banner359

İnegöllülere Ailede Mutlu Olmanın Yolları Anlatıldı

26 Kasım 2016 Cumartesi 13:09 2016-11-26 13:12:53
İnegöllülere Ailede Mutlu Olmanın Yolları Anlatıldı

 İnegöl Belediyesi, Oytun Yumşak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Ailede Mutlu Olmanın Yolları” konulu seminer düzenledi.

İnegöl Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında bu hafta “Mutlu Aile” konusunu işleyen “Ailede Mutlu Olmanın Yolları” konulu seminer düzenlendi. Kent Müzesi Konferans Salonunda düzenlenen ve Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban’ın da katıldığı seminere konuşmacı olarak ise Oytun Yumşak katıldı. Yumşak, 1 saat süren seminer boyunca mutlu bir ailenin püf noktalarını İnegöllülere anlattı. Yaklaşımı ve etkili anlatımıyla katılıcılara eğlenceli dakikalar da yaşayan Oytun Yumşak, seminerin bazı bölümlerinde izleyicileri de sahneye alarak gerçekleştirdiği canlandırmalarla ailede ve aile içi iletişimde doğru ve yanlışı uygulamalı olarak gösterdi.

İLÇE HALKININ SOSYAL HAYATINI RENKLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Seminer sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, seminerin içeriğinde de yer alan iletişimin, her alanda insanlara mutluluk getirdiğini söyledi. İnegöl Belediyesi olarak her ay düzenli olarak gerçekleştirdikleri kültür sanat etkinlikleri kapsamında konserlerden tiyatro oyunlarına, söyleşilerden seminerlere, sergilerden imza günlerine kadar pek çok alanda yapılan etkinliklerle halkın sosyal hayatını renklendirmeye çalıştıklarını da ifade eden Taban, “Bu kapsamda son olarak İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun sezonun açılış konseri ile ilçe halkımızın huzuruna çıkmış ve koromuz güzel bir program icra ederek kulaklarımızın pasını silmişlerdi. Bu akşamki programımızda ise İzgören Akademi eğitmenlerinden Oytun Yumşak eşsiz sunumuyla “Ailede Mutlu Olmanın Yolları” konulu program ile bizimle oldu. İzgören Akademi ile İnegöl Belediyesi olarak geçmiş yıllarda da son derece faydalı ve farkındalık oluşturan seminerler gerçekleştirdik. Ahmet Şerif İzgören’i iki kez İnegöl’de misafir ettik. Yine geçtiğimiz aylarda Bekir Develi’yi; Cem Öğretir’i, Gökhan Okçu’yu sizlerle buluşturmuştuk. İnegöl Belediyesi olarak İnegöl halkını her konuda alanında uzman kişilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Bu akşamki seminerde ise Toplumun temel yapı taşı olan Aile Kurumu içerisinde iletişimin artırılması ve mutlu yüzlerin çoğalmasının sağlıklı bir aile yapısı kurulması ile mümkün olacağına dair ipuçlarını bizlere sunan İzgören Akademinin başarılı eğitmenlerinden Oytun Yumşak Hocamızın ağzına ve yüreğine sağlık diyorum. Hocamıza anlatımı ve verdiği bilgiler için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“MUTLU YÜZLERİN ÇOĞALMASI İÇİN SAĞLAM AİLELER OLUŞTURMALIYIZ”
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Gününe dikkat çekmek için bu programı düzenlediklerini de vurgulayan Alper Taban, “Günümüzde aile içi iletişim çok önemli olduğu halde yeterince üzerinde durulmayan bir konu. Birçok sorunun temelinde aile içi iletişimdeki olumsuzluklar yer almakta. Mutlu yüzlerin çoğalması için sağlıklı bir toplumdan söz edebilmek için her yönüyle sağlam aileler oluşturmalıyız. Özellikle aile içinde en önemli işleve sahip kadınlarımıza da hak ettiği değeri her zaman göstermeliyiz. Kadınlarımıza Allah’ın güzel ve zarif tecellileri olarak bakarak, onları incitmemeliyiz, onlara kötü söz söylemek yerine onlara Allah’ın emrettiği ölçüde en güzel bir biçimde davranmalıyız. Dinimizin kadını çok üstün bir mertebeye koyduğunu ve kadına karşı en güzel bir şekilde sevgiyle, şefkatle ve koruyuculukla davranılmasını emrettiğini asla aklımızdan çıkarmamalıyız. İnegöl Belediyesi olarak aile kurumunun korunmasına verdiğimiz önem gereği bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Evlilik Okulu projemiz, okullarda çocuklara ve ailelere yönelik gerçekleştirdiğimiz sayısız seminer ve eğitim ile geçen nisan ayında açılışını yaptığımız Aile Danışma Merkezimiz bunlardan yalnızca bir kaçı… Bu düşünceler ile bu akşam faydalı bir programa imza atan Oytun Yumşak hocamıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunar, İnegöl Belediyesi olarak kültür sanat etkinliklerimizde bu tür eğitici programlara yer vererek, hemşerilerimizin zamanlarını güzel ve keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlamaya devam edeceğimizi belirtir, siz değerli hemşerilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

Alper Taban, konuşmasının ardından Oytun Yumşak’a İnegöl’ü simgeleyen bir çini takdim etti.

Son Güncelleme: 26.11.2016 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<