devlet başkanları bile taziyeye gitmek için seferber olur hatta gitmeyeni ayıplarlar. Peki, Suriyelilerin günahı ne? 6 milyon civarında Suriyeli mülteci var. Suriye genelinde 12 milyonu aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Mülteciler nüfus bakımından dünyanın 112. devleti olacak büyüklüğe sahip. Özellikle Halep´e yönelik olarak saldırılar sonrası kaçan insanlarla birlikte Türkiye sınırındaki kamplarda yoğun bir artış var. Çadır kentlerde yer bulamayan mülteciler zeytinlik ve boş arazilere yerleşmiş.” Dedi.

İHH ORADA ÇOK ŞEY YAPTI

İnsani durumun gittikçe kötüleştiği bu topraklar da büyük bir yıkımın olduğun aktaran Tatlı, “Mağduriyet var. Sefalet var. Açlık var. Yoksulluk var. 600 bin yetim var. 20 gün önce gittiğimizde 4 gündü un olmadığı için ekmek üretilmemişti. Kısacası Durumları anlatmaya kelimeler yetmiyor. İHH olarak, krizin başlangıcından bu yana mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret göstererek, savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. İHH bölgede; 9 konteynır kent  17 çadır kente yaparak burada 150 bin insana bakıyor. 6 cami 18 mescit inşa etti. 10 fırın  kurduk. Sadece günlük ürettiğimiz ekmek adedi 2 milyon. 22 tane aşevi var. 21 adet su kuyusu açtı. 7 tane hastane kurdu. 5 adet yetim evi kurdu. Bir gün elbet bu savaş bitecek. Eğer sayıları çoğalmazsa şimdiye kadar ki 600 bin yetim çocuk ne olacak? Tıpkı şer güçleri istedikleri gibi bu çocuklar. Ya fuhuş mafyalarının, ya misyoner örgütlerin, ya organ mafyalarının eline düşecek. Yada bu çocuklar hırsız, arsız, tinerci, balici veya her biri patlamaya hazır birer bomba olacaklar ve ümmetin başına bela olacaklar. Bundan dolayıdır ki 24 okul açtık. Suriyelilere imam hatip okulları açtık. Uluslararası Şam üniversitesini kurduk. Suriye halkı bir savaşla imtihan ediliyor. Bu onların imtihanı Bizim imtihanımız ise en az onlar kadar ağır ve zordur. Hamd olsun ki bu güne kadar kucak açtık ve yardım yaptık yapıyoruz ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

23 TIR İNEGÖL´DEN

Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “11 tırımızı buradan geri kalan 12 tırımız Adana´dan yolcu edeceğiz toplam 23 tır göndermiş olacağız. Hazırlıklarını yapmış olduğumuz fakat yetiştiremediğimiz 7 tırımız önümüzdeki günlerde yola çıkacak.  Toplamda 30 tır yardım göndermiş olacağız. Bu yardımlarımızın  toplam maliyeti 1 milyon Tl. Bu kampanyanın başlatılması için gerekli izinleri sağlayan sayın kaymakamımıza her zaman kapısını çaldığımızda bizi hiç geri çevirmeyen sürekli destekleyen hayırsever bel. Başkanımıza İnegöl´deki okullarımız 2 tır olarak katkı sağladılar. AK Parti İlçe başkanlığımıza, Milli Eğitim müdürümüze şube ve okul müdürlerine öğretmen ve bilhassa kilo kilo çuval çuval un getiren tüm öğrencilerimize gerek camilerde duyurulması konusunda gerek din görevlileri olarak bir tır oluşturan sayın müftümüze ve müftülüğümüzün personeli ve din görevlilerine 2 tır un bağışlayan İnegöl fırıncılar kooperatifi başkanımıza ve tüm fırıncılarımıza 2 tır malzeme desteği veren ilim yayma cemiyeti ve tüm ilim yayma camiasına 2 tır un desteği veren buhara vakfı ve buhara vakfının tüm camiasına, isimlerini ve kurumlarını zikretmediğim hayırsever halkımıza yetimler, muhtaçlar, fakirler adına hepinize teşekkür ederim. Bu yardımların tümü İnegöl halkı tarafından yapıldı. Biz inanıyoruz ki bir hayra vesile olan onu yapmış gibidir.”.

BU TIRLARIN İÇİNDE MÜSLÜMANLIĞIMIZ VAR

Bu tırların içinde un var. Bu tırların içinde ilaç var. Bu tırların içinde hanımlar  için özel hijyen malzemeleri  var. Bu tırların içinde süt var. Bu tırların içinde gıda var. Bu tırların içinde kardeşliğimiz var. Bu tırların içinde sevgimiz var. Bu tırların içinde muhabbetimiz var. Bu tırların içinde Ensar lığımız, bu tırların içerisinde  selamımız var, merhabamız var, bu tırların içinde Müslümanlığımız var. Bu tırların içinde insanlığın ta kendisi var. Allah hepinizden razı olsun. Tırlarımız yola çıkacak.  Bizde Nasipse Suriye´deki zulmü haykırmak için tüm dünyanın dikkatini çekmek için yarın konvoy olarak sınıra gidiyoruz. Kampanyamız devam ediyor. Programımıza katılamayıp mesaj gönderen ilçe Kaymakamımız, halkın en büyük özelliğinin hep mazlumun yanında olmasını ifade ederek selamlarını iletti.”.

BU MEMLEKETİN ASLA VE ASLA SIRTI YERE GELMEYECEKTİR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bu tırların içinde sevgi, inancımız, insanlığımız var. gerek İHH gerekse de bu necip Türk milleti farklı tarihlerde Somali, Sudan ve Afrika´nın çeşitli bölgelerine de yardım etti. bizim inancımıza göre Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Şu gönderdiğiniz yardımlar birileri için hayat olacak. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İlçe olarak çok güzel bir sınav verdik. Bir milyon TL´lik bir yardım. Bu memleketin asla ve asla sırtı yere gelmeyecektir.” Dedi.

Konuşmaların ardından ilçe Vaizi İsmail Yıldırım´ın dua yapmasıyla İnegöl´deki 11 Tır Suriye´ye uğurlandı.

Son Güncelleme: 13.12.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<