banner359

İstaş Kentaş'da kariyer günleri devam ediyor

.

26 Aralık 2014 Cuma 11:40 2014-12-26 11:44:02
İstaş Kentaş'da kariyer günleri devam ediyor
 İstaş Kentaş Ortaokulu, Kariyer Günleri kapsamında spor, sanat, bilim alanında İnegöl’ün yetiştirdiği ünlüleri okullarında ağırlıyor.

İnegöl’ün yetiştirdiği ünlü müzisyen Nuri Şekerciler ve marka filozofu Muharrem Dere, okulun çok amaçlı salonunda İstaşlı öğrencilerin konuğu oldu. Programda müzisyen Nuri Şekerciler başarısının sırlarını öğrencilerle paylaştı. Söyleşide, öğrencilerin sorularını da cevaplayan Şekerciler, öğrencilerden mutlaka bir müzik aleti çalmalarını istedi. Gitarıyla öğrencilere mini bir rock konseri veren Şekerciler, öğrencilerin ilgisi karşısında oldukça mutlu oldu. Öğrencilerin ısrarı karşısında tekrar gitarını eline alan müzik adamı öğrencilerin ricasını da yerine getirmiş oldu.

Programın ikinci bölümünde söz alan Muharrem Dere ise, “Batı dünyasının kendi tarih sıralamasında karanlık Ortaçağ’ı olabilir ancak Türk İslam medeniyetinde karanlık çağın aksine altın çağ yaşanmış, ilimde sanatta ve teknolojide çok önemli icat ve keşifler yapılmıştır. Bugün kullandığımız ama mucidini bilmediğimiz bir çok teknolojinin mucidini Türk ve Müslüman alimlerdir. Türk milleti olarak geçmişte dünya bilim ve kültür mirasının temeli olan buluşların sahibi olan bir ecdadın torunları olarak bugünkü gençlerden daha azimli ve gayretli olmalarını istiyorum. Atalarımıza layık nesiller olma yolunda çok çalışmamız gerekiyor” dedi. Dere, öğrencilerden, öğretmenlerinin gölgelerine bile basmamaları, saygıda kusur etmemelerini istedi.

Söyleşi sonunda Okul Müdürü Orhan Erdoğan, katılımcılara okul etkinliklerinin yer aldığı dergi ile çiçek takdim etti. Erdoğan, “Kent Konseyinin bir organizasyonu ile ilçemize gelen bu ilçenin değerlerini okulumuzda ağırlamaktan çok mutluyuz. Çalışan, üreten ve bu millete hizmet eden bu değerli insanlara hayattayken değer vermenin doğru olduğu inancındayım. Öğrencilerimizde bu şehrin okullarından böyle değerli insanlar yetiştirebileceğini gördüler, inşallah onları örnek alırlar diye düşünüyorum” dedi.

Son Güncelleme: 26.12.2014 11:44
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberIstaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<