Jeoloji Ve Jeofizik Mühendisleri Bilgilendirildi

02 Şubat 2016 Salı 16:15 2016-02-02 16:16:27
Jeoloji Ve Jeofizik Mühendisleri Bilgilendirildi

 İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından jeoloji ve jeofizik mühendislerine yönelik Belediye Meclis salonunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca ve müdürlük çalışanları, Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er ve yönetim kurulu üyeleri, Bursa Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesinden Mehmet Samast, ile bazı jeoloji ve jeofizik mühendisleri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantı hakkında konuşan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel; “İnegöl’de uygulamaya geçirilmesi düşünülen jeolojik raporlarda jeofizik çalışmaların yer alması ve jeolojik raporlarda istenecek ilave uygulamalar ile 01.01.2016 tarihinde belediye meclis kararına istinaden jeolojik raporlardan harç alınması konuları hakkında konunun muhatapları ile bugün bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Toplantıda planlı alanlar tip imar yönetmeliği 57. maddesi b bendinin 1. fıkrası görüşmeye açılmış bu madde kapsamında jeolojik raporlarda jeofizik çalışmaların yapılıp yapılmaması konusunda karşılıklı fikir alışverişi sağlanmıştır” dedi.

Yel konuşmasının devamında; “İnegöl için önemli adımların atılması adına düzenlediğimiz toplantıda jeolojik raporlarda jeofizik çalışmaların gerekliliği ve iki meslek disiplininin birbirinden ayrılmaz bir bütün olduğu belirtilmiş ve jeolojik raporlara ilave jeofizik arazi çalışmaları yapılarak rapora imza atılması konusunda önerilerde bulunulmuştur. Ayrıca katılım sağlayan jeofizik mühendisleri tüm parsellerde bu uygulamanın yapılması gerekliliğini savunurken yine aynı şekilde katılım sağlayan jeoloji mühendisleri de gerekli yerlerde arazi şartlarının elverdiği, sıvılaşmanın olduğu, zemin koşullarının uygun olmadığı alanlarda mutlaka jeofizik çalışma yöntemlerinden bir veya birkaçının yapılacağı ve yapılması gerektiğini belirtmişlerdir” dedi.

Yel, aynı zamanda jeolojik harçlar konusunda da 01.02.2016 tarihinden itibaren uygulamaya başlayacaklarını belirterek; “Buna göre 0-500 m² ye kadar olan parsellerde 80 TL, 500 m²den büyük parsellerde her metrekaresinde 0,20 TL ve inceleme hizmet ücreti de 875 TL’yi geçemez kararı alınmıştır. Jeolojik raporlarda jeofizik çalışmaların nasıl olacağı hangi alanlarda uygulanıp uygulanmayacağı, her parselde mi yoksa sakıncalı alanlarda mı uygulanacağı konusunda detaylı bir araştırma yapıldıktan sonra en kısa zamanda bu uygulama ile alakalı bilgilendirme konunun muhataplarına yapılacaktır” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Toplantı jeoloji ve jeofizik mühendislerinin uygulamaya alınacak konular hakkında görüşlerini belirtmesi ile son buldu.

Son Güncelleme: 02.02.2016 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<