banner359

İtso'dan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Talebi

.

25 Şubat 2015 Çarşamba 15:51 2015-02-25 16:01:23
İtso'dan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Talebi
 İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Türkiye’nin en önemli meselelerinden birinin kayıt dışı ekonomi olduğunu söyledi. 
İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş’ın ziyaretinde konuşan Anıl, kayıt dışı ekonomiyle herkesin etkin bir mücadele yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Anıl, kayıt dışı ekonominin ‘kayıt içine’ alınmadığı sürece Türk ekonomisin gerçek anlamda istenilen seviyeyi yakalamayacağını belirtti. Türkiye’de, kayıt dışı ekonominin payının, benzer gelişmişlik düzeyindeki ülkelerle kıyaslandığında ortalamaya yakın bir yerde göründüğünü bildiren Anıl, “Ancak bu kesinlikle, bizim olmak istediğimiz yer değildir. Kişi başına gelirimizi, üretimimizi ve rekabet gücü düzeyimizi, Avrupa Birliği’nin seviyesine çekmek istiyorsak, kayıt dışılık oranını hızla aşağıya çekmemiz gerekiyor. Birçok zeminde bıkmadan usanmadan bunu dile getiriyoruz. Kayıt dışı kalan, küçük kalmaya mahkûmdur. Küçük kalansa ancak taşeron olur” dedi.
Kayıt dışılığın azalmasının, kamu idaresinin de mali yapısını düzelteceğini ve vergi sistemindeki çarpıklıkların da bu sayede giderilebileceğini vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl, “Özetle bütün bunların gerçekleşmesi, Türkiye’nin potansiyel büyüme hızını artıracak, Avrupa Birliği’nin gelir düzeylerine yaklaşmamızı hızlandıracaktır” diye konuştu.
Maliye Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan e-fatura ve e-vergi gibi uygulamaların kayıp ve kaçakları önlemede önemli rolü olacağına inandığını da ifade eden Başkan Anıl, son yıllarda kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin arttığını gördüklerini ve bundan memnun olduklarını söyledi. Anıl, “Bu noktada vurgulanması gereken bir husus da, Türkiye’nin son yıllarda kayıtlı ekonomiye geçişte önemli mesafe kat ettiğidir. Bu konuda İnegöl Vergi Dairesi de titiz çalışmaları olduğunu görüyor ve memnun oluyoruz. Ama az öncede de ifade ettiğimiz gibi bu konuyla hep birlikte daha etkili mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.
İnegöl Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaş, vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğunu söyledi. Ertaş, İnegöl’de kayıt dışı işletme sayısının her geçen gün azaldığını, bununla mücadele içinde olduklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 25.02.2015 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<