İNULAŞ'tan şoförlere Eğitim

17 Şubat 2016 Çarşamba 10:03 2016-02-17 10:06:26
İNULAŞ'tan şoförlere Eğitim

 İnegöl Ulaşım A.Ş.´de (İNULAŞ) çalışan 220 personele hizmet içi eğitim semineri verilmeye başlandı. İNULAŞ binasında verilen eğitimler 15 gün sürecek.

Dün şirket binasında başlayan eğitimler hakkında bilgi veren İNULAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bayram, İNULAŞ bünyesinde çalışan 220 şoföre 15´erlik gruplar halinde şirket binasında eğitim verileceğini belirterek, “Yaklaşık 15 gün sürecek olan eğitimlerde şoförlerimizi bilgilendireceğiz. Verilecek eğitimin ana başlıkları ise şöyle; duraklarda durmayanlar, bilinçli ve kasıtlı olarak yolcu almayanlar, yol boyunda sol şeritten giderek yolcuları almayanların uyarılması. Araç içerisinde yolcularla gereksiz polemiklere girenler ve yolcularımıza hakaret benzeri kelimelerle tartışma yaşayanların uyarılması. Kart bastırmadan yolcu taşınmaması, serbest kart kullanan yolcuların kartlarının kontrol edilmesi ve başkaları tarafından kullanılan kartların İNULAŞ´a haber verilerek kapattırılması. 65 yaş ve üzeri ve diğer serbest kart kullanan yolculara kötü davranılmaması, duraklarda görüp es geçen araçlar hakkında cezai yaptırım uygulandığı hakkında bilgi verilmesi. Sabah ve akşam saatlerinde yolcuların arkaya doğru ilerlemeleri hakkında gerekli uyarıların yapılması, durakların es geçilmemesi, maksimum yolcu sayısına ulaşmayan araçlara işlem yapıldığına ve yapılacağına dair uyarılarda bulunulması” dedi.

Gereksiz uzun süreli cep telefonu konuşmaları yapanlara cezai işlem uygulandığını ifade eden Bayram, “Bu konuya dair bilgiler verilecek. Şoför kartı olmayanların araçlarda çalıştırılmaması, araçlarda bulunan kayıp eşyaların mutlaka İNULAŞ´a ulaştırılması. 2 No´lu hatta çalışan araçların nöbetlerde karakol önüne kadar giderek oradan dönüş yapmaları, yolcu varsa Doğu Garajına kadar gidilmesi hakkında bilgilendirilmesi. Araçlarda sefer açma kapamanın düzenli olarak yapılması, kartı öten araçların KentKart´a ve İNULAŞ´a haber vermesi. Yerine başka hattan yada yatar olan araçlardan birini çalıştıranların mutlaka İNULAŞ´a haber vermesi gerektiğinin hatırlatılması. Yüksek sesle müzik dinlenmemesi, araçlar turda iken yolcu olsa da, olmasa da kesinlikle sigara içilmemesi. Araçlarda yolcuların kart basma cihazının önüne oturtulmaması. Araçlarda havalı korna, gereksiz dikiz aynası aksesuar bulundurmamak. Araçlar kaza esnasında kaza yerini kesinlikle terk etmeyecek. Bu konularda personelimiz bilgilendirilecek” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 17.02.2016 10:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<