İnegöllü esnafa hijyen eğitimi

17 Aralık 2015 Perşembe 10:22 2015-12-17 10:27:42
İnegöllü esnafa hijyen eğitimi

 İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi tarafından, İnegöl Bakkallar-Bayiler ve Benzerleri Odası, İnegöl Kahveciler ve Büfeciler Odası, İnegöl Köfteci-Aşçı-Tatlıcı ve Benzerleri Odası´na bağlı üyelere yönelik 8 saatlik “Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi Kursu” düzenlendi.

banner380
Esnaf ve Sanatkarlar Odası binasındaki eğitim öncesinde kursa katılan kursiyerle yapılan bilgilendirme toplantısında konuşan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Kaban, "5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereği Kantin İşletmeciliği, meyve ve sebze satış elemanlığı, Su ve Deniz Ürünleri satış elemanlığı, Şarküteri, Bakkal ve Gıda Pazarları satış elemanlığı, Aşçı, Barmen, Kasap, Otel ve Lokanta yöneticileri, Pastacı, Garson, Berber, Kuaför, Su satış işletme çalışanları, Gıda Kontrol elemanı, Hububat işleme elemanı, Süt işleme elemanı çalışanlarının 8 saatlik Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi alması gerekmektedir. Bu kapsamda ilçemizde faaliyet gösteren 3 odamız ile yaptığımız protokol çerçevesinde gruplar halinde toplam 107 kursiyere eğitim düzenleyeceğiz” dedi.

Eğitim sonunda başarılı olan kursiyerlere hijyen eğitim sertifikası verileceğini bildiren Müdür Ömer Kaban, “İnşallah yapacağımız bu eğitimlerle hizmet sektöründe çalışanların hijyen konusunda daha bilinçli bir şekilde çalışmalarına katkı sağlamış oluruz. İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi olarak ilçemizdeki faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ve odalarla işbirliği içerisinde olarak İnegöl ekonomisinin gelişmesi ve daha profesyonel bir hizmetin verilmesine katkı sunmayı amaçlamaktayız. Yapacağımız eğitimi de bu kapsamda yapmaktayız. Eğitime katılan tüm kursiyerlerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde bizlerle işbirliği içerisinde olan meslek odalarımızın değerli yöneticilerine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Son Güncelleme: 17.12.2015 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<