İnegöllü Çiftçiler Eğitim Almaya Devam Ediyor

04 Mart 2016 Cuma 17:37 2016-03-04 17:42:43
İnegöllü Çiftçiler Eğitim Almaya Devam Ediyor

 İnegöl Belediyesi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediği eğitim seminerleri devam ediyor.

Çavuşköy Mahallesi'nde düzenlenen eğitim programında tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapabilmek için hangi yolların izlenmesi gerektiği, hastalıklar ile mücadele, süt ve besi hayvancılığı hakkında çiftçilere bilgiler verildi.

Düzenlenen seminere İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Kırsal Hizmetler Müdürü Fevzi İnal ve Çavuşköy Mahallesindeki çiftçiler katıldı.

Seminer öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “İnegöl Belediyesi olarak son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve ‘İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik yaptığımız çalışmalar ile tarımı şehrimizin yeni bir gücü olarak ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda özellikle tarımsal faaliyetlerin daha az olduğu kış aylarında gerek çiftçilerimizin kendisini geliştireceği programlarla gerekse yeni tarım teknolojileri hakkındaki çalışmalarımızla çiftçimizi daha donanımlı hale getirerek İnegöl tarımına ivme kazandırmayı hedefliyoruz. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İnegöl Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediğimiz çiftçi eğitim seminerlerimizde bu akşam Çavuşköy mahallemizdeki çiftçilerimizi modern ve kaliteli tarımın yapılması için izlenilmesi gereken yollar ve Besi Hayvancılığının sorunları hakkında bilgilendireceğiz. Çiftçilerimizin yaşadığı sorunlara bu seminerde birlikte çözüm arayacağız” dedi.

Yiğit son olarak; “İnegöl tarımının şehrimizin yeni markası olması hedefiyle tarımsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımızın devam edeceğini hatırlatarak, bu eğitim çalışmalarının ilçe tarımına ve çiftçilerimize faydalı olmasını temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ziraat mühendisleri ile veteriner hekimleri tarafından tarla bitkileri, gübreleme, çapalama, toprağın hazırlanması, bahçe ve fidan bakım yöntemleri, ilaçlama zamanları ve yöntemleri, meyve budama zamanı ve yöntemleri, hasat ve ambalajlama teknikleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve hastalıklarla mücadele yöntemleri ile süt ve besi hayvancılığının sorunları konularında verilen seminer sonrasında program, çiftçilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Son Güncelleme: 04.03.2016 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<