banner359

Jandarma'dan zehir tacirlerine yarım milyonluk darbe

09 Ağustos 2017 Çarşamba 12:25 2017-08-09 12:29:34
Jandarma'dan zehir tacirlerine yarım milyonluk darbe

 İnegöl'de Jandarma ekiplerince köyün sınırları içerisindeki ormanlık alanda komşusunun sulama kuyusundan habersiz sulama hattı çekerek yetiştirilen Ormanlık alana yapılan Drone’lu operasyonda 400 bin lira değerinde 23 kilogram esrar ve 482 kök kenevir ele geçirildi. Jandarma ekiplerince kıskıvrak yakalanan şüpheli suçunu itiraf ederek, “Kenevirlerin çalınma ihtimaline karşı köyün sınırlarına ektim” dediği öğrenildi.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Bursa ili genelinde uyuşturucu madde imal ve ticareti ile mücadele kapsamında kenevir yetiştiricilerine göz açtırmıyor.
İnegöl'e bağlı Güneykestane mahallesinde köyün sınırlarındaki ormanlık alanda kenevir yetiştirildiği ve hasadı yapılıp kurutulmaya bırakıldığı bilgisine ulaşan Bursa Jandarma Komutanlığı ve İnegöl Jandarma komutanlığı ekipleri operasyonun düğmesine bastı.
DRONE’LA ARAZİ TARAMASI
Bursa ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince şafak vakti operasyon düzenlendi. Arazi de Drone ile kuş bakışı da yapılan taramada ekipler uyuşturucunun ham maddesi olan Hint keneviri tarlasına ulaştılar. Köy sınırları içerisinde ormanlık alan içerisinde yapılan operasyonda 3.5 metre boyunda 482 kök hint keneviri ile 22 kilo 850 Gram Kubar esrar maddesi ele geçirildi.
400 BİN LİRA DEĞERİNDE
Ele geçirilen kenevir ve kubar esrar maddelerinin piyasa değerinin 400 bin lira olduğu öğrenildi.
YAKALANDI
Ormanlık alanda uyuşturucu yetiştiren 32 yaşındaki Bayram E.’de Güneykestane’deki evine düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
KOMŞUSUNUN TARLASINDAN KAÇAK SU ÇEKMİŞ
Yakalanarak kenevir yetiştirdiğini itiraf eden şüpheli Bayram E.’nin ifadesinde, Kenevir bitkilerini kendisinin ektiğini, iki ayda bir komşumun tarlasından izinsiz çektiği sulama hattıyla kenevirleri suladığını, kenevirlerin çalınma ihtimaline karşı köyün yakınında yetiştirdiğini, uyuşturucu madde kullandığını söylediği öğrenildi.
Gözaltına alınan şüpheli İnegöl Jandarma komutanlığı ekiplerince adliyeye sevk edildi.
EL BİRLİĞİ İLE OPERASYONLAR SÜRECEK
Kenevir ekim alanlarının tespiti ve uyuşturucu madde ile mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Jandarma ekiplerine, uyuşturucu ile mücadele kapsamında İnegöl halkının da ihbarlar ile destek verdiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 09.08.2017 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<