banner359

“İnegöl’den Milli Sporcular Yetişecek”

31 Ocak 2017 Salı 18:03 2017-01-31 18:09:30
“İnegöl’den Milli Sporcular Yetişecek”

 “İnegöl’den Milli Sporcular Yetişecek”

İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı, 2 haftada bir yaptığı doğa yürüyüşlerini yanı sıra dağcılık eğitimlerine de ara vermeden devam ediyor. Gerek yapay tırmanış duvarı gerekse Oylat Kayalıklarında sürdürülen tırmanış eğitimleri sonucunda ilerleyen yıllarda İnegöl’den milli müsabakalarda yarışacak sporcular yetişmesi amaçlanıyor.

Geçtiğimiz Pazar günü sabah 08.00’da İnegöl Belediyesi Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi’nde kendilerini bekleyen servis araçlarıyla yürüyüşün başlangıcı olan Kestel’in Alaçam Köyü’ne hareket eden dağcı ve doğaseverler, 09.30’da bölgeden yürüyüşe başladılar. 

İlk olarak Sayfiye Köyü’ne varan dağcı ve doğaseverler, burada verdikleri kısa molanın ardından Babasultan Mahallesi’ne doğru harekete geçtiler. Temiz havada eşsiz manzaralar arasında yürüyen dağcı ve doğaseverler, keyifli dakikalarını telefon ve fotoğraf makineleri ile ölümsüzleştirdiler.

Saat 13.30 civarında Babasultan’a ulaşarak öğle yemeği için mola veren dağcı ve doğaseverler yaklaşık 1 saatlik istirahatin ardından Akıncılar’a doğru yola koyuldular. Ormanlık yol içerisinde karların üzerinde yürüyüşlerini gerçekleştiren dağcı ve doğaseverler, 15.00 sıralarında Akıncılar Mahallesi’ne vararak burada kendilerini bekleyen araçlara biniş yaparak İnegöl’e döndüler ve faaliyeti sonlandırdılar. 

İNEGÖL DOĞA TURİZMİ TÜM DÜNYAYA TANITILIYOR
Yürüyüş sonunda faaliyet ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ekip Lideri Cemal Kuş, “İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı sporcuları olarak 15 günde bir düzenlemiş olduğumuz doğa yürüyüşlerinin bir yenisini daha başarıyla tamamlamış bulunuyoruz. Yürüyüşümüze katılan 40 kişilik ekibimiz ile keyifli bir parkuru ardımızda bıraktık. İnegöl halkının, kış koşulları içerisinde doğa yürüyüşü faaliyetine bu denli ilgi göstermesi ve katılım sağlaması bizler için sevindirici bir durum. Yıllardır İnegöl parkurlarında yapmış olduğumuz doğa yürüyüşleri neticesinde İnegöl halkının doğa sporlarına olan ilgisinin biraz daha arttığını ve katılımların günden güne fazlalaştığını görmekteyiz. Faaliyetlerimiz sadece doğa yürüyüşleri ile sınırlı olmayıp aynı zamanda İnegöl’de bir Dağcılık Kulübü ve İnegöl Belediyesi’nin yapmış olduğu DOSTUM Doğa Sporları ve Turizm Merkezi birimi ile İnegöllü doğaseverlere ve doğa sporcularına yeni imkânlar sunulmaktadır. Faaliyete katılan doğaseverlere İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı ve DOSTUM bünyesinde yapılan faaliyetleri, verilen eğitimleri ve sunulan imkânları tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu kapsamda İnegöl doğa turizminin hem İnegöllü vatandaşlar için hem de dışarıdan gelecek turist vatandaşlar için İnegöl’deki yapılabilecekler listesinde daha fazla seçenek bulabileceklerini, tatil yaparken aynı zamanda doğa sporlarına katılım sağlayarak keyifli ve kaliteli zaman geçirebileceklerini aktarıyoruz. İnegöl Belediyespor kulübü olarak açmış olduğumuz programlarda İnegöl’de dağcılık sporlarını, doğa yürüyüşünü, kaya tırmanışını, kamp yapmayı seven arkadaşlar için eğitimlerimiz sürüyor.”

YAPAY DUVAR EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR
“İnegöl Belediyesi’nin dağcılık branşına yeni bir seviye kazandırarak yapay tırmanış duvarı eğitimlerine start verilmiştir. Şuan için yalnızca İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı lisanslı sporcularının eğitim alabildiği Belediyespor Salonu’nda bulunan yapay tırmanış duvarının ilerleyen dönemlerde başka kulüplerde lisanslı bulunan dağcılara ve aynı zamanda şehir dışındaki farklı kulüplerin de faydalanması için bir program düzenlenecektir.”

FEDERASYON YARIŞMALARI YAPILMASI BEKLENİYOR
“Duvarın açılışından sonra ziyaretine gelen Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas ve Bursa’daki dağcılık kulüpleri, İnegöl’deki yapay duvarın Türkiye’deki ilçeler arasında bir ilk olduğunu, daha önce hiçbir ilçede bulunmayan bir hizmetin İnegöl Belediyesi’nce sunulduğunu ifade ettiler. Duvarın işlevselliği açısından Federasyon yarışmalarının bir kısmının İnegöl’de yapılabileceğini, aynı zamanda da Dağcılık Federasyonuna bağlı kulüplerin İnegöl’deki tırmanma duvarında çalışmalarını daha iyi bir şekilde sürdürebileceklerini, bu imkânlardan faydalanabileceklerini belirtmişlerdi. Böyle bir oluşumun İnegöl Belediyesi ve İnegöl halkı için çok güzel bir çalışma olduğunu, İnegöl’ün tanıtımı açısından Türkiye’nin birçok yerinden üst düzey sporcuların İnegöl’e gelerek antrenman yapabileceğini düşünüyoruz.”

İNEGÖL’DEN MİLLİ SPORCULAR YETİŞECEK
“İnegöl’de dağcılık anlamında çok büyük adımlar atılıyor. Kulüp olarak malzemelerimizin Bursa’daki diğer kulüplerin birçoğundan daha donanımlı bir şekilde bulunduğunu görmekteyiz. Aynı zamanda yanıbaşımızda bulunan Oylat Kayalıklarında 30’u aşkın tırmanış rotamız yapıldığı andan itibaren Türkiye çapında profesyonel ve milli yarışmalara katılan sporcular için bir çekim gücü oldu. İkiz kayaların önümüzdeki yıllarda dünyada isim yapmış profesyonel sporcuları İnegöl’e çekmesini ve burada çalışmalar gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Yapılan eğitim ve çalışmalara gösterilen teveccüh ve sporcularımızda bulunan istekler neticesinde İnegöl’den ilerleyen yıllarda milli seviyeye kadar yükselebilecek sporcu potansiyeli olduğunu gözlemliyoruz.”

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
“Doğa sporlarına ve özellikle dağcılık branşına destek vererek bize imkânlar sunan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, eğitmenimiz Bülent Aktaş’a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.01.2017 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<