İnegöllü Gençler Eskimo'ya Özenirse

02 Şubat 2016 Salı 18:57 2016-02-02 19:00:57

 İnegöllü gençlerin, yarıyıl tatilinde evlerinin önünde Eskimolar´a özenip yaptıkları iglo eğlence kaynağı oldu. Büyüklerini de alet eden gençlerin eğlencesi görenlerin ilgisini çekiyor.

İnegöl´e bağlı Sulhiye mahallesindeki gençlerin Eskimolar´a özenip evlerinin önüne iglo (kardan ev) yaptı.

İnegöl merkezde günlük güneşlik günler yaşanırken, İnegöl´e bağlı yüksek kesimlerdeki mahallelerde kar yağışı nedeniyle yarıyıl tatilini fırsat bilerek eğlenceye dönüştüren pek çok genç, zamanlarını kartopu oynayarak, kardan adam yaparak ve kızakla kayarak değerlendiriyor.

ESKİMOLARA ÖRNEK ALDILAR

Mehmet Emin Özşen ve Bilal Yıldırım bu eğlenceyi Sulhiye´deki evlerinin önünde Eskimolar´ı örnek alarak yaptıkları iglo ile farklı boyuta taşıdı.

Topladıkları karlarla iglo yapan gençler, zamanlarının çoğunu o kardan evde geçiriyor. Lise çağındaki iki genç, sömestr tatili fırsatını farklı eğlencelerle değerlendiriyorlar.

İnegöl merkeze 29 kilometre uzaklıktaki yüksek kesimde bulunan Sulhiye mahallesinde ikamet eden yakın akraba olan Mehmet Emin Özşen ve Bilal Yıldırım, kar eğlencesini farklı boyuta taşıdıkları kardan evlerinde eğlenerek geçiriyorlar. 3 saatte yaptıkları ev, onların adeta kısa süreli yaşam yuvası haline geldi. Yakın akrabalarını da kardan evlerine davet eden gençler, kardan evlerinde sohbet ederek zaman geçiriyorlar.

1 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Yaptıkları evden bahseden Mehmet Emin Özşen, “Okullar sömestr tatiline girince bizde mahallemizde zamanımızı farklı eğlencelerle doldurmak istedik. Kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı mahallemizde 30 santimetreyi geçti. Kar topu, kaymak gibi eğlencelerden sıkılmıştık. Ev yapalım istedik. Eskimolara özendik biraz. 3 saat içinde ikimiz kardan ev yaptık. 1 metre yüksekliğinde 2.5 uzunluğunda güzel bir ev oldu. Zamanımızın çoğu burada geçiyor. Bu eğlencemize yakın akrabalarımızı da ekledik. Onlarla burada sohbet ederek vakit geçiriyoruz.” Dedi.

Bilal Yıldırım ise farklı bir eğlence yöntemine başvurduklarını ifade ederek, “Biraz soğuk ama güzel bir eğlence oldu. Kar keyfini böyle çıkarıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 02.02.2016 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<