banner359

İtso Başkanı Anıl: “Türkiye İstikrarı Seçti”

02 Kasım 2015 Pazartesi 14:38
İtso Başkanı Anıl: “Türkiye İstikrarı Seçti”
İTSO Başkanı Metin Anıl, Türk milletinin istikrarı seçtiğini söyledi. Anıl, seçmenin AK Parti’ye tek başına hükümet etme ve birlik ve beraberliği yeniden tesis etme görevi verdiğine vurgu yaptı.
1 Kasım seçimlerini değerlendiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, halkın istikrar isteğini güçlü bir şekilde sandığa yansıttığını söyledi. Anıl, bundan sonrası için ekonominin bir an önce öncelikli gündem maddesi olmasını beklediklerini ifade etti. Seçimlerin demokratik bir ortamda, huzur içinde, yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirildiğini söyleyen Anıl, “Seçmen sandık aracılığıyla verdiği güçlü mesajla Türkiye’nin önü açmış, ekonomimiz adına çok önemli olan istikrarlı ve uzun vadeli tek parti iktidarını ortaya çıkarmıştır. Bu sonucun ardından, uzun zamandır duraksamış olan ekonomimizin yeniden ana gündem maddesi haline geleceğine inanıyorum” dedi.
1 Kasım’da tarihi bir sonucun ortaya çıktığını vurgulayan Anıl, vatandaşların sağduyu içinde hareket ederek, tercihini birlik beraberlikten, istikrardan yana yaptığını söyledi. Anıl, “Bu sonuç ile milletimiz ve Türkiye kazandı. Milletimiz teröre en güzel cevabı sandıkta verdi. Ülkemizin 4 yıl boyunca önümüz açıktır. Gelişmeye, kalkınmaya kaldığımız yerden devam edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
İstikrar vurgusunun İnegöl’den daha da yüksek bir sesle dile getirildiğine de dikkat çeken İTSO Başkanı Anıl, “İnegöl, seçimde AK Parti’ye yüzde 70 oranında tarihi bir oy verdi. Bu sonuç, Bursa ortalamasının 10 puan, Türkiye ortalamasının 20 puan üzerindedir. Alınan sonuçta AK Parti kadrolarının İnegöl’de yaptığı çalışmanın öneminin büyük olduğunu düşünüyor ve kendilerini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
BEKLENTİLER YÜKSEK
Seçmen iradesinin sandığa yansıdığını ve ortaya çıkan sonuca göre yeni hükümetin hızla iş başına gelmesini beklediklerini de vurgulayan Anıl, “Seçmen görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Şimdi ekonomik atılımlara kalınan yerden ve hiç zaman kaybedilmeden devam edilmesi gerekiyor” dedi.
Anıl, yeni hükümetten Türkiye’nin yakın coğrafyasında yaşanan olumsuzluklara çözüm üretmesini, ekonomik hamleleri devam ettirmesini ve Türkiye’yi büyük bir hızla normalleştirerek önceliği ekonomiye vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<